Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 01 Μάρ 2013

 

 

Νίκος Νικολόπουλος: «Όμως οι Έλληνες δεν είναι ούτε ποτέ θα γίνουν οι κομματάρχες της κ. Μέρκελ.»

 

 

Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, θέτει μια σειρά σκληρών ερωτημάτων μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και καλεί να απαντήσουν στους Υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης, αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό με θέμα το «έγκλημα» που έχει διαπραχθεί σε βάρος του Ελληνικού λαού και το οποίο έγκλημα βάφτισε ως λάθος το ΔΝΤ.

Αναφέρει λοιπόν χαρακτηριστικά ο Αχαιός βουλευτής: «Το ένα από τα μέλη της τρόικας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει πλέον παραδεχθεί με όλους τους τρόπους και μέσω αρκετών που το εκπροσωπούν ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι λάθος και η συνέχιση του, όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα χρέους της οικονομίας μας, αντιθέτως επιβαρύνει την δημοσιονομική κατάσταση.

Το είπε η κ. Λαγκάρντ, το παραδέχθηκε ο κ. Τόμσεν, το επανέλαβαν και μερικοί ακόμη εκπρόσωποι του διεθνούς οικονομικού κατεστημένου.

Οι τρεις αρχηγοί της κυβερνητικής κοινοπραξίας δεν «έχουν βγάλει άχνα» επί του θέματος. Σαν να μην έχουν άποψη για το «λάθος».

Το ίδιο ο κ. Στουρνάρας και όλοι οι Υπουργοί της Ελληνικής Τρόικας.

Εκτός και αν έχουν άποψη που δεν θέλουν να την εκφράσουν. Πιθανόν γιατί μια παραδοχή του λάθους θα σήμαινε αυτόματα και την ανάγκη διόρθωσης του.

Δηλαδή θα έπρεπε να βρουν μια άλλη «συνταγή» από αυτήν που ακολουθούν και θα έπρεπε να σταματήσουν «το φαρμάκι που σκοτώνει τον λαό και την Ελλάδα» όπως χαρακτηριστικά έλεγε και ξανάλεγε ο Αντώνης Σαμαράς.

Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι, όσο και αν «σφυρίζουν αδιάφορα» οι κυβερνώντες και η μιντιακή διαπλοκή.

Πρώτα απ’ όλα, γιατί το ΔΝΤ άρχισε να παραδέχεται το λάθος του μετά τις αμερικάνικες εκλογές. Μέχρι τότε απλώς… δεν το είχε διαπιστώσει.

Τώρα οι ξένοι εταίροι της τρόικας έχουν και αυτοί το ίδιο πρόβλημα.

Η κ. Μέρκελ πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο και κανείς δεν πρέπει να βάλει εμπόδια στον δρόμο της για την Καγκελαρία. Έτσι, Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «σφυρίζουν αδιάφορα» στις επισημάνσεις του ΔΝΤ και των παγκόσμιων κέντρων οικονομικού έλεγχου. Τα πάντα στην Ευρώπη, αυτή την στιγμή «περιστρέφονται» γύρω από το πολιτικό μέλλον της κας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε. Αυτό είναι το βασικό «μενού» των Συνόδων Κορυφής και του Eurogroup και η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται.

Τι κι να στην χώρα μας «ματώνουμε», τι κι αν το μέλλον μας (έως το Σεπτέμβριο) φαντάζει ζοφερό, τι και αν παλεύουμε για να επιβιώσουμε.

Όλα αυτά για κάποιους είναι αδιάφορα μπροστά στο μεγάλο στόχο, για μια μεγάλη Γερμανία.

Όμως οι Έλληνες δεν είναι ούτε ποτέ θα γίνουν οι κομματάρχες της κ. Μέρκελ».

Και συνεχίζει ο κ. Νικολόπουλος με ερωτήσεις που αποτελούν και ερωτήματα των απλών Ελλήνων πολιτών που έχουν υποστεί το όχι «στιγμιαίο» λάθος αλλά το συνεχές του κ. Σαμαρά και της κυβέρνησης του:

 Γιατί δεν επαναδιαπραγματεύονται την άμεση διόρθωση του λάθους;

 Για την ανατροπή της ακολουθούμενης συνταγής τι ακριβώς κάνουν; Παρακολουθούν, ελπίζουν, επαιτούν και προσεύχονται;

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου