Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 24 Απρ 2021
Στα “κάγκελα” οι δεξιοί: Αφήνουν το Μητσοτάκη να καεί; Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα το πολιτικό προσωπικό της χώρας
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Ένα ακόμη σκληρό άρθρο εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο παρουσιάζει ως συνώνυμο της πολιτικής αλλά και εθνικής καταστροφής, φιλοξενεί το antinews.

Το άρθρο, με τίτλο “Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένας βολικός και συνάμα επικίνδυνος πρωθυπουργός;”, αφήνει αιχμές τόσο κατά της αντιπολίτευσης, όπου υποστηρίζει ότι για να μην φορτωθεί το “μουτζούρη” από την εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης στην πανδημία και την οικονομία αλλά και των εθνικών θεμάτων, επιλέγει την τακτική του “ώριμου φρούτου”, όσο και κατά των λεγόμενων “πατριωτικών δυνάμεων” της ΝΔ, που αφήνει να εννοηθεί ότι περιορίζονται σε περιστασιακές “επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού” για να πιάσουν “στασίδι για την μετα-Μητσοτάκη εποχή”.

Δεν παραλείπει να “στολίσει” και τους βουλευτές της συμπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι είναι “λιοντάρια στο παρασκήνιο, γατάκια στο προσκήνιο”, ενώ σε υστερόγραφο μοιάζει να υπονοεί ότι αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμείνει στην εξουσία μπορεί να οδηγήσει σε εθνικές απώλειες…

Το άρθρο:

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα πλέον για να αντιληφθεί κανείς ότι το πολιτικό προσωπικό συλλήβδην αφήνει συνειδητά τον Μητσοτάκη να βγάλει το φίδι από την τρύπα, ενώ παράλληλα η κάθε πλευρά επιχειρεί να συντηρήσει το προφίλ της με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα.

Ήτοι, ο στρουθοκαμηλισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Θα μας πείτε, ποιος μουρλός θα ήθελε να διαχειριστεί το ανεξέλεγκτο χάος που προκάλεσαν οι μητσοτακικοί χειρισμοί σε όλους τους μείζονες τομείς (κορονοκρίση, οικονομία-εργασιακά, εθνικά, μεταναστευτικό-εγκληματικότητα);

Αυτονόητη η απάντηση. Όμως ο ορισμός της πολιτικής είναι ο απεγκλωβισμός μιας χώρας και του λαού της από τα οποιαδήποτε δεινά τους κρατούν δέσμιους.

Όχι οι άσκοποι βερμπαλισμοί που έχουν ως μοναδικό στόχο τη διατήρηση του κάθε πολιτικού φέουδου την ώρα που πατρίδα και λαός βαδίζουν κυριολεκτικά στο άγνωστο.

Πάρτε για παράδειγμα τον Τσίπρα. Τι κάνει; Πετάει συνεχώς τη μπάλα στην εξέδρα. Όχι γιατί είναι αμόρφωτος κι ανίκανος, όπως υποστηρίζουν ανοήτως οι κονδυλοφόροι του μητσοτακισμού. Αλλά γιατί μια φορά την έκανε την κουτουράδα και δεν πρόκειται να την επαναλάβει. Άρα, άσε τον Μητσοτάκη να καταστραφεί από την οργή των πολιτών για τη μαυρίλα που έφερε στις ζωές τους, τις επερχόμενες εθνικές ήττες, τη μάστιγα του μεταναστευτικού κλπ., κι όταν σαπίσει το φρούτο θα ξαναέρθω καβάλα στο άλογο.

Ανάλογη τακτική ακολουθούν και τα λοιπά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης προς εξασφάλιση των ποσοστών τους για να μην χάσουν τα βουλευτικά προνόμια και… έτερον ουδέν.

Οι πιο τραγικοί παρ’ όλ’ αυτά είναι οι συμπολιτευόμενοι.

Οι οποίοι αφήνουν παρασάγγας πίσω τους παραπάνω όσον αφορά την ιδιοτέλεια.

Για τους βουλευτές δεν το συζητάμε. Λιοντάρια στο παρασκήνιο, γατάκια στο προσκήνιο. Αναμενόμενη συμπεριφορά με τεράστιες δόσεις αυτογνωσίας για ευνόητους λόγους.

Αυτοί εντούτοις που δυστυχώς αποδείχτηκαν επιεικώς ποταποί, είναι οι δήθεν εκφραστές των πατριωτικών δυνάμεων της παράταξης. Καθώς είναι πια ηλίου φαεινότερο πως ό, τι κάνουν το κάνουν μπας και κατοχυρώσουν τον τάχα έρωτα που τρέφουν για την πατρίδα μήπως και γλυτώσουν από την πολιτική αφάνεια που καραδοκεί απειλητικά.

Σχετικά με κάτι άλλους που προς στιγμήν φάνηκε ότι νοιάζονται για την πατρίδα, τελικά ξεφούσκωσαν σαν τρύπια μπαλόνια. Θέλει πραγματική παλικαριά ο πατριωτισμός αγαπητοί. Κι όχι επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού για να πιάσετε στασίδι για την μετα-Μητσοτάκη εποχή, οι οποίες αναιρούνται αμέσως ένεκα του ραγιαδισμού που έχει εμποτίσει μέχρι και τις ψυχές σας.

Ωστόσο αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι δόλιοι… wannabe αντικαταστάτες του μητσοτακισμού, είναι ότι ο λαός έχει πάρει χαμπάρι τις άθλιες τακτικές τους κι αρχίζει να τους γυρίζει την πλάτη.

Με τον Μητσοτάκη να το συνειδητοποιεί. Εξού και οι αδιάκοπες προσπάθειές του να εγκαθιδρύσει το μητσοτακικό καθεστώς για να εδραιωθεί στην εξουσία.

Γνωρίζει ότι ουδείς εκ των προαναφερόμενων διαθέτει το θάρρος να τον αμφισβητήσει και νομοθετεί κατά το δοκούν προς εξυπηρέτηση και προστασία των συμφερόντων του, ευελπιστώντας ότι θα ξαναβγεί αυτοδύναμος όταν το θελήσει.

Κοινώς, ποντάρει στην επανάληψη του μη χείρον βέλτιστον.

Κάτι που κάλλιστα δύναται να προτιμήσει εκ νέου ο λαός, εφόσον δεν αλλάξουν μυαλά οι δυνητικοί αντικαταστάτες του Μητσοτάκη, γυρνώντας τους για πάντα την πλάτη.

ολόκληρο το άρθρο στο antinews.gr
πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου