Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 03 Οκτ 2012

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

και τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

1.Eξωφρενικά και ανήκουστα πράγματα συμβαίνουν σ’ αυτή τη χώρα, χωρίς κανείς να συγκινείται. «Μύτη δεν ανοίγει» και δεν γνωρίζει ο Ελληνικός λαός εάν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες κυρίως ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παρότι και η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και αναδίδει δυσοσμία και ασφαλώς δεν έχει αντιληφθεί ακόμη γιατί δεν επεμβαίνει.

2.Ο Αρχηγός του τρίτου κόμματος της Ελληνικής Βουλής Ευάγγελος Βενιζέλος παραδίδει υπό μορφή stick λίστα με τους Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός, ως «υπηρεσία delivery», το παραλαμβάνει σαν κάτι το απολύτως φυσιολογικό και, σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα, δηλώνει δια του γραφείου του ότι δεν το άνοιξε και το απέστειλε, μέσω πολιτικού αξιωματούχου, στον Εισαγγελέα.

3.Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς καμία θεσμική ιδιότητα, πολλούς μήνες μετά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Οικονομικών, αποδεικνύεται ότι κατείχε και διακρατούσε καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, παρανόμως, αφού δεν είχε συναφή θεσμική ιδιότητα, αντίγραφο περιουσιακού στοιχείου του Ελληνικού Δημοσίου με προσωπικά στοιχεία ελλήνων πολιτών, τα οποία, ενώ έπρεπε να υπάρχουν, δεν υπήρξαν ποτέ στα αρχεία των αρμοδίων δικαστικών και ελεγκτικών υπηρεσιών (σ’ αυτές που ο Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε τηλεοπτικά, συλλήβδην, ως εκβιαστές).

Ο Πρωθυπουργός ως θεατής κάνει έως σήμερα ότι δεν καταλαβαίνει και παρέχει δια της σιωπής του πολιτική κάλυψη στην συγκυβέρνηση της τρικομματικής διακυβέρνησης.

4.Με αυτή τη πρωτοφανή μεθόδευση της παράδοσης-παραλαβής, «αλά Σαμαράς-Βενιζέλος», εξευτελιστική για τη χώρα και τους δημοκρατικούς θεσμούς, η τρικομματική συγκυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα και σπασμωδικά να βάλει ταφόπλακα στο μέγα σκάνδαλο που ανέκυψε από την εξαφάνιση του cd, που όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί, πριν από δύο χρόνια, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών του Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου, είχε παραλάβει μέσω της διπλωματικής οδού.

Δηλαδή μέσω της πλέον επίσημης για Κράτος διαδικασίας, έγινε κάτοχος της λίστας ονομάτων και καταθέσεων στην Ελβετία και όμως το έθαψε.

5.Προφανώς οι τρεις Αρχηγοί των κομμάτων που συναποτελούν την σημερινή συγκυβέρνηση θεωρούν ότι οι Έλληνες πολίτες τρώνε κουτόχορτο και βεβαίως προεξοφλούν ότι κανείς Δικαστικός δεν θα «σηκώσει το ανάστημά του» και δεν θα ζητήσει τα αυτονόητα: τον ποινικό κολασμό του παραβάτη αλλά και την διερεύνηση της δύσοσμης αυτής υπόθεσης, που αφορά την συγκάλυψη, την παράνομη κατοχή δημοσίου εγγράφου αλλά και την τυχόν χρήση των αποδεικτικών στοιχείων στο μεσοδιάστημα από όλους τους κατόχους των στοιχείων.

Επειδή η παράδοση ενός stick, που δεν γνωρίζουμε εάν είναι γνήσιο ή όχι, δεν μπορεί να υποκαταστήσει το επίσημο cd-έγγραφο, που απεστάλη μέσω της διπλωματικής οδού από τη Γαλλία στην Ελλάδα και δεν μπορεί να συγκαλύψει το μέγα σκάνδαλο.

Επειδή σε δημοκρατικά και ευρωπαϊκά κράτη πολιτικοί αξιωματούχοι δεν μπορεί να συμπεριφέρονται στην δημόσια σφαίρα ως άλλοι Λουδοβίκοι και με τη λογική του «L’ ETAT C’ EST MOI».

Επειδή δεν μπορεί να κατέχουν παρανόμως μήνες μετά την αποχώρηση τους από κρατική θέση αρχεία του Ελληνικού Κράτους και δεδομένα Ελλήνων πολιτών, που οι αρμόδιες Δικαστικές και ελεγκτικές υπηρεσίες και τα θεσμικά όργανα του Κράτους δεν τα είχαν ποτέ, ενώ έπρεπε να τα έχουν.

Επειδή ο Ευ. Βενιζέλος μετά από αυτά θα πρέπει να λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Επειδή η Ελληνική Δικαιοσύνη, θα πρέπει να διερευνήσει πάση θυσία τη δύσοσμη αυτή υπόθεση.

Επειδή η χώρα αυτή δεν αποτελεί τσιφλίκι κανενός.

Eπειδή ο Πρωθυπουργός δεν είναι πλυντήριο και υπηρεσία delivery και δεν μπορεί να νομιμοποιεί όσους κατέχουν παράνομα αντίγραφο περιουσιακού στοιχείου του Ελληνικού Δημοσίου με προσωπικά στοιχεία Ελλήνων πολιτών.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

 

1.Εάν έχει ή εάν θα επέμβει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για όσα ποινικά κολάσιμα έχουν συμβεί.

2.Γιατί ο Πρωθυπουργός παρέλαβε από τον Αρχηγό του τρίτου κόμματος της Ελληνικής Βουλής το ως άνω stick, σαν να είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό και σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα;

Γιατί δεν του ζήτησε να το πάει ο ίδιος στη δικαιοσύνη;

Γιατί κατ’ αυτό τον τρόπο του παρείχε πολιτική κάλυψη;

Γιατί δεν ζήτησε να παρέμβει η δικαιοσύνη;

Σε ποια χώρα της Ευρώπης θα συνέβαιναν αυτά τα πρωτοφανή και δεν θα σηκώνονταν και οι πέτρες;

3.Μπορεί κατά την άποψη της Κυβέρνησης του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, και ιδίως του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με μόνη την ιδιότητα του αρχηγού του τρίτου κόμματος της Βουλής, πολλούς μήνες μετά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Οικονομικών, να έχει στα χέρια του αντίγραφο περιουσιακού στοιχείου του Ελληνικού Δημοσίου με προσωπικά δεδομένα ελλήνων πολιτών, ενώ αυτά θα έπρεπε να υπάρχουν και δεν υπάρχουν στα αρχεία των αρμοδίων δικαστικών και ελεγκτικών υπηρεσιών, προκειμένου να επιβάλλουν νόμιμες κυρώσεις;

- Να κατατεθεί η άποψη του Νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού.

4.Θα ζητήσει η Κυβέρνηση τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση;

4.Γνωρίζει η Κυβέρνηση της «αλά Σαμαράς-Βενιζέλος παράδοσης-παραλαβής» πόσα ονόματα περιέχει το stick Βενιζέλου, αν είναι γνήσιο ή όχι και εάν απ’ αυτό έχουν αφαιρεθεί ονόματα και στοιχεία καταθέσεων;

5.Μπορεί το stick αυτό να υποκαταστήσει το επίσημο cd που απεστάλη μέσω της διπλωματικής οδού από τη Γαλλία στην Ελλάδα και να κλείσει εδώ η υπόθεση;

6.Εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών ότι θα ζητήσει επισήμως από τη Γαλλία την αποστολή νέου cd με τα ονόματα των 1991 ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, ώστε να είναι πέρα από κάθε αμφιβολία χρησιμοποιήσιμο από τις ελληνικές αρχές για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής;

7.Θα αρκεστεί ο Υπουργός Οικονομικών στο stick Bενιζέλου, όπως φημολογείται, για να κλείσει η υπόθεση;

8.Έχει ο Υπουργός Οικονομικών έρθει σε συνεννόηση με τις Γαλλικές Αρχές; Έχει αποστείλει σ’ αυτές σχετικό έγγραφο;

Να κατατεθεί το έγγραφό του Υπουργού Οικονομικών προς το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών με το οποίο ζητάει επίσημα και πάλι τη λίστα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.

Αθήνα 03 Οκτωβρίου 2012

Ο ερωτών Βουλευτής Αχαίας

 

Νίκος Νικολόπουλος

(εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ)

 

 

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου