Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 21 Αύγ 2012

 

 

 

 

Για την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα. αλλά και την φημολογούμενη, αλλά ανεπιβεβαίωτη ακόμα, διαγραφή του από το κόμμα της Ν.Δ, καθώς και για τις προθέσεις του από εδώ και στο εξής, μίλησε ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας, 13 Αυγούστου, στο πολιτικό του γραφείο στην Πάτρα.

 

Αναφορικά με το «μυστήριο» της διαγραφής του, ο βουλευτής σημείωσε πως δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση της αποπομπής του από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και μία εβδομάδα από την μέρα που μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου πληροφορήθηκε πως υπήρξε απόφαση διαγραφής του και από το κόμμα, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση και καμία ανακοίνωση.

 

«Κατόπιν τούτου, ειλικρινά δεν ξέρω αν είμαι ο πρώτος… μυστικά διαγραμμένος Έλληνας βουλευτής από το κόμμα του» σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος επαναλαμβάνοντας πως δεν τηρήθηκαν οι καταστατικές λειτουργίες (δεν του γνωστοποιήθηκε κατηγορητήριο και δεν κλήθηκε σε απολογία, ενώ δεν έχει εκλεγεί και Επιτροπή Δεοντολογίας της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας) εξέφρασε τον φόβο πως οι δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν «λένε ψέματα» και ότι, στο πρόσωπό του ακολουθήθηκε μια πρωτόγνωρη, «αυτόματη» και αντιδημοκρατική διαδικασία, προσθέτοντας:

 

«Όμως, σε εποχές πρωτόγνωρες, με πολιτικά ήθη εξίσου πρωτόγνωρα, από ανθρώπους που τρομοκρατήθηκαν πρωτόγνωρα πολύ, αντιλαμβανόμενοι πως η γλώσσα της αλήθειας και της πολιτικής αξιοπρέπειας κόκαλα δεν έχει αλλά κόκαλα τσακίζει, τίποτα δεν με εκπλήσσει.

Προφανώς, η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας νομίζει ότι το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στον λαό, ο οποίος πίστεψε στο όραμα της άμεσης και σκληρής επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, της παύσης της διαρκούς οικονομικής του αφαίμαξης και της αναστροφής του κύματος φτώχιας και ύφεσης, μπορεί να διαγραφεί με την διαγραφή του «αιρετικού» Νικολόπουλου.

Προφανώς, κάποιοι σε αυτόν τον ηγετικό πυρήνα πιστεύουν πως η απαίτηση, το ανώτατο πολιτικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας να αποφασίσει για την πολιτική «στροφή» της τρικομματικής κυβέρνησης να μετατεθεί η επαναδιαπραγμάτευση σε ένα αόριστο μέλλον, και πάντως μετά από μία νέα «καταιγίδα» μέτρων, θα ανακοπεί επειδή ανακόπηκε ο δρόμος του «ατίθασου» Νικολόπουλου προς την Γραμματεία της Πολιτικής Επιτροπής.

Προφανώς, είναι οι ίδιοι που αρέσκονται να χρησιμοποιούν την παράταξη σαν τον δικό τους αμπελώνα, στον οποίο νομίζουν ότι μπορούν να κλαδεύουν και να κεντρώνουν, ό,τι και όποτε θέλουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό. Δεν μπόρεσαν να «κεντρώσουν» τον Νικολόπουλο και έτσι, τον «κλάδεψαν».

Σε κάθε περίπτωση όμως, τους πληροφορώ πως δεν ξέρουν τίποτα για τη ψυχή της πιο βαθιά λαϊκής, πολιτικής παράταξης της Ελλάδας. Αδυνατούν να καταλάβουν πως αυτή την παράταξη δεν την «χρησιμοποιείς», αλλά σε «χρησιμοποιεί»!

Γιατί είναι από την ίδρυσή της φτιαγμένη από το μέταλλο ενός λαού, εξίσου «αιρετικού» και «ατίθασου», ικανού για το μεγαλύτερο θαύμα, αλλά και απόλυτου τιμωρού όσων προδίδουν τις ελπίδες και τα όνειρά του.

Ο πανικός που αισθάνθηκαν λοιπόν μπροστά στις πράξεις και τις κουβέντες του Νικολόπουλου δεν είναι τίποτα μπροστά στον πανικό που θα νιώσουν προδίδοντας την εμπιστοσύνη του λαού. Ακόμα και αν διέγραψαν το Νικολόπουλο λοιπόν, τους καλώ ακόμα και τώρα, να μην τολμήσουν να διαγράψουν τις δεσμεύσεις τους έναντι του λαού. Διαφορετικά, φοβάμαι πως θα γίνουν ένα επιπλέον θλιβερό κομμάτι του παρελθόντος, προτού καλά – καλά το καταλάβουν».

 

«ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ»

 

Ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε πως από εδώ και πέρα, ο ίδιος θα παραμείνει ενεργό μέλος της Βουλής, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η πλειοψηφία της παρούσας Βουλής απαρτίζεται από πολιτικούς που συμμερίζονται τις απόψεις του και γνωρίζουν ότι οι νοοτροπίες που θέλουν τα κόμματα «άλλα να λένε πριν τις εκλογές και άλλα να κάνουν μετά από αυτές» πρέπει να συντριβούν οριστικά και αμετάκλητα

 

«Ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., μαζί με άξιους συναδέλφους, μοχθήσαμε για την δημιουργία ενός προγράμματος αξιοπρέπειας και ελπίδας απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Διαμορφώσαμε ένα σχέδιο που θα λειτουργούσε ως ασπίδα προστασίας για τον άνεργο, τον πολύτεκνο, τον ανάπηρο και κάθε πολίτη που έχει ανάγκη από την αρωγή του κράτους. Και ως πολιτικός άνδρας, έδωσα σκληρό αγώνα προεκλογικά, όχι τόσο για την προσωπική εκλογή μου, όσο για την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας, με «σημαία» μας την αναδιαπραγμάτευση των μνημονιακών όρων και την βελτίωση του επιπέδου των πολιτών. Και όλα αυτά, έχω υποχρέωση να τα υπερασπιστώ» τόνισε.

 

«Η Ν.Δ. ΔΕΝ ΑΝΕΧΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ… ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ»

 

Επιπλέον, ο Αχαιός βουλευτής κάλεσε τα 40 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που είχαν υπογράψει το αίτημα να τεθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής για την εκλογή νέου Γραμματέα, η αναστολή της προεκλογικής δέσμευσης για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, να μην σταματήσουν. «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αισθάνομαι πως δεν έχω κανένα δικαίωμα να εκμεταλλευτώ την εμπιστοσύνη τους και κατά συνέπεια, σχίζω τα χαρτιά με τις υπογραφές τους. Η σκυτάλη της ευθύνης όμως περνάει στα χέρια τους» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας επίσης: « Ελπίζω και εύχομαι, το σιωπητήριο μήνυμα που ο κ. Σαμαράς ήθελε να στείλει με την διαγραφή μου, να μην βρει πολλά ευήκοα ώτα μέσα στην παράταξή μας, η οποία ποτέ της δεν ανέχτηκε να λειτουργεί με… κηπουρούς, παρά τις μεγάλες πιέσεις που όλοι υφίστανται, και τις οποίες και εγώ ένιωσα».

 

 

«ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ»

 

Αναφερόμενος στα σενάρια που έχουν δημιουργηθεί και τον θέλουν, είτε να οδεύει προς άλλη κοινοβουλευτική ομάδα (έχει γραφτεί πολλές φορές ότι σκοπεύει να ενταχθεί στους «Ανεξάρτητους Έλληνες»), είτε να στοχεύει στον Δήμο της Πάτρας, ο κ. Νικολόπουλος υπήρξε απολύτως ξεκάθαρος:

 

«Δεν μεταπηδώ σε καμία άλλα κοινοβουλευτική ομάδα! Δεν αισθάνομαι καμία ανασφάλεια και δεν επιζητώ νέα στέγη» τόνισε, προσθέτοντας επίσης, πως στα σχέδιά του αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτε οι αυτοδιοικητικές εκλογές και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας.

 

«Αγαπάω την πόλη μου, υπερβολικά. Στηρίζω και πιστεύω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προέχει όμως ο αγώνας μου στη Βουλή και στο λαό για να… συνεχίσει να υπάρχει Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού όπως καλά ξέρετε και μαθαίνετε, λόγω των μεγάλων περικοπών, σε λίγο μπορεί να μην υπάρχουν ούτε Δήμοι» υπογράμμισε.

 

Ο κ. Νικολόπουλος προέβλεψε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν μεγάλες πολιτικές ανακατατάξεις, αντίστοιχες ή και μεγαλύτερες από αυτές που έχουν ήδη υπάρξει, ωστόσο χαρακτήρισε πρόωρο το να προδικάσει κανείς σήμερα το τι θα γίνει και να μιλήσει για «κόμματα της επόμενης μέρας» και για νέους συσχετισμούς δυνάμεων.

 

«ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ»

 

Τέλος, ο Αχαιός βουλευτής, αναφέρθηκε στο εξώδικο που έστειλε πρόσφατα στη Ν.Δ., προσπαθώντας να πληροφορηθεί επίσημα αν, και υπό ποιες συνθήκες, υπήρξε απόφαση διαγραφής του από το κόμμα, σημειώνοντας πως δεν το έκανε «για να κερδίσει κάτι ο Νικολόπουλος σε προσωπικό επίπεδο, ούτε για το γινάτι», αλλά επειδή στοχεύει να κινηθεί και προς την Ε.Ε. ώστε κάποτε να υπάρξουν και στην Ελλάδα, κόμματα που να τιμούν τις καταστατικές και δημοκρατικές λειτουργίες και όχι να λειτουργούν ως «αυτοκρατορικά βιλαέτια».

 

«Η δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων αντιμετωπίζεται στην Ε.Ε. με μεγάλη ευαισθησία, ιδιαίτερα στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Και εκεί θα απευθυνθώ…» σημείωσε, προσθέτοντας πως όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Γραμματέας της Ν.Δ., μίλησε για ένα ανοικτό και δημοκρατικό κόμμα, που δεν θα είναι «προσωποπαγές».

 

«Η εξαγγελία μου, ότι οραματίζομαι ένα σύγχρονο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, προσαρμοσμένο στις ελληνικές συνθήκες, παραμένει ισχυρή» κατέληξε.

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου