Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 15 Μάι 2013

 

 

Μ μη υλοποίηση της Πρωθυπουργικής δέσμευσης ότι «πρώτη απόφαση της κυβέρνησης του θα ήταν να καταργήσει το νόμο Ραγκούση»…

 

Η απάντηση των υπουργείων Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή και συντονιστή του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκου Νικολόπουλου είναι ελλιπής, αποσπασματική και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού όταν δήλωνε στην πόλη της Πάτρας την 30.4.2012 πως «πρώτη απόφαση της κυβέρνησης μας θα είναι να καταργήσουμε το νόμο Ραγκούση».

Συγκεκριμένα προτείνεται από την κυβέρνηση Σαμαρά, η τροποποίηση και όχι η κατάργηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για την χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας λόγω γέννησης στην Ελλάδα ή φοίτησης σε ελληνικό σχολείο. Συγκεκριμένα ο «διορισμένος» Βουλευτής (Επικρατείας) και αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρ. Αθανασίου, μεταξύ άλλων στην ερώτηση του εκπροσώπου των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών απάντησε:

«Έως την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας δεν είναι εφικτή η αναστολή της ισχύουσας διαδικασίας χορήγησης Ελληνικής ιθαγένειας, περιφρονώντας έτσι με περισσή ευκολία την ρητή δέσμευση προς την κομματική βάση και την ομόφωνη απόφαση των πολιτικών οργάνων της Ν.Δ., περιφρόνησε αγνοώντας όμως ο πρώην Πρόεδρος των Ελλήνων Δικαστών και εγκαλούμενος τώρα Υπουργός, ακόμα και αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, οι οποίες στάθηκαν έως τώρα στο ύψος των περιστάσεων».

Φυσικά αναφερόμαστε στην υπ.αρίθμ 350/2011 απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας.

Για όλους τους Έλληνες και για εμάς τους Χριστιανοδημοκράτες, τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος, δεν μπορούν οι τυπικές προϋποθέσεις του «νόμου Ραγκούση» της δήθεν νόμιμης διαμονής ή της φοίτησης σε ελληνικό σχολείο να είναι καθοριστικό στοιχείο για την απόδοση της ιθαγένειας.

Δεν μπορεί δηλαδή ο δεσμός του αλλοδαπού με το ελληνικό Έθνος να συνάπτεται με τον ελληνισμό και την απόκτηση ελληνικής εθνικής συνειδήσεως όταν μάλιστα το Κράτος δεν γνωρίζει τον ακριβές χρόνο παραμονής και εργασίας τους στην Ελλάδα, παραβιάζοντας έτσι το σύνταγμα.

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, μετά τις απαντήσεις που πήρε στη Βουλή και από τους Υπουργούς Επικρατείας Δ. Σταμάτη, Δικαιοσύνης κ. Αν. Ρουπακιώτη και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια, δήλωσε:

«Το αποτέλεσμα του Εθνοκτόνου «νόμου Ραγκούση», είναι να εκδοθούν αλλά και να συνεχίζονται να εκδίδονται καθημερινά με συνοπτικές διαδικασίες, πολλές αποφάσεις χορήγησης ιθαγένειας σε μετανάστες, που σπεύδουν κατά χιλιάδες να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις με βάση το νόμο Ραγκούση, υπό το φόβο αυστηροποίησης των διαδικασιών σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Ο εκπρόσωπος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών κ. Νίκος Νικολόπουλος στη συνέχεια κάνοντας την αυτοκριτική του είπε:

«Προσωπικά είχα εδραία την πεποίθηση, επειδή γύρω από την παροχή ιθαγένειας διακυβεύονται ζητήματα ύψιστου εθνικού συμφέροντος, επειδή δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη νομοτεχνική επεξεργασία, επειδή ο Πρωθυπουργός είχε εμπράκτως στο παρελθόν επιδείξει πολύ μεγάλη ευαισθησία για τα εθνικά ζητήματα αλλά και επειδή υπήρχαν λόγοι πολύ ισχυρής πολιτικής σημειολογίας, ότι το πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, αμέσως μετά τις εκλογές, θα εισαγόταν στη Βουλή με ένα και μοναδικό άρθρο «την κατάργηση του νόμου Ραγκούση».

Μια ακόμη έκπληξη. Μια ακόμη διάψευση. Μέσα στον καταιγισμό της οικονομικής πραγματικότητας και των επικείμενων μέτρων οικονομικής εξόντωσης, πέρασαν στα ψιλά και δεν έγιναν ευρέως αντιληπτά δημοσιεύματα (τα οποία δεν διαψεύσθηκαν) ότι αμέσως μετά τις εκλογές υπήρξε υπαναχώρηση στις προγραμματικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Στα δημοσιεύματα αυτά άλλοτε σαφώς υπονοήθηκε και άλλοτε ευθέως γράφτηκε ότι θυσιάστηκε και η προγραμματική αυτή δέσμευση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Τούτο συνέβη, στο πλαίσιο του πακέτου συμφωνίας με τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίες τάσσονται υπέρ της διατήρησης του νόμου, προκειμένου να στηρίξουν την Πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά!!!

Η ηγεσία δηλαδή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, για ακόμη μία φορά, χωρίς διαβούλευση με τους Βουλευτές, χωρίς να απευθυνθεί στους πολίτες, και στα καταστατικά της όργανα, απεμπολεί μία θεμελιώδη προγραμματική δέσμευσή της, σε ένα ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας και ετοιμάζεται να νομοθετήσει ημίμετρα, αφού η Ελλάδα θα συνεχίζει να αποτελεί την χώρα μαγνήτη για λαθραίους μετανάστες, που τόσο εύστοχα κατήγγειλε μέχρι τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς».

Τελικό συμπέρασμα είναι η πασιφανής έλλειψη βούλησης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να υλοποιήσει κάθε προεκλογική του δέσμευση όντας δέσμιος του πλαισίου συμφωνίας με τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε μια ανίερη συμμαχία προκειμένου να στηρίξουν τις προσωπικές βλέψεις του κου. Σαμαρά για την πρωθυπουργία ενάντια σε κάθε Εθνική, Συνταγματική επιταγή με ταυτόχρονη περιφρόνηση των διακηρυγμένων ιδεολογικών θέσεων και αρχών.

 

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου