Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 25 Σεπ 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

 

Προστάτεψε τον εαυτό σου, τη Βουλή και την Δημοκρατία!

 

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

 

Με το θάρρος της πολύχρονης γνωριμίας και φιλίας μας και τους αναρίθμητους κοινούς πολιτικούς και παραταξιακούς αγώνες που μας ενώνουν, επίτρεψέ μου να σου εκφράσω κάποιες έντιμες και ειλικρινείς σκέψεις, όχι δια του (πάσης φύσεως) «ψιθύρου», αλλά δημόσια και ανοικτά, όπως αισθάνομαι ότι ταιριάζει σε γεγονότα τόσο σημαντικά που μπορούν να πλήξουν καίρια την Δημοκρατία μας, σε μια τόσο δύσκολη και πολυσύνθετη εποχή, όσο αυτή που ζούμε.

 

Σχεδόν εμβρόντητος πληροφορήθηκα και εγώ, όπως όλος ο λαός, την ανάμειξη του ονόματός σου σε μια υπόθεση «μαύρου» χρήματος, διαστάσεων μαμούθ, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα και τα καταμαρτυρόμενα. Και από την πρώτη στιγμή, δημοσίως και πάλι, τόνισα πως τα όσα καταγγέλλονται – ανεξάρτητα από το εάν ευσταθούν ή όχι – απειλούν να πλήξουν την θεσμική θέση που κατέχεις και κατά συνέπεια, το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας και την ίδια την Βουλή. Γι’ αυτό και εμπιστευόμενος την αποδεδειγμένη ευθυκρισία σου, δήλωσα ότι η μόνη ευθεία «απάντηση» πρέπει να είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη αλλά και η παραίτησή σου από το αξίωμα του Προέδρου, ώστε να αποσυνδεθεί η δύσοσμη αυτή υπόθεση από τον θεσμό και να μπορέσεις να διεκδικήσεις την αθωότητά σου χωρίς κανένας να πιστεύει ότι θέλεις να οχυρωθείς πίσω από την υψηλή θέση που κατέχεις, με την ψήφο της Βουλής.

 

Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα χθες, την άμεση αντίδρασή σου και την επίσκεψη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου ζήτησες την ταχεία διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ωστόσο, έκπληξη και απορία μου προκάλεσε η απόφασή σου να «αναστείλεις» την ιδιότητά σου, ζητώντας από τους Αντιπροέδρους της Βουλής να σε αναπληρώσουν μέχρι να τελεσιδκήσει η υπόθεση. Γιατί δεν γνωρίζω να υπάρχει καμία συνταγματική, νομοθετική ή άλλου είδους (π.χ. Κανονισμός Βουλής), πρόβλεψη για κάτι τέτοιο.

 

Αγαπητέ μου Πρόεδρε, το λέω ευθέως, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να τελεί «εν υπνώσει» ή να βρίσκεται σε «αδράνεια». Και αν αυτό συμβεί, άραγε πόσο διάστημα θα διαρκέσει; Δύο εβδομάδες, δύο μήνες ή δύο χρόνια; Επίσης, όμως, κατ’ αυτό τον τρόπο δεν ικανοποιείται το παλλαϊκό αίτημα για καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες από τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Και εν πάση περιπτώσει, θέτοντας τον εαυτό σου σε αυτή την ιδιότυπη «διαθεσιμότητα», αισθάνομαι πως υποβιβάζεις έντονα την προσωπικότητά σου και τον θεσμό που εκπροσωπείς. Σε «διαθεσιμότητα» μπορεί να τεθεί ένας υπάλληλος ή ο διορισμένος προϊστάμενος κάποιας υπηρεσίας, αλλά όχι ο Πρόεδρος της Βουλής, ο τρίτος τη τάξει θεσμικός παράγοντας της Ελλάδας, ο εκλεγμένος από τους 300 εκπροσώπους του λαού!

 

Έχω την εντύπωση πως αυτή τη φορά έπεσες θύμα κακών συμβούλων ή κακών «υπηρετών» και θλίβομαι. Όπως θλίβομαι και για το γεγονός ότι κανένας εκ των πολιτικών αρχηγών - με πρώτους, τον Πρωθυπουργό και τους άλλους δύο συγκυβερνώντες - δεν βρήκαν ακόμα το θάρρος ή το καθαρό μυαλό να σε συμβουλεύσουν για την μόνη ορθή και καθαρή λύση. Και αυτή δεν είναι άλλη από την παραίτηση.

 

Σου απευθύνω εγώ λοιπόν, ένας παλιός και πολύ γνώριμος συνοδοιπόρος, την ύστατη έκκληση: Προστάτευσε τον εαυτό σου, τη Βουλή και τη Δημοκρατία! Παραιτήσου από την θέση του Προέδρου της Βουλής και εσύ, μόνος σου, φέρε τον φάκελο της υπόθεσης στη Βουλή, ζητώντας από τους βουλευτές την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, παράλληλα με τη Δικαιοσύνη. Μόνο έτσι, θα απομακρύνεις από τον πολιτικό κόσμο της χώρας τη νέα βαριά σκιά και έχεις τη δυνατότητα να μετατρέψεις αυτή την «περιπέτεια» σε θρίαμβο της αλήθειας και της Δικαιοσύνης, αλλά και σε δικό σου θρίαμβο.

 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που εγώ γνώρισα υπήρξε πάντοτε ένα ασυμβίβαστο παλικάρι πρώτης γραμμής. Και τώρα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης των τόσο πολλών και τόσο δύσκολων πολιτικών αγώνων δεν πρέπει να δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να πιστέψει ότι θέλει να καλυφθεί πίσω από την κορυφαία θεσμική του ιδιότητα. Ούτε να επιτρέψει ένα μεγάλο ανάθεμα να πέσει πάνω από τον πολιτικό κόσμο ή πολύ περισσότερο, να δώσει το παραμικρό περιθώριο σε εκείνους που ενδεχομένως θέλουν να δημιουργήσουν μεγάλα ρήγματα στο πολίτευμα και στην ίδια την χώρα.

 

Έχεις την μεγάλη ευκαιρία να μετατρέψεις την «λάσπη» σε «χρυσάφι». Γιατί, εφόσον αποδειχθεί η αθωότητά σου χωρίς καμία παρένθεση και κανένα «ναι μεν αλλά», , τότε θα έχεις μετατραπεί σε σημαιοφόρο της κάθαρσης που τόσο ανάγκη έχει ο λαός και η πατρίδα. Τότε και μόνον τότε, θα ξέρουν όλοι πως το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής το τίμησες όσο λίγοι και… το αξίζεις όσο λίγοι. Τότε θα έχεις αποδείξει πως «δεν είναι όλοι ίδιοι» και πως υπάρχουν ακόμα Πολιτικοί!

 

Μετά τιμής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Βουλευτής Αχαίας

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου