Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 23 Νοέ 2012

 

Κόστισε 4,5 εκατομμύρια ευρώ η πολύχρονη παραμονή του αναπληρωτή της…

Σημεία, τέρατα, αίσχη ξετσιπωσιά στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας

στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου έχει διορισθεί Πρέσβης η Τ. Μπιρμπίλη»

Ν. Νικολόπουλος: Κύριε Πρωθυπουργέ, για ποιο λόγο η πτωχευμένη Ελλάδα, που κόβει μισθούς και συντάξεις των αδυνάτων, διοργανώνει συσσίτια για γέροντες και απόρους, δεν πληρώνει τα φάρμακα των ασθενών και κόβει τα βοηθήματα των αναπήρων, πληρώνει την κ. Τ. Μπιρμπίλη που κατέχει την θέση του Πρέσβη στον ΟΟΣΑ με 21.000 ευρώ το μήνα μηνιαίο κόστος, όταν μπορεί τα καθήκοντα αυτά να τα ασκεί ο εκάστοτε από το διπλωματικό σώμα προερχόμενος Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία; Η πολιτική «ξετσιπωσιά» των κυβερνώντων εκτός από Πρέσβη, προβλέπει και αργομισθία αναπληρωτή Πρέσβη στον ΟΟΣΑ με 14.000 ευρώ το μήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο προκάτοχος της Τίνας Μπιρμπίλη, επίσης στέλεχος του βαθέος ΠΑΣΟΚ, διαχρονικός εκλεκτός όλων των Υπουργών Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από το 1982 σε διάφορες θέσεις, διορισθείς από την Κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ως Πρέσβης στον ΟΟΣΑ, με μέσο κόστος κατά τα τέσσερα χρόνια της παραμονής του στο Παρίσι στο Δημόσιο περίπου 20.000 ευρώ το μήνα, έχει ασκήσει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου με την οποία διεκδικεί επιπλέον ποσό 12.000 ευρώ, διότι, μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι υποβλήθηκε σε δαπάνες μετεγκατάστασης, παραμονής σε ξενοδοχείο, αλλά και σε δαπάνες αμοιβής του Γραφείου εύρεσης ξενοδοχείου στο Παρίσι (!!!), γιατί παρέδωσε πρώτα την κατοικία και μετά την Αντιπροσωπεία στην Τίνα Μπιρμπίλη, με αποτέλεσμα να διαμείνει σε ξενοδοχείο, αλλά και να πληρώσει μεσίτη εύρεσης ξενοδοχείου» (!!!).

Αυτές και άλλες βαρύτατες καταγγελίες διατυπώνει με μία ερώτηση «φωτιά»,που καταθέτει την Δευτέρα στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής και συντονιστής του «Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος» Νίκος Νικολόπουλος, που καταγράφει τα με όσα «σημεία και τέρατα» αίσχη και ξετσιπωσιά συμβαίνουν εις Παρισίους.

Ο τ. Υφυπουργός μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου απευθύνεται στον Πρωθυπουργό και σε πέντε συναρμόδιους Υπουργούς, τους οποίους καλεί να πάρουν θέση.

Ζητά να παρέμβουν άμεσα και να σταματήσουν πάραυτα τους «αυτοκρατορικούς» μισθούς της κ. Τ. Μπριμπίλη και τους επίσης χλιδάτους μισθούς του αναπληρωτή αυτής, αλλά και να περιορίσουν τις υπέρογκες σπατάλες και τον φαραωνικό προϋπολογισμό, των «πολιτικών εξόριστων» του ΠΑΣΟΚ .

Ο Αχαιός Βουλευτής ξεκινά την παρέμβαση του ως εξής:

«Μια σειρά από νέες πληροφορίες, οι οποίες προέρχονται από έναν εκ των διαχρονικά κορυφαίων διπλωματών αυτής της χώρας, περιήλθαν σε γνώση μου. Αφορούν σημεία, τέρατα και αίσχη στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, εκεί που έχει διορισθεί Πρέσβης η Τ. Μπιρμπίλη, τα οποία θέτω υπ’ όψη της εθνικής αντιπροσωπείας αλλά και των αρμοδίων, προκειμένου να επιληφθούν, αλλά και για να ενημερώσουν τους συναδέλφους Βουλευτές, και προπαντός τον χειμαζόμενο και βιαίως φτωχοποιούμενο ελληνικό λαό.

Πριν από ένα χρόνο, ο εκ των 100 σοφών της παγκόσμιας διανόησης και νυν Καθηγητής του Χάρβαρντ Γ. Παπανδρέου, προκαλώντας βάναυσα την κοινή γνώμη, διόρισε την έως τότε πρώην Υπουργό και λογογράφο του, πρώην Σύμβουλο του Δημητρίου Αβραμόπουλου, Τίνα Μπιρμπίλη, ως Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ.

Ο διορισμός προέβλεπε μηνιαίες απολαβές 12.000 ευρώ, οδηγό και μισθωμένη κατοικία επιφάνειας 350 μ2 σε νεοκλασικό κτίριο κοντά στα Ιλίσια Πεδία.

Το «κολόσπιτο» όπως θα έλεγε ο μακαρίτης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 8.200 ευρώ συν 1.000 ευρώ το μήνα για λοιπά έξοδα (καθαρίστρια, επισκευές, ασφάλιστρα, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ), δηλαδή η συνολική μηνιαία επιβάρυνση του Δημοσίου για την Τ. Μπιρμπίλη ανέρχεται σε πάνω από 21.000 ευρώ το μήνα.

Η πρόκληση δεν σταματάει εδώ. Η πτωχή και μνημονιακή Ελλάδα, που κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις των αδυνάτων, διοργανώνει συσσίτια για γέροντες, ανέργους και απόρους, δεν πληρώνει τα φάρμακα των ασθενών και κόβει τα βοηθήματα των αναπήρων, θεωρεί τόσο βαριά, ανυπόφορη και δύσκολη για τον Πρέσβη τη ζωή στο Παρίσι, που τον συνδράμει και μισθοδοτεί και αναπληρωτή Πρέσβη στον ΟΟΣΑ.

Η αμοιβή και το κόστος περίπου το ίδιο με εκείνο του Πρέσβη, δηλαδή 14.000 ευρώ το μήνα, επειδή στον Αναπληρωτή Πρέσβη παρέχει σε χρήμα την αξία της στέγασής του στο Παρίσι..

Τον Αναπληρωτή Πρέσβη το Ελληνικό Κράτος, τον έχει μάλιστα βρει σε πρόσωπο το οποίο δεν είναι διπλωμάτης, αλλά φέρεται ως πανεπιστημιακός.

Έχει τοποθετηθεί στο Παρίσι εδώ και 18 χρόνια, από το 1994, σε νεαρή ηλικία, επί Κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου και διάγει επί 18 χρόνια βίο στο Παρίσι, χωρίς να προκύπτει ότι διδάσκει έκτοτε σε κάποιο Πανεπιστήμιο.

Το ότι το παραπάνω πρόσωπο έχει «ξεχαστεί» στο Παρίσι δεν είναι τυχαίο, αλλά ίσως να οφείλεται στη συγγενική σχέση του με ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ενώ λέγεται ότι είναι φίλος του σημερινού Υπουργού Οικονομικών αλλά και του σημερινού Υπουργού Ανάπτυξης (!!!).

Οι γνωρίζοντες λένε, ότι ίσως πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος, ως αναπληρωτής Πρέσβης, έχει επιβαρύνει συνολικά το δημόσιο ταμείο, κατά την επί 18ετία ακριβοπληρωμένη παραμονή του στο Παρίσι, με περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ!!!

Δεν γνωρίζει κανείς τις καταθέσεις του, αλλά αφού στις αμέριμνες εποχές της δεκαετίας του 1990 και του 2000, η μηνιαία επιβάρυνση του Κράτους μαζί με τα δώρα, τις άδειες και τα επιδόματα του, τη στέγασή του αλλά και τα ταξίδια του, ξεπερνούσε για κάποιο διάστημα σε σημερινές τιμές ακόμη και τις 20.000 ευρώ το μήνα, τότε κάπου εκεί έχει κοστίσει στους Έλληνες φορολογούμενους η υπηρεσία του στην πατρίδα.

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος στην συνέχεια με την ίδια ένταση και αγανάκτηση μεταφέρει την λαϊκή οργή λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Επειδή η αγανάκτηση και η απέχθεια που νοιώθει κάθε χειμαζόμενος Έλληνας πολίτης για τα παραπάνω δεν μπορεί να έχει όρια, γιατί όρια δεν έχει η αναίδεια και η πρόκληση των επιβητόρων του δημοσίου ταμείου, διαχρονικών και υπεράνω κομμάτων και Κυβερνήσεων, golden boys και girls, που είναι οι διαχρονικοί ευνοούμενοι, φίλοι και κολλητοί μιας δράκας επίσης ευνοούμενων από τη μηντιακή διαπλοκή, ΜΕΓΑλο-παραγόντων του πολιτικού συστήματος.

Η πρόκληση όμως» γράφει ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, «έχει και συνέχεια.

Το πολυτελές διαμέρισμα των 350 τμ κόστους 8.200 ευρώ συν 2.000 ευρώ το μήνα στα Ιλίσια Πεδία, του οποίου την πολυτελή διαμονή και θαλπωρή απολαμβάνει τώρα η Τ. Μπιρμπίλη, για να νοικιασθεί, χρειάστηκε να σπάσει αυθαίρετα από το Δημόσιο, το προηγούμενο συμβόλαιο ενοικίασης του διαμερίσματος της πρεσβευτικής κατοικίας. Αποτέλεσμα ήταν ο Γάλλος ιδιοκτήτης του να προσφύγει στα Δικαστήρια και το Ελληνικό Δημόσιο να καταδικαστεί να του καταβάλει αποζημίωση 150.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό βέβαια ούτε οι υπηρεσίες του αρμοδίου υπουργείου, ούτε οι υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θυμήθηκαν να το καταλογίσουν σε βάρος του υπευθύνου, που ζημίωσε το Κράτος, αφού βέβαια δεν ήταν οι ίδιοι που το πλήρωσαν, αλλά ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης και τα δανεικά του Ελληνικού Δημοσίου.

Και αν κάποιος νομίζει ότι η πρόκληση σταματάει εδώ γελιέται.

Όπως με πληροφορούν, το πολυτελές αυτό διαμέρισμα των 8.200 συν 1.000 ευρώ, πριν κατοικηθεί, ανακαινίσθηκε, επισκευάστηκε και επιπλώθηκε πολυτελώς με δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου, με πολυτελέστατα έπιπλα, χαλιά, φωτιστικά, είδη οικοσκευής, σκρίνια και σερβίτσια συνολικής αξίας 100.000 χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα κάποιο από τα έπιπλα αυτά λέγεται ότι έκανε φτερά, γιατί κάποιος το βρήκε εξαιρετικής ποιότητας και απολύτως του γούστου του και το πήρε μαζί τους φεύγοντας, χωρίς κανείς να τον ενοχλήσει.

Και αν κάποιος νομίζει ότι σταματάει εδώ η πρόκληση επίσης γελιέται.

Το Δημόσιο νοικιάζει τα παραπάνω διαμέρισμα της χλιδής των 8.200 συν 1.000 ευρώ το μήνα στο Παρίσι, ενώ διαθέτει ιδιόκτητη μονοκατοικία 500 μ2, η οποία είναι κληροδότημα επιφανούς Έλληνα πατριώτη, το οποίο στεγάζει τα γραφεία της πρεσβείας.

Η κατοικία αυτή θα μπορούσε, εάν υπήρχε διαχρονικά φιλότιμο, να στεγάζει, εκτός από τα γραφεία της πρεσβείας, και τον εκάστοτε έλληνα πρέσβη, με την προϋπόθεση ότι κάποιοι θα είχαν τσίπα και θα σέβονταν τον έλληνα φορολογούμενο, αλλά και την ίδια τη χώρα τους, αφού στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία στο Παρίσι υπηρετούν 5 άτομα, δηλαδή σε κάθε υπάλληλο αντιστοιχούν γραφεία 100 μ2!!!

Ας σημειωθεί επίσης ότι η χρεωκοπημένη Ελλάδα του Μνημονίου καταβάλει 8.200 ευρώ συν 1.000 ευρώ το μήνα ενοίκιο για πρεσβευτική κατοικία, όταν άλλες πλούσιες μεν αλλά ευνομούμενες και σεβόμενες τους φορολογουμένους τους χώρες είτε στεγάζουν τον Πρέσβη τους στο ίδιο το κτίριο της Πρεσβείας είτε έχουν θέσει οροφή στην κρατική δαπάνη ενοικίου, η οποία δεν μπορεί να ξεπερνά τις 3.000 ευρώ το μήνα.

Επειδή ο Πρωθυπουργός θα πρέπει κάποια στιγμή να δείξει ότι διαθέτει ευαισθησία και πολιτικά ανακλαστικά, αφού σε πλείστες ανάλογες περιπτώσεις τεκμηριωμένης προκλητικής σπατάλης και βλάβης του δημοσίου συμφέροντος (Ζαννιάς, Πλασκοβίτης, Μπάνος, Προβόπουλος, Παπαδήμος, εθνικοί εργολάβοι, συμβούλιο νομισματικής πολιτικής, Ζήγρας, οικογενειακά επιδόματα 3.500 ευρώ το μήνα της ΔΕΗ κλπ), που δια της Βουλής του έχω θέσει υπ’ όψιν, αντί άμεσης πολιτικής παρέμβασης, δηλώνει πάντοτε αναρμόδιος και παραπέμπει, μέσω του Υπουργού Επικρατείας, στον εξωκοινοβουλευτικό Υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα.

Επειδή ο εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, για όσες προκλητικές περιπτώσεις σπατάλης και βλάβης του δημοσίου συμφέροντος, του έχουν καταγγελθεί έως σήμερα, προσπαθεί να αποφύγει.

Επειδή ο εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και δεν απαντά στην ουσία, δικαιώνοντας εκείνους που ισχυρίζονται ότι ο πολιτικός του «τσαμπουκάς», η αποφασιστικότητα και το εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό του ταμπεραμέντο εκδηλώνεται επιλεκτικά, μόνον όταν αφορά ανήμπορους και ανυπεράσπιστους γέροντες, αναπήρους, αδύναμες, πολύτεκνες μητέρες, ασθενείς και χαμηλόμισθους.

Επειδή σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσα, δεν αντέδρασε ποτέ όταν αφορά στους ισχυρούς κρατικούς εργολάβους και τα αναιδή golden boys και girls αυτής της χώρας, όπως κάποια από τα παραπάνω πρόσωπα, τα οποία φέρονται και ως προσωπικοί φίλοι του.

Επειδή και για την υπόθεση αυτή πρέπει να επέμβει ο Οικονομικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πρέπει ο κ. Α. Σαμαράς και ο «υπερπρωθυπουργός» κ. Γ. Στουρνάρας να απαντήσουν δημόσια και «παστρικά».

Θα καταργήσει ο Πρωθυπουργός, τη θέση του Πρέσβη στον ΟΟΣΑ που κατέχει η Τ. Μπιρμπίλη, η οποία κοστίζει 21.000 ευρώ το μήνα;

Δεν μπορεί τα καθήκοντα αυτά να τα ασκεί ο εκάστοτε από το διπλωματικό σώμα προερχόμενος Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία;

Για ποιο λόγο η πτωχευμένη Ελλάδα, που κόβει μισθούς και συντάξεις των αδυνάτων, διοργανώνει συσσίτια για γέροντες και απόρους, δεν πληρώνει τα φάρμακα των ασθενών και κόβει τα βοηθήματα των αναπήρων, εκτός από Πρέσβη, προβλέπει και αργομισθία αναπληρωτή Πρέσβη στον ΟΟΣΑ με 14.000 ευρώ το μήνα;»;

Ο Βουλευτής του «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος» Νίκος Νικολόπουλος κλείνει την συγκλονιστική παρέμβαση του με ευθεία, δριμεία και μετωπική επίθεση εναντίον του Α. Σαμαρά μέσω των παρακάτω «ξεροκέφαλων» ερωτημάτων που δημόσια του απευθύνει

Θα εξετασθεί κε Πρωθυπουργέ η πρόταση αυτή ή θα κάνετε πάλι ότι δεν καταλαβαίνετε;

Δεν είναι ντροπή και δεν αποτελεί αυτό που συμβαίνει εις Παρισίους πολιτική ξετσιπωσιά;

Δεν πρέπει να σταματήσει αυτή η πρόκληση;

Θα την σταματήσετε και πότε;

Θα παρέμβει, έστω για μια φορά, για να ζητήσει, έστω μια πρώτη φορά, να πάψει η σπατάλη για τα «ορφανά» του Γ. Παπανδρέου;

Θα καταργήσετε άμεσα, όλες τις θέσεις εκείνων των αργόμισθων στον ΟΟΣΑ, αργομισθίες στο Παρίσι που έχουν κοστίσει έως σήμερα πολλά εκ. ευρώ και πότε;

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου