Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 15 Μάρ 2013

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

και τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Εσωτερικών

 

Θέλει να εμφανίζεται η κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής ως διαφωνούσα με τις απολύσεις η δε, Κυβέρνηση δηλώνει πως πειθαναγκάζεται και υλοποιεί αυτές τις αποφάσεις που ενώ δεν πιστεύει, που ψηφίζει τελικά τις ψηφίζει αλλά στην συνέχεια τις καταγγέλει.

Από την μία είναι ορατό το αδιέξοδο και η ζοφερή πραγματικότητα. Ζούμε σε μία εργασιακή «ζούγκλα». Ο λαός αδυνατεί να καλύψει κάθε είδους χαράτσια και τις μνημονιακές απαιτήσεις. Από την άλλη είναι η Κυβέρνηση που αρνείται να αναλάβει όποια πρωτοβουλία, ώστε να φύγουν μόνον οι επίορκοι και φτιάχνει έτσι μόνο σε θολό τοπίο για να διώξει και πολλές χιλιάδες άλλους υπαλλήλους.

Μαζί με τα «ξερά» θέλει να «κάψει» και τα «χλωρά», αυτό απαιτεί η Τρόικα των ΔΥΝΑΣΤΩΝ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.

Χιλιάδες μνημονιόπληκτοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δεχτεί αυτή τη ανελέητη και απάνθρωπη επίθεση.

Κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους χωρίς κανέναν λόγο ή για παραπτώματα που συνέβησαν εκτός υπηρεσίας και τα οποία φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα.

Δυστυχώς με την ανοχή των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων καταδικάζονται στην «εσχάτη των ποινών».

Αν δεν υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες από την τρικομματική Κυβέρνηση, τότε πρέπει να περιμένουμε την ακόμη μεγαλύτερη εργασιακή κατάρρευση που θα επιφέρει πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, που δεν θα είναι ούτε ήπιες ούτε αντιμετωπίσιμες!!!

Είναι τόσο μεγάλο το «τσουνάμι» που φέρνει αυτή η παράλογη διάταξη του Ν4093/12, ώστε ακόμα και οι κυβερνητικοί χειροκροτητές και απολογητές κάθε μνημονιακού αντιλαϊκού μέτρου έφτασαν να καταθέσουν ερωτήσεις στην Βουλή.

Επειδή με την εφαρμογή αυτής της μνημονιακής εμπνευσμένης διάταξης, από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, θα στιγματιστούν και θα εκδιωχθούν ευσυνείδητοι εργαζόμενοι.

Επειδή ο νέος αυτός μνημονιακός διωγμός της τρικομματικής κυβερνητικής κοινοπραξίας παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Επειδή η Τρόικα εσωτερικού, θέλει να πετάξει στον «καιάδα» με την μία χιλιάδες δημοσίους -όπως έκανε και με ιδιωτικούς υπαλλήλους- χωρίς να έχουν στα χέρια τους τελεσίδικες αποφάσεις, αδιαφορεί εάν παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας.

Επειδή οι πρόθυμοι και εθελόδουλοι της Τρόικα εξωτερικού, παραβιάζουν κάθε κανόνα δικαίου για αυτό χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους, εάν υπάρχει ή όχι ενδεχόμενη συνάφεια της κατηγορίας με το αντικείμενο εργασίας του υπαλλήλου.

Επειδή η κατάπτυστη αυτή κυβερνητική μνημονιακή έμπνευση, εξισώνει στην ουσία τον υπάλληλο που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο από υπεξαίρεση χρήματος προς ιδίον όφελος και τον υπάλληλο εκείνον που κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε πολίτη κατά την υπηρεσία του, με τον υπάλληλο εκείνο που έχει οποιαδήποτε δικαστική διένεξη με τρίτον για λόγους άσχετους παντελώς με την υπηρεσία και τα καθήκοντα του.

Επειδή η ξεδιαντροπιά ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο με το ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΝ –ΣΚΟΠΙΜΑ-για το τι νοείται «ως αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά για υπάλληλο εντός ή εκτός υπηρεσίας», επιβάλλοντας σε όλους ανεξαιρέτως τους δημοσίους υπαλλήλους την ποινή της αργίας και πάλι χωρίς τελεσίδικη δικαστική απόφαση, για να καλύψουν οι «κυνηγοί των κεφαλών» τον αριθμό των 125.000 που έχουν συμφωνήσει με τους ΔΥΝΑΣΤΕΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, να στείλουν σπίτι τους, στα επόμενα δύο χρόνια.

Επειδή πρώτος ο καθηγητής και αρμόδιος Υπουργός της Αριστεράς και στην συνέχεια μαζί οι τρεις ΣΥΜΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ γνωρίζουν ότι, για το χατίρι της ξένης τρόικα καταστρατηγούν θεμελιώδη δικαιώματα του διωκόμενου και καταπατούν το θεσμό της δίκαιης δίκης και της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας.

Επειδή είναι κοινή πείρα ότι, δείκτης του πραγματικού εκδημοκρατισμού μίας κοινωνίας είναι η θωράκιση του κατηγορούμενου και η παροχή νομικών όπλων που θα του δώσουν την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του από την κατηγορία που αποδίδεται.

Επειδή έχουμε ήδη τις πρώτες καταγγελίες ότι, κάποιοι μνημονιακοί «κουκουλοφόροι» έχουν αρχίσει και απειλούν, όσους εργαζόμενους αντιμνημονιακούς ξεσηκώνονται και οργανώνουν το κίνημα προστασίας των μνημονιόπληκτων και τους τρομοκρατούν και τους τρομορκατούνμε το «στήσιμο» μιας ελεεινής «βιομηχανίας που θα παράγει, με ανυπόστατες και ψευδείς καταγγελίες εις βάρος τους.

Επειδή υπάρχουν ήδη άλλες που ιδιοτελώς καταγγέλουν και αιτούνται την εργασιακή αργία των αντιδίκων τους, προκειμένου να τους επιβαρύνουν για δικό τους όφελος, με την λήψη σε βάρος τους ιδιαίτερα δυσμενών διοικητικών μέτρων, πριν την λήψη απόφασης επί της κατηγορίας που τους βαρύνει.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω οι πάντες αντιλαμβάνονται γιατί καλείται ο Πρωθυπουργός και οι διορισμένοι από τον ίδιο αρμόδιοι Υπουργοί, αμέσως να τροποποιήσουν την υποπαράγραφο Ζ3 του Ν.4093/2012 και να επαναδιατυπώσουν το περιεχόμενο των παραγράφων 1 α-1 δ, αναλαμβάνοντας άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά και να απαντήσουν στα πιο παρακάτω ερωτήματα:

1. Πότε είναι δυνατόν οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος να τεθεί αυτοδικαίως σε αργία μόνο και μόνο επειδή εκκρεμεί εις βάρος του μία δικαστική απόφαση, που όμως αφορά αποκλειστικά την ιδιωτική του ζωή και ουδόλως σχετίζεται ή επηρεάζει το αντικείμενο εργασίας του;

2. Πώς θέτετε εκτός υπηρεσίας υπαλλήλους χωρίς οριστικές δικαστικές αποφάσεις που να επιβεβαιώνουν την ενοχή του κατηγορούμενου υπαλλήλου, αλλά και χωρίς να εξετάζεται πουθενά και η ύπαρξη ενδεχόμενης συνάφειας της κατηγορίας με το αντικείμενο εργασίας του υπαλλήλου.

3. Πώς μπορεί να επιβληθεί ποινή χωρίς την ολοκλήρωση των πειθαρχικών διαδικασιών;

4. Είναι δυνατόν να μην επιφυλάσσονται οι αποφάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων μέχρι την τελεσιδικία των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και αφετέρου να μην αποκλείονται οι υπάλληλοι εκείνοι που εις βάρος τους εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την ιδιωτική τους ζωή και ουδεμία συνάφεια έχουν με το αντικείμενο εργασίας τους;

5. Θα αποσύρουν και θα τροποποιήσουν τις διατάξεις της υποπαραγράφου Ζ3, αργία στο πλαίσιο της πειθαρχικής και ποινικής διαδικασίας του Ν.4093/2012, προβλέποντας για όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις την προυπόθεση της τελεσιδικίας πριν από την επιβολή της ποινής της αργίας;

6. Εάν όχι, πώς θα εμφανισθούν ενώπιον του Ελληνικού λαού, και πως απαντούν στα θύματα και στις οικογένειες τους καθώς και στους ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ των κομμάτων τους; Ιδιαίτερα πως απαντούν στους Βουλευτές που έχουν υπογράψει κείμενα καταγγελίας και προτάσεις τροποποίησης των παραπάνω διατάξεων;

7. Μπορεί να δηλώσετε υποταγμένοι σε άλλα άγνωστα διεθνή εξωθεσμικά κέντρα και όχι στους Βουλευτές της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης, που μαζί με την ΑΔΕΔΥ και όλες τις Ομοσπονδίες ζητούν εδώ και τώρα «πάγωμα» όλων των διαβόητων, διαβλητών και ύποπτων διώξεων;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου