Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 23 Απρ 2013
ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Συνέντευξη Νικολόπουλου στη ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ «ΕΠΙΛΟΓΕΣ» Σερρών

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Στο τηλεοπτικό σταθμό των Σερρών «ΕΠΙΛΟΓΕΣ tv ήταν καλεσμένος ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος κ. Νίκος Νικολόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ο δημοσιογράφος κ. Θανάσης Μασλαρινός ζήτησε από τον κ Νίκο Νικολόπουλο, να απαντήσει εάν θα καταργηθεί ο νόμος Κατσέλη, τι θα φέρουν οι νέες ρυθμίσεις που θα ψηφισθούν αυτή τη βδομάδα για την πληρωμή με δόσεις χρεών στις ΔΟY, στο ΙΚΑ, στις Τράπεζες, στα στεγαστικά κ.α., τι θα γίνει με τις συντάξεις , με τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) κ.α.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Εξάλλου με την ίδια θεματολογία, «συν» το θέμα της ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ, παρεχώρησε συνέντευξη στο σταθμό «Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της Πιερίας» στο δημοσιογράφο κ. Ηλία Χρυσικό. Ο παραιτηθείς από την τρικομματική κυβέρνηση ανεξάρτητος πια Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε:

Η κυβερνητική κοινοπραξία αρνείται ότι βρισκόμαστε μπροστά στο 4ο αλλά και θανατηφόρο μνημόνιο, το οποίο εμπεριέχει από μειώσεις συντάξεων μέχρι απολύσεις. Από λουκέτα στην αγορά μέχρι τα σπίτια μας στο σφυρί.

Ενώ η κυβερνητική κοινοπραξία όμως αρνείται όλο και πιο ανάλγητα πιέζει και ζητά από τον άνεργο, τον εξαθλιωμένο συνταξιούχο- μισθωτό και από τους 2.500.000 νεόπτωχους συμπατριώτες μας, να πληρώσουν από αυτά που δεν έχουν, με την απειλή της κατάσχεσης του μισθού- σύνταξης ή της κατάσχεσης του σπιτιού τους.

Τα πρακτικά της Βουλής είναι ο αδιάψευστος μάρτυς:

Συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας μαζί με τον κ. Προβόπουλο, απάντησαν σε σχετική ερώτηση και έδειξαν με καθαρότητα τον δρόμο που θα ακολουθεί, για εύκολη υπόθεση οι πλειστηριασμοί ακινήτων από το 2014, αλλά και για να διευκολυνθεί έλευση των «αρπακτικών» στην αγορά.

«Με την εναρμόνιση του ελληνικού θεσμικού πλαισίου για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων με τις βέλτιστες αντίστοιχες πρακτικές του διεθνούς χώρου». Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει, ότι θα πέσουν όλα τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν στα «κοράκια» να αγοράζουν μαζικά δάνεια από ελληνικές τράπεζες. Άρα τα εμπόδια που έβαζε ο νόμος Κατσέλη με μαθηματική βεβαιότητα οδηγούνται στην άρση.

 

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

 

Η περίοδος εφαρμογής των σκληρών μέτρων των διαδοχικών μνημονίων, μπαίνει στο πιο επικίνδυνο, για την ελληνική κοινωνία, στάδιο της καθώς οι «πολυδιαφημισμένες «τελευταίες ευκαιρίες « στους οφειλέτες του Δημοσίου και τους δανειολήπτες των τραπεζών στην πραγματικότητα ανοίγουν τον δρόμο για το «μεγάλο ξεκαθάρισμα», στο οποίο αναπόφευκτα οδηγεί η οικονομική εξαθλίωση της κοινωνίας.

Και αυτό γιατί πίσω από τις «τελευταίες ευκαιρίες» βρίσκονται οι κατασχέσεις περιουσιών, οι μαζικές φυλακίσεις οφειλετών και οι εξίσου μαζικοί, πλειστηριασμοί κατοικιών που αγοράστηκαν με δανεικά. Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος είπε χαρακτηριστικά:

Ρυθμίσεις-ανάσα περίμενε από την Κυβέρνηση η ελληνική κοινωνία που στενάζει από τα χρέη σε Δημόσιο, σε ασφαλιστικά ταμεία και σε τράπεζες, αλλά η κυβέρνηση ευθυγραμμισμένη πλήρως με τις υποδείξεις της τρόικας και των τραπεζιτών φέρνει στην Βουλή αυτή τη βδομάδα δύο ρυθμίσεις … «λαιμητόμους».

 

ΤΕΛΟΣ…ΠΑΧΝΙΔΙΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!!!

 

Οδηγούμαστε ολοταχώς στο μνημονιακό ¨τέλος παιχνιδιού» όπου πλέον, όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, δεν θα έχουν την «πολυτέλεια» που τους προσφέρθηκε στα πρώτα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κατάρρευσης, να μεταθέτουν στο μέλλον την πληρωμή του σκληρού αντιτίμου, δηλαδή της απώλειας της περιουσίας ή της επιχείρησης ή ακόμη χειρότερα της ίδιας της ελευθερίας τους.

Mε βάση την υπόθεση ότι από το δεύτερο εξάμηνο του η οικονομία θα εμφάνιζε τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης , αυτές οι ρυθμίσεις «τελευταίας ευκαιρίας» είχαν σχεδιασθεί από την «Τρόικα», και οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης είχαν συμφωνήσει να νομοθετηθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

 

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ- ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΙ…

 

Όμως ακόμα και ο Γιάννης Στουρνάρας παραδέχεται πλέον ότι ανάκαμψη θα δούμε όχι μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2013, αλλά από το 2014 και βλέπουμε!!!

Άρα οι «τελευταίες ευκαιρίες»… γίνονται λαιμητόμοι για τους περισσότερους οφειλέτες του κράτους και των τραπεζών. Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος επίσης είπε, ότι θα επιβληθούν και νέα μέτρα στα ήδη επαχθέστατα που υφίστανται.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση βεβαίως το αρνείται διαρρήδην, γνωρίζοντας ότι οι διαβεβαιώσεις της αποτελούν ασύστολα ψευδή.

Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων, από την άλλη μεριά, τα περιμένει με ανατριχίλα και καγχασμό για τις δουλόφρονες κεφαλές του ήδη θανατηφόρα διαλυμένου κράτους μας, επειδή αποτελεί κοινό μυστικό η ισχύουσα «ρήτρα αυτόματης δημοσιονομικής προσαρμογής».

Και απόκλιση, δυστυχώς ίσως και μεγάλη, θα υπάρξει μετά βεβαιότητος.

Ο εκπρόσωπος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών κατέληξε λέγοντας: Από την Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά ο «Γολγοθάς» των Ελλήνων που θα οδηγήσει στην «Σταύρωση» χιλιάδες ή μάλλον εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αμέσως μετά την ψήφιση των νομοθετημάτων της «τελευταίας ευκαιρίας» .

Οι πολίτες θα βρεθούν μπροστά σε όλες τις συνέπειες της οικονομικής τους αδυναμίας, καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και η κυβερνήσα τρόικα εξωτερικού καθιστούν σαφές ότι η διάσωση του Κράτους και των τραπεζών προέχει στους σχεδιασμούς τους έναντι της διάσωσης των πολιτών που έχουν υποστεί την πλήρη απώλεια ή τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους σε ποσοστά 50-60% ως αποτέλεσμα της ονομαστικής μείωσης μισθών και συντάξεων της κατάργησης επιδομάτων και της ακατάπαυστης και βαριάς επιδείνωσης της φορολογικής πολιτικής. Δυστυχώς όμως η Τρόικα εσωτερικού επεκτείνει το φορολογικό πογκρόμ και σε βάρος μάλιστα των ιδιοκτητών αγροτεμαχίων, αγρών, οικοπέδων κλπ με αποτέλεσμα όλοι να υποχρεούνται από φέτος να τα δηλώσουν, προκειμένου να καταβάλλουν για τα φορολογικά έτη 2013 και 2014 τους πρώτους τους φόρους.

Τέλος ο εκπρόσωπος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος στη Βουλή των Ελλήνων ο κ. Νίκος Νικολόπουλος τόνισε: Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεσηκωθούμε. Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε αμέτοχοι, λόγω της τρισάθλιας κυβέρνησης μας, την πολτοποίηση της πατρίδας μας και την οικονομική απομύζησή της.

Κάποιοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους και να σηκώσουν ψηλά τις σημαίες, ενός ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Άλλη λύση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

.

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου