Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 11 Νοέ 2012

 

Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012

 

{Σαμαράς 26/5/10 : «’Ως κόμμα, η Νέα Δημοκρατία έχει μια πολιτική με δύο σκέλη: Πρώτον, να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων αυτών, να αποκαταστήσει τα πλήρη δικαιώματά τους στην καθημερινότητα, στην κοινωνική ζωή και την κοινωνική προσφορά. Δεύτερον, να δώσουμε τις ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους με ειδικές δυνατότητες να τις αναδείξουν».}

 

Με αφορμή την από βήματος της Βουλής τοποθέτηση του Βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, προς τον παρόντα Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, σχετικά με τις "δολοφονικές επιθέσεις" που δέχονται τα ΑμΕΑ με τις καταργήσεις που επιφέρουν οι διατάξεις του 3ου μνημονίου ερωτηθείς από δημοσιογράφους αργά το βράδυ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Το πολυνομοσχέδιο – «έκτρωμα» εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που καλεί η Συγκυβέρνηση να ψηφίσουμε, φαίνεται ότι ξεπερνάει κάθε όριο πολιτικής αναλγησίας” είπε ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος και παραιτηθείς από την τρικομματική Κυβέρνηση Νίκος Νικολόπουλος, και συνέχισε:

«Συγκεκριμένα, στην σελ.506 του πολυνομοσχεδίου ορίζεται ότι με την κατάργηση των προσωποπαγών θέσεων θα απολύονται και οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτές χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά στο τι θα ισχύει στις περιπτώσεις των ΑΜΕΑ.

Μαζί και με τις περικοπές όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων ακόμα και των ατόμων με 100% αναπηρία, καθώς και τν σκληρή και απάνθρωπη στάση της Κυβέρνησης που χωρίς ίχνος ντροπής και ευαισθησίας κατεδαφίζει το σαθρό κοινωνικό κράτος, έρχεται να αφαιρέσει το δικαίωμα στην δουλειά των ΑμΕΑ.

Η ευάλωτη κοινωνική κατηγορία των συνανθρώπων μας δεν χρίζει καμίας εξαίρεσης, αντίθετα βλέπει οριστικά την πόρτα της εξόδου από την εργασία της χωρίς κανένα ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και κρατικής μέριμνας.

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω και σήμερα αφού δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι λόγοι που είχα προβάλλει με την παραίτηση μου. Δεν μπορώ όσο εύκολα να ξεχάσω τις προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις που με έβαλε ο Σαμαράς να αναλάβω επισήμως απέναντι στο αναπηρικό κίνημα ως τομεάρχης της ΝΔ, υπεύθυνος για τα εργασιακά και την πρόνοια .

Ο κ. Σαμαράς πριν δύο περίπου χρόνια στις 26/5/2010 μιλώντας σε συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας για τα ΑμΕΑ είχε τονίσει χαρακτηριστικά στην ομιλία του: «Ως κόμμα, η Νέα Δημοκρατία έχει μια πολιτική με δύο σκέλη: Πρώτον, να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων αυτών, να αποκαταστήσει τα πλήρη δικαιώματά τους στην καθημερινότητα, στην κοινωνική ζωή και την κοινωνική προσφορά. Δεύτερον, να δώσουμε τις ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους με ειδικές δυνατότητες να τις αναδείξουν. Όχι απλώς να τους βοηθήσουμε να γίνουν σαν και τους υπόλοιπους. Να τους στηρίξουμε να γίνουν καλύτεροι από τους υπόλοιπους.»

Και μάλιστα, είχε ασκήσει έντονη κρητική στην Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου για την επώδυνη πολιτική που ακολουθεί απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Σήμερα ως πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς ξεχνάει τα όσα έλεγε και ισοπεδώνει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των ΑμΕΑ. Τα ΑμΕΑ που θα έπρεπε να χρίζουν ιδιαίτερης μέριμνας και προνομίων από το κράτος, υφίστανται την μανία των περικοπών, των μειώσεων και των απολύσεων εν ονόματι της Τρόικας.

Η πολιτική αναλγησία φαίνεται ότι έχει φτάσει στο ζενίθ από την πλευρά της Συγκυβέρνησης που δεν βάζει τίποτε άλλο πάνω από τις προκλητικές απαιτήσεις της Τρόικας».

 

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου