Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 11 Απρ 2013

 

Ο 1ΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 23 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ 10 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ».

Καταπέλτης ήταν ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος στην εκπομπή «Πολιτική και Κοινωνία», σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Ν. Σύφαντο για τον τηλεοπτικό σταθμό ACHAIA CHANNEL.

Ο Νίκος Νικολόπουλος αναφερόμενος στη «σκληρή κοινωνική πραγματικότητα και στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι Έλληνες σε καιρό ειρήνης», έκανε μνεία μίας επιστολής ανέργου, που δημοσιεύεται στο ΑΠΕ με την οποία γνωστοποίησε ο απελπισμένος οικογενειάρχης επιστολή στον Συνήγορο του Πολίτη, ότι δεν θα ξαναπληρώσει φόρους, καθώς επέλεξε τα οποία χρήματα εξασφαλίζει από εδώ και πέρα να τα διαθέτει αποκλειστικά για την συντήρηση της οικογενείας του και κυρίως των δύο παιδιών του, θεωρώντας ότι η επιβίωση τους είναι σημαντικότερη υποχρέωση από αυτήν της καταβολής των φόρων.

Συνεχίζοντας ο τ. Υφυπουργός Εργασίας και Πρόνοιας Ν. Νικολόπουλος είπε:

«Και ενώ οι ανάλογες περιπτώσεις, Ελλήνων αναξιοπαθούντων και απόρων, είναι δυστυχώς πια χιλιάδες, οι βολεμένοι, οι ημέτεροι των υποτελών της τρόικας, προκαλούν τον εξαθλιωμένο φορολογούμενο πολίτη, με νέους διορισμούς ακριβομισθοδοτούμενων στην ΟΠΑΠ Α.Ε., καθώς παρακολουθούμε άναυδοι την ίδρυση νέων πολυδάπανων Γενικών Γραμματειών, στο Πρωθυπουργικό γραφείο και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Για παράδειγμα την ώρα που κόβουν μισθούς, συντάξεις, πολυτεκνικά και αναπηρικά επιδόματα, φάρμακα κ.α. διορίζουν στην ΟΠΑΠ Α.Ε. τον κ. Κ. Λουρόπουλο με συνολικές μηνιαίες αποδοχές 23.000 ευρώ, καθώς και μέλη στο Δ.Σ. με 10.000 ευρώ.

Από αυτούς τρεις είναι της Ν.Δ., δύο είναι του ΠΑΣΟΚ και ένας της ΔΗΜΑΡ.

Α, όλα κ’ όλα είπε ο ανεξάρτητος Βουλευτής «μεταξύ κατεργαρέων δικαιοσύνη στο μοίρασμα των ‘’λαφύρων’’ της εξουσίας».

Και όλα ταύτα ενώ ο Πρωθυπουργός και οι τρείς αρχηγοί, αποφάσισαν πάλι προχτές να συνεχίσουν να δίνουν στον λαό και στην οικονομία, το ίδιο «πικρό φάρμακο» που έγινε «θανατηφόρο φαρμάκι».

Μέτρα που ανατροφοδοτούν την ύφεση και προκαλούν πόνο, αίμα και δάκρυα στους πολλούς.

Στην τρικομματική κυβερνητική κοινοπραξία, αυτά δεν έχουν σημασία αρκεί να συνεχίζουν να βολεύουν τα δικά τους παιδιά, έχοντας συμφωνήσει και στην ξετσίπωτη ηθική της δίκαιης μοιρασιάς 6-4-2…».

Στη συνέχεια ο Ν. Νικολόπουλος, έδωσε απαντήσεις και σε πλήθος άλλων ερωτήσεων όπου μεταξύ άλλων είπε: «Οι εντολές της τρόικας Εξωτερικού εξακολουθούν να θεωρούνται από τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη ότι είναι δεσμευτικές. Δυστυχώς ακόμα και τώρα που όλοι βλέπουν τα καταστροφικά αποτελέσματα, παρ’ ότι όλοι μιλούν ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ελληνικής Οικονομίας, είναι λάθος και δεν φέρνει τα αναμενόμενα.

Σας θυμίζω ότι η έκθεση Μπλανσάρ, κάνει λόγο για λάθος, στο πρόγραμμα λιτότητας της χώρας μας. Τόσο ο κ. Μπλανσάρ όσο όμως και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ, έχουν μιλήσει εκτενώς γι’ αυτό το θέμα. Δυστυχώς ομολογούν πως δεν συνυπολογίσει την επίπτωση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής στην συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας!!!

Ο κόμπος πια έφτασε στο χτένι.

Τώρα που καταργήθηκε κάθε ασφάλεια στους μισθούς, κάθε ασφάλεια στις συντάξεις, κάθε ασφάλεια στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κάθε ασφάλεια στην εργασία, κάθε ασφάλεια στην κατοχή ακόμη και ενός κι ενός μικρού ακινήτου, κάθε ασφάλεια και στις λαϊκές καταθέσεις.

Τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη πρέπει να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει τα δικά της «όχι» στην τρόικα, εν όψει της «διαπραγμάτευσης» του Απριλίου, αυτά που άλλωστε μετεκλογικά συμφώνησαν, συνυπέγραψαν και έφεραν στην Βουλή ως κυβερνητικές προγραμματικές δεσμεύσεις.

Δεν το περιμένω γιατί άκουσα από πρώτο χέρι το παράγγελμα του Πρωθυπουργού, «ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ». Αυτό που έχει σημασία, λοιπόν, είναι να φτιάξουμε το plan b εγκαίρως, προτού οι οικονομικές ισορροπίες φέρουν το έθνος στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Γιατί χωρίς εναλλακτικό σενάριο τα περιθώρια για ελιγμούς γίνονται πράγματι πολύ περιορισμένα.

Εμείς πρέπει να ετοιμάσουμε και να συμφωνήσουμε το εναλλακτικό σενάριο, το plan b όπου αναλόγως θα ενεργοποιείται. Ένα Εθνικό σχέδιο χωρίς κανένα ταμπού!!!

Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για την ευημερία του λαού και της πατρίδας. Δεν είναι τίποτε δεδομένο.

Είμαστε απέναντι με ό,τι και όποιον κάνει τον λαό και την πατρίδα ικέτη και φτωχό…

Εμείς τις επόμενες μέρες θα στήσουμε ένα τραπέζι προβληματισμού για την αξία του εθνικού νομίσματος, ως εργαλείο διαφυγής από την προκαθορισμένη και προσχεδιασμένη ουσιαστική χρεοκοπία.

Οι μέρες της τρόικας εσωτερικού και της λογικής που παράγει, φτάνουν στο τέλος τους.

Και σημασία έχει οι Έλληνες να φτάσουμε εκεί ζωντανοί και όχι θνήσκοντες.

Το ξέρουν και το ομολογούν πια και οι ίδιοι, ότι αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος.

Ότι δεν πάει άλλο. Ότι το πράγμα έχει φτάσει στο : «ως εδώ και μη παρέκει».

Παρ’ όλα αυτά όμως συνεχίζουν. Λένε πως δεν είναι σε θέση να χαράξουν άλλη πορεία.

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες απαντάμε δεν υπάρχει μονόδρομος…

Έχουμε την διάθεση και την αποφασιστικότητα ακόμα και αν χρειασθεί να χαράξουμε και να ανοίξουμε με τα νύχια το μονοπάτι…

Θα «βάλουμε φουρνέλα»...Θα «ανατινάξουμε τα βράχια»…

Θα ανοίξουμε τον δρόμο… που σε λίγο θα γίνει «ΕΘΝΙΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ…». Θα συμμαχήσουμε και με τον «διάβολο» αρκεί να διώξουμε τους «δαίμονες»…

Ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών στη Βουλή κατέληξε λέγοντας:

«Σ΄ αυτή την προσπάθεια θα συμμετέχουν πολιτικές δυνάμεις και κόμματα με σαφή αντιμνημονιακή πολιτική, για μια ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας ως εταίρου στην Ε.Ε. και όχι ως αποικία αυτής, με θέσεις για το παρών και το μέλλον της Ευρώπης και του ευρώ».

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου