Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 14 Δεκ 2012

 

 

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:

«Εμείς οραματιζόμαστε τις Ενωμένες Δημοκρατικές Δυνάμεις του Ελληνισμού και όχι προσχωρήσεις και συγχωνεύσεις…»

 

 

«Εμείς μιλάμε για Ενωμένες Δημοκρατικές Δυνάμεις του Ελληνισμού, απέναντι στην πολιτική της υποτέλειας και των ατέρμονων και αναποτελεσματικών θυσιών του λαού, αλλά και απέναντι σε κάθε πολιτική μισαλλοδοξίας.

Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα προσχώρησής μου στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», από καμία πλευρά, ενώ ουδέποτε τέθηκε και ζήτημα κατάργησης ή συγχώνευσης του «Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος» με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”».

 

Αυτό δήλωσε ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, προσερχόμενος στην Βουλή ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, μετά τις χτεσινές δηλώσεις του Γ. Μανώλη στα ΜΜΕ και τις σημερινές αποκαλύψεις του Π. Καμμένου στον ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη, οι οποίες ερμηνεύτηκαν ποικιλότροπα, μεταδίδοντας σε κάποιες περιπτώσεις λανθασμένα μηνύματα,

Ο Νίκος Νικολόπουλος απάντησε σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το ζήτημα της πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας του «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος» και του Αχαιού πολιτικού με το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

 

Για μία ακόμη φορά, ο Νίκος Νικολόπουλος επανέλαβε πως το «Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα» διατηρεί την «αυτόφωτη» πορεία πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησής του και για τούτο συνεχίζει να δημιουργεί νέους πυρήνες, των Χριστιανοδημοκρατών σε όλη την χώρα,

 

Σχετικά με τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο τ. Υφυπουργός Εργασίας απάντησε:

«Το παραδέχτηκα από την πρώτη στιγμή και ίσως γι’ αυτό υπήρξαν πολλές ερμηνείες. Μίλησα αρκετές φορές με τον Πάνο Καμμένο, με τον οποίο άλλωστε μας ενώνουν πολλοί και κοινοί αγώνες στο παρελθόν. Συμφωνήσαμε ότι απέναντί μας υπάρχει ένας «κοινός εχθρός». Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει θετικό έδαφος και γι’ αυτή την μεγάλη συμμαχία που εμείς, οι Χριστιανοδημοκράτες, υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή.

Θέλω να σας πω ότι οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις συνεχίζονται, όπως και οι αντίστοιχες συζητήσεις με άλλους παράγοντες της πολιτικής ζωής, με τους οποίους ανταλλάσσω απόψεις και μοιράζομαι προβληματισμούς και αγωνίες».

Στο ερώτημα με ποιους συζητά ο Νίκος Νικολόπουλος είπε: «Για παράδειγμα μόνο σας αναφέρω ότι αντάλλαξα απόψεις με ανεξάρτητους Βουλευτές της σημερινής Βουλής, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιο Παπαθεμελή, όπως είχα όμως και με τον Ανδρέα Λοβέρδο ή τον Κώστα Μαρκόπουλο και τον Χρήστο Ζώη, με τον υποψήφιο για το αξίωμα του προέδρου της ΝΔ – παλιό συνάδελφο στην Βουλή Παναγιώτη Ψωμιάδη, με πολλούς εντός και εκτός της παρούσας Βουλής, ακόμα και με κάποιους συναδέλφους που συμμετέχουν στην σημερινή Κυβέρνηση, καθώς επίσης με μαζικούς κοινωνικούς φορείς, επιστημονικούς φορείς κ.α. σε όλη την Ελλάδα.

Είναι γνωστά όλα αυτά, τα οποία κατά καιρούς έχουν «πυροδοτήσει» διάφορα σενάρια που βλέπω και εγώ να δημοσιεύονται.

Επαναλαμβάνω όμως ότι όλες αυτές οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις συνεχίζονται με όλους υπό το φως της δημοσιότητας.

Με την ευκαιρία ξεκαθαρίζω ότι για το «Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα» τουλάχιστον, οι ζυμώσεις αυτές δεν αποσκοπούν στην δημιουργία νέου κόμματος ή στη συγχώνευση πολιτικών δυνάμεων. Αποσκοπούν στην δημιουργία ενός συνασπισμού δυνάμεων, με διακριτό πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα η κάθε μία, που όμως μπορούν να ενωθούν απέναντι στο ζητούμενο της εποχής και του λαού της χώρας.

 

Είναι σαφές λοιπόν, ότι δεν «υιοθετούμε» καμία πρόταση ή αντίληψη προσχώρησης ή ενσωμάτωσης σε κάποιον πολιτικό οργανισμό. Αυτό όμως δεν αντίκειται στην βαθιά πίστη μας ότι η αποτίναξη των δεσμών του μνημονίου και η πορεία ανάκαμψης της χώρας δεν μπορεί να υλοποιηθεί από κανένα κόμμα μεμονωμένα, παρά μόνο από μία μεγάλη συμμαχία πατριωτικών δυνάμεων, που μπορούν να αφήσουν κατά μέρος τις όποιες άλλες διαφορές τους και να ομονοήσουν στο μείζον, που αυτή τη στιγμή είναι η απελευθέρωση της χώρας και των δυνάμεών της από λογικές ασφυκτικής λιτότητας και δόσεις, που προσφέρουν μόνο αμφισβητήσιμες ανάσες αλλά όχι πραγματική λύση»

Στις επίμονες διευκρινιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Νίκος Νικολόπουλος τοποθετήθηκε ως εξής:

«Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πω;

Δεν συζητάμε για ευκαιριακές συμπράξεις, ούτε για κάποιου είδους «παρθενορραφή» του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος

Στο «Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα», συζητάμε μόνο για τη δυνατότητα που υπάρχει, από όσες δυνάμεις το θελήσουν και μπορούν να ανταποκριθούν, να εγγυηθούν με ρεαλιστικό τρόπο μια νέα και καλύτερη μέρα για τους Έλληνες.

Αυτή είναι μία κορυφαία πολιτική επιλογή που κατά την άποψή μας αποτελεί το «νέο» που έχει ανάγκη η χώρα και όχι ένα ευτελές «παζάρι» προσώπων ή κομμάτων.

Και σε αυτή την επιλογή θα μείνουμε πιστοί, συνεχίζοντας τις συζητήσεις με όλους, επιδιώκοντας σύνθεση και όχι διάσπαση, ανανέωση και όχι αναπαλαίωση. Σας ευχαριστώ».

 

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου