Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 16 Οκτ 2012
«Η κυβέρνηση στον ρόλο του υπάκουου παιδιού των επιλογών της καταστροφής»
Κλίκ για μεγέθυνση

Νίκος Νικολόπουλος: Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση δεν υπήρξε ποτέ.

Η προγραμματική σύγκλιση των τριών κομμάτων για την σύσταση Κυβέρνησης ήταν ένα …λευκό χαρτί

 

Εκ μέρους του Κινήματος Χριστιανοδημοκρατικής Αναγέννησης ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την οριστικοποίηση του νέου πακέτου σκληρών μέτρων είπε:

«Η ώρα των οδυνηρών αποφάσεων και των πρώτων, καθοριστικά αρνητικών καταγραφών για τη κυβέρνηση πλησιάζει» μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alhpa 9.89 και στους δημοσιογράφους Ντίνα Μόσχου και Δημήτρη Αλφιέρη.

Ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε πως «τα επόμενα 24ωρα θα καταδείξουν ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού και των άλλων δύο πολιτικών Αρχηγών εξανεμίστηκαν, ότι η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση δεν υπήρξε ποτέ. Η προγραμματική σύγκληση των τριών κομμάτων για τη σύσταση κυβέρνησης ήταν ένα… λευκό χαρτί».

«Κανένας από τους 18 όρους δεν άλλαξε.

Ακόμη και η περίφημη υπόσχεση του Αντ. Σαμαρά προς τους συνταξιούχους για μη μείωση στις συντάξεις τους δεν υλοποιείται, όπως και προς τους πολύτεκνους, καθώς επίσης και η αναφορά του για τη μη επιβολή νέων φόρων, κάτι που είχε αναχθεί σε ‘’σημαία’’ των Ζαππείων.

Πλέον ο Πρωθυπουργός εγκαλείται για τις “κόκκινες γραμμές” που είχε θέσει προεκλογικά και που κυριολεκτικά έχουν εξαφανιστεί» τόνισε ο Αχαιός πολιτικός.

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, σημείωσε επίσης, ότι η περίφημη έκθεση της τρόικα, την οποία όλοι ξέρουν τι θα λέει, αλλά και οι διαδοχικές εμπλοκές στις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, είναι απλές προφάσεις, προκειμένου να καθυστερήσουν οι τελικές αποφάσεις έως ότου δοθεί απάντηση από τους ισχυρούς του πλανήτη για το τι μέλλει γενέσθαι τελικά με την Ελλάδα, αλλά και με την κρίση χρέους που απειλεί να τινάξει στον αέρα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

«Όλοι καταλαβαίνουν πια ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα απέτυχε και δεν βγαίνει με τίποτα ο λογαριασμός. Υπό τις παρούσες συνθήκες, ο στόχος για χρέος 120% του ΑΕΠ έως το 2020 είναι ανέφικτος. Και τα νέα μέτρα, δεν πρόκειται να φέρουν τη χώρα πιο κοντά στον στόχο, αλλά υποβάλλουν τον λαό στο μεγάλο μαρτύριο μίας κανονικής πλέον χρεοκοπίας, από την οποία μάλιστα δεν θα βγει πιο δυνατός, αλλά πιο χρεωμένος από ποτέ!

Γι’ αυτό οι “μεγάλοι” κάνουν τους λογαριασμούς τους και ψάχνουν να βρουν την λύση, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση της Ελλάδας, με πολύ μεγάλη ευθύνη του Α. Σαμαρά, έχασε την ευκαιρία να μετατραπεί σε θετικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Προτίμησε να παραμείνει στον μίζερο ρόλο του κομπάρσου και του “υπάκουου παιδιού” των επιλογών της καταστροφής» τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος.

Επίσης, ο συντονιστής του Κινήματος Χριστιανοδημοκρατικής Αναγέννησης Νίκος Νικολόπουλος, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς τις ανοχές και τις αντοχές του λαού απέναντι στο νέο κύμα μέτρων: «Αν ισχύσουν αυτά που ακούμε, και τα οποία ομολογουμένως είναι ακόμα χειρότερα και από όσο εγώ γνώριζα και με ώθησαν να παραιτηθώ, τότε φοβάμαι πως πλησιάζουμε με μεγάλη ταχύτητα σε μια μεγάλη κοινωνική έκρηξη.

Γιατί όταν ο άνθρωπος δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει παρά μόνο… τις αλυσίδες του, τότε ξεσπάει.

Και το ξέσπασμα αυτό, ιστορικά γκρέμισε ή κλυδώνισε αυτοκρατορίες… Ας μην το ξεχνάει κανένας.

Άκουσα, για παράδειγμα τον Υπουργό Εργασίας να λέει πως αυτά τα μέτρα είναι η λύση για την έξοδο από την κρίση. Ποια;

Οι μισθοί πείνας και η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων; Σε καμία περίπτωση! Όσο εξευτελιστικοί και αν γίνουν οι μισθοί, δεν θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία στην μείωση του εργατικού κόστους» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος κατέληξε, λέγοντας πως:

«Είναι σημαντική η δόση των 32,5 δις αλλά δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αφού μόλις θα εξανεμιστεί, θα χρειαστούν και νέα μέτρα.

Η κυβέρνηση, πολύ – πολύ γρήγορα, απεδείχθη κοντόφθαλμη και αδύναμη να διεκδικήσει και να επιβάλλει λύσεις ανάπτυξης και σωτηρίας και η ευθύνη ανήκει κυρίως στους εμπνευστές της συγκυβέρνησης, αλλά και σε όσους φυσικά, συνεχίζουν να τη στηρίζουν στον κατήφορο…».

 

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου