Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 30 Νοέ 2012

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο λαός ζητά από τον Πρωθυπουργό να κάνει ότι ακριβώς έκανε χτες ο οικουμενικός Πατριάρχης που ζήτησε την παραίτηση των δύο Μητροπολιτών που φέρονται να έχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς πάνω από πέντε εκατ. Ευρώ, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο Φανάρι.

 

ΑΠΟΘΑΥΜΑΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ

Ένα χρόνο μετά, και ακόμα διεξάγεται… προκαταρκτική εξέταση,

για δικαστική υπάλληλο με καταθέσεις ύψους 7.965.236,44 ευρώ!

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ

«Όταν ένα χρόνο μετά και ακόμα οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων διεξάγουν έρευνες, για την δικαστικό υπάλληλο που «την έπιασαν στα πράσα», να’ χει στην Τράπεζα κοντά 8 εκ. ευρώ, αλήθεια τι περιμένετε να γίνει με τους δύο Μητροπολίτες; Μάλλον… δεν μας αρκεί αυτή η ζωή και θα παραπεμφθεί στην επόμενη η νέα δημοσιογραφική αποκάλυψη που σκανδαλίζει τον λαό και συγκλονίζει την ιεραρχία» ανέφερε το πρωί της Δευτέρας σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνική ενημερωτική εκπομπή ο Βουλευτής και συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Αχαιός πολιτικός, φυσικά διαχώρισε το σύνολο της προσφορά της Εκκλησίας και της μεγάλης πλειονότητας των μελών της από κάποιες κακές εξαιρέσεις: «Το όραμα, το ήθος και το μόχθο των επισκόπων συνολικά, όπως και των κληρικών και του πιστού λαού, κανένας δεν θα πετύχει να τα συμψηφίσει με κάποιες εξαιρέσεις. Και πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι ενδεχομένως στοχεύουν σε κάτι τέτοιο. Άλλωστε, όλοι αυτοί, το συντριπτικά τεράστιο πλήθος των εντίμων πιστών, είναι το πρώτο που απαιτεί την κάθαρση μέσα στην εκκλησία. Και είναι κυρίως αυτοί που θα ήθελαν, αν κάποιοι ιεράρχες ξεστράτισαν και απομακρύνθηκαν από την θυσιαστική παράδοση προσφοράς, να τιμωρηθούν».

Επίσης, τόνισε: «Ο λαός ζητά από τον Πρωθυπουργό να κάνει ότι ακριβώς έκανε χτες ο οικουμενικός Πατριάρχης που ζήτησε την παραίτηση των δύο Μητροπολιτών που φέρονται να έχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς πάνω από πέντε εκατ. Ευρώ, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο Φανάρι.

Το ίδιο σήμερα πρέπει να ζητήσει από τον κ. Γ. Σουρνάρα και Α. Ρουπακιώτη για την υπάλληλο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, που εντοπίστηκε να κατέχει 30 τραπεζικούς λογαριασμούς με συνολικό ύψος καταθέσεων 7.965.236,44 ευρώ, αλλά έναν χρόνο μετά, το ΣΔΟΕ και το υπουργείο Οικονομικών… ακόμα διεξάγουν προκαταρκτική εξέταση για να εντοπίσουν την πηγή προέλευσης αυτών των χρημάτων (!)… Ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώνει πως η εν λόγω υπάλληλος παύτηκε από την υπηρεσία της για το πειθαρχικό παράπτωμα της «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς και ανάξιας για δικαστική υπάλληλο διαγωγής», αλλά έχει ασκήσει έφεση και η τελική απόφαση εκκρεμεί.

Ούτε λόγος βέβαια, για δέσμευση των καταθέσεων…

Αυτή είναι εν ολίγοις η μέχρι σήμερα εξέλιξη μιας υπόθεσης που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και την οποία μετέφερε στη Βουλή, ζητώντας απαντήσεις, ο Βουλευτής και συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος σχετικά δήλωσε:

 

«Είναι απογοητευτικό και συνάμα εξοργιστικό, για το σύνολο του λαού που απαιτεί από τη κυβέρνηση να εντοπιστούν και να παταχθούν άμεσα όλες οι περιπτώσεις διακίνησης παράνομου μαύρου χρήματος, να έρχεται αντιμέτωπος με απαντήσεις σαν και αυτές που μου δόθηκαν από τους κ.κ. Στουρνάρα και Ρουπακιώτη, για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι απαντήσεις των υπουργών, όχι μόνο δεν προάγουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά δείχνουν πως και αυτή η τρικομματική κυβέρνηση των ακραίων μέτρων λιτότητας, είτε είναι το ίδιο ανίκανη όπως και οι άλλες, είτε συγκαλύπτει πρόσωπα και καταστάσεις. Και προφανώς δεν εννοώ την εν λόγω υπάλληλο, αλλά τα πρόσωπα που ενδεχομένως βρίσκονται πίσω από τις καταθέσεις…» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

 

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας με νέα παρέμβαση του καλεί τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να απαιτήσει το άμεσο ξεκαθάρισμα της συγκεκριμένης, όπως και κάθε άλλης «δύσοσμης» υπόθεσης, αλλά και να ζητήσει εξηγήσεις για την ύποπτη κωλυσιεργία από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Και προσθέτει:

 

«Και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται πως όσο σέρνονται τέτοιες υποθέσεις, τόσο δίνεται χρόνος στους υπεύθυνους να καλυφθούν και τόσο πιο δύσκολα θα αναδειχθούν και άλλα, ενδεχομένως πολύ σοβαρότερα παρακλάδια της.

Δεν το αντιλαμβάνονται, άραγε, οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός;

Από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα, αρκούνται μόνο να μας γνωστοποιήσουν, ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση και πως η υπάλληλος εκδιώχθηκε μόνο, για… αναξιοπρεπή συμπεριφορά;

Μάλλον δεν έχουν ακούσει καθόλου τη βοή της κοινωνίας, που κραυγάζει για απόδοση πραγματικής δικαιοσύνης και για την εύρεση εκείνων που “τα έφαγαν” και τώρα μέσα από την κολυμπήθρα της τρικομματικής κυβέρνησης μάλλον κενολογούν, όταν αναφέρονται στην πάταξη του μαύρου χρήματος.

Λυπάμαι βαθύτατα, αλλά οι παλιοί “Σημιτοφύλακες” μαζί και οι Υπουργοί της Ρεαλιστικής Αριστεράς που “ τους πάτησε η τρόικα στο λαιμό” και “δεν είναι κολλημένοι σε καρέκλες” αλλά παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούν να στρογγυλοκάθονται σε αυτές, λυπάμαι αλλά, δεν μπορούν να εκφράσουν τον λαό και τις ανάγκες του…»

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα και ένα απόσπασμα από τις απαντήσεις που έδωσαν οι Υπουργοί για το παραπάνω θέμα, που απασχόλησε με τόσο έντονο και θορυβώδη τρόπο, την επικαιρότητα.

 

Στην απάντηση του κ. Στουρνάρα, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε αυτό το πλαίσιο και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, το ΣΔΟΕ διενεργεί προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διακριβωθεί η αιτία των καταθέσεων, στους τραπεζικούς λογαριασμούς της συγκεκριμένης δικαστικής υπαλλήλου, του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, συνολικού ύψους 7.965.236,44 ευρώ». Συνεχίζει, με το αυτονόητο: «ερευνάται η συμμετοχή της σε ανώνυμη εταιρία και η σχέση αυτής και του συζύγου της με τους εκδότες και τους οπισθογράφους συγκεκριμένων επιταγών.» Και καταλήγει: «Η ως άνω προκαταρκτική εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα.»!!!

 

«Πρέπει σήμερα η κυβέρνηση να απαντήσει στον Έλληνα φορολογούμενο ποιες και ποιών είναι οι επιταγές, που δεν έφερε στη Βουλή ο Υπουργός;

Γιατί δεν ονοματίζονται; Γιατί οι καταθέσεις δεν δεσμεύονται, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση; Δυστυχώς η δυσοσμία γίνεται αβάσταχτη…» σημειώνει ο Αχαιός πολιτικός.

 

Όσον αφορά την απάντηση του κ. Αντ. Ρουπακιώτη, συγκεκριμένα αναφέρεται: «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης με έγγραφο του προς το Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου, παρήγγειλε την πειθαρχική δίωξη. Στη συνέχεια η αρμόδια δικαστής άσκησε πειθαρχική αγωγή, διότι κρίθηκε ότι η υπάλληλος υπέπεσε στο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΔΙΑΓΩΓΗΣ που επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης».

Ακόμα, ο κ. Υπουργός αναφέρει: «κατά της απόφασης επιβολής της οριστικής παύσης ασκήθηκε από έφεση.

Δεδομένης της υφιστάμενης εκκρεμοδικίας της ασκηθείσας έφεσης, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στην πειθαρχική δίκη…»

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου