Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 24 Οκτ 2012

Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΟΛΩΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Υπουργός: «ΘΑ» γίνει με το περουσιολόγιο, τον έλεγχο των καταθέσεων εξωτερικού κ.α.

«Ήρθε η ώρα να βγουν όλα στο φως» έλεγε στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Βουλευτής και εκπρόσωπος του Κινήματος της «Χριστιανοδημοκρατικής Αναγέννησης» κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, ενώ τόνισε με έμφαση:

«Είναι αποδεδειγμένα πλημμελής- ακόμα και ανύπαρκτη- η καταγραφή της οικονομικής κατάστασης των εχόντων. Επίσης, είναι βοηθητικό της άνετης κυκλοφορίας μαύρου ή αδήλωτου χρήματος στην αγορά, το γεγονός ότι μόνο στην Ελλάδα οι οικονομικές δοσοληψίες με μετρητά φθάνουν, στο 95% των συναλλαγών!! Ως εκ τούτου πως μπορεί να γίνει δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, ή η αναδιανομή του εισοδήματος» ρώτησε ο τ. Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, τον αρμόδιο Υπουργό, «όταν δεν έχουν καλά- καλά καταγραφεί, όλα τα «υπάρχοντα» ακίνητα στα υποθηκοφυλάκεια ή είναι με τον παλαιολιθικό τρόπο.

Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει περουσιολόγιο για όλους τους Έλληνες. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει επιβληθεί το «Πόθεν έσχες» σε όσους διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται εθνικές παντοειδείς προμήθειες , και με ευκολία έκρυβαν τα κλεμμένα σε εταιρίες υπεράκτιες (offshore). Ποιους «κολλητούς», ποιους διαπλεκόμενους θέλετε να προστατέψετε;

Στην τεκμηριωμένη παρέμβαση- πρόταση του Αχαιού Νεοδημοκράτη Βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου, ο Υπουργός Οικονομικών για άλλη μια φορά επανέλαβε πως «είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης να ελέγξει την νομιμότητα των κεφαλαίων που βγήκαν σε τράπεζες του εξωτερικού καθώς επίσης ότι εξετάζει τρόπους για τον επαναπατρισμό τους Αναμάσησε εν ολίγοις, τα όσα έλεγαν οι δύο προηγούμενοι Υπουργοί Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, που σήμερα βρίσκονται μπροστά ή πίσω από το σκάνδαλο της «λίστας Λαγκάρντ» και έχουν γίνει πολιτικοί… «δραπέτες»…

Τέλος, ο σημερινός αρμόδιος Υπουργός, απάντησε συμφωνώντας με τον κ. Νικολόπουλο στο ότι, το περουσιολόγιο θα αποκαλύψει εκείνους που για χρόνια έκρυβαν εισοδήματα, γιατί δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν την απόκτηση και διατήρηση των ακινήτων τους και των λοιπών περιουσιακών τους στοιχείων.

Ο κ. Νικολόπουλος σχολιάζοντας την τετριμμένη και χιλιοειπωμένη «κλισέ» απάντηση δεν παρέλειψε να καταθέσει την θέση του «ΚΙ.ΧΡ.Α»: «Το Κίνημα Χριστιανοδημοκρατικής Αναγέννησης πιστεύει» είπε «πως εάν η πολιτεία αποφασίσει να αφαιρέσει το κάλυμμα προστασίας των ολίγων και ισχυρών, πως εάν ξεσκεπάσει τα κλεμμένα και κρυμμένα πλούτη, μόνον τότε η οικονομική πολιτική θα εφαρμοσθεί κατά τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό.

Ας αρχίσουν επιτέλους άμεσα να γίνονται ορατά τα συγκεκριμένα βήματα όπως έλεγε άλλωστε προεκλογικά και ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ υπογράμμισε : «Το φορολογικό σύστημα είναι το πρώτο και βασικό. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί προεκλογικά λιγότερους φόρους.

Ανάλογες υποσχέσεις, δώσαμε όλοι οι Νεοδημοκράτες στον φορολογούμενο Έλληνα πολίτη, που μέχρι σήμερα έχουν μείνει στα λόγια.

Η Κυβέρνηση οφείλει να το πράξει εμπεριέχεται εξάλλου στην μετεκλογική προγραμματική συμφωνία των τριών Αρχηγών. Μόνον τότε ένα αίσθημα δικαίου θα εμπεδώσει στην κοινωνία και περισσότερους φόρους θα συγκεντρώσει το κράτος.»

Και κατέληξε ο εκπρόσωπος της «Χριστιανοδημοκρατικής Αναγέννησης» κ. Νίκος Νικολόπουλος: «Ο στόχος πρέπει να είναι όχι μόνον η καταπολέμηση της παραοικονομίας, αλλά και η ένταξη της στην επίσημη οικονομία. Φυσικά πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, αφού απαιτεί την ανάπτυξη φορολογικής συνείδησης στους πολίτες και την ενίσχυση των μηχανισμών είσπραξης και συλλογής των φόρων. Αλλά μόνον έτσι μπορεί να σταματήσει η «αιμορραγία» της φοροκλοπής των ολίγων επιτηδείων, σε βάρος πολλών συνεπών Ελλήνων φορολογουμένων»!!!!.

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου