Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 29 Νοέ 2013

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ»

 

 

29/11/2013

 

 

Η «Κοινωνική Συμφωνία» θα πραγματοποιήσει το 1ο καταστατικό της Συνέδριο  το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Novotel (Μιχαήλ Βόδα  4-6 Αθήνα) από τις 09:00 μέχρι τις 21:00.

 

Θα συμμετάσχουν 500 στελέχη από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα κληθούν να ψηφίσουν το καταστατικό του κόμματος και, βάσει αυτού, τον Πρόεδρο και 50μελή Πολιτική Επιτροπή. Αναμένεται επίσης να παραβρεθούν ως παρατηρητές, στελέχη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και εκπρόσωποι μαζικών κινημάτων και κοινωνικών φορέων.

 

Επισημαίνεται ότι από την ίδρυσή της στις 14 Μαρτίου 2012, η «Κοινωνική Συμφωνία» είχε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή με Πρόεδρο την κυρία Λούκα Τ. Κατσέλη.

 

Στο Συνέδριο έχουν κληθεί και πρόκειται να απευθύνουν χαιρετισμό, εκπρόσωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους και από την Κύπρο εκπρόσωποι από την ΕΔΕΚ και το ΑΚΕΛ.

 

Το 1ο Συνέδριο της «Κοινωνικής Συμφωνίας» γίνεται σε μια περίοδο όπου στη χώρα μας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Ελληνική Κοινωνία βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Η ασκούμενη πολιτική από την κυβέρνηση αποδεικνύεται οικονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά ανάλγητη και εθνικά επικίνδυνη. Η ύφεση βαθαίνει, η κοινωνία αποσυντίθεται και η εθνική ανεξαρτησία της χώρας απειλείται..

 

Με σταθερό προσανατολισμό στα ιδανικά και τις αξίες της πατριωτικής, δημοκρατικής και σοσιαλιστικής αριστεράς, η «Κοινωνική Συμφωνία» φιλοδοξεί να συμβάλει  στην ανασυγκρότηση της μεγάλης, δημοκρατικής και σοσιαλιστικής παράταξης από τα ερείπια του νεοφιλελεύθερου τυφώνα. Αγωνίζεται για τη δημιουργία μιας μεγάλης συμπαράταξης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με κυβερνητική προοπτική για την ανατροπή της πολιτικής της βίαιης λιτότητας, την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση.

 

Μέσα από τις δύο Πανελλήνιες Συνδιασκέψεις της καθώς και τις ημερίδες που οργάνωσε, συνδιοργάνωσε ή συμμετείχε, η «Κοινωνική Συμφωνία» ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις για να προωθήσει τους στόχους των προγραμματικών της θέσεων με προτεραιότητα:

 

  • Την επεξεργασία και κατάθεση για δημόσιο διάλογο ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης έχοντας ως βασική αρχή την ευημερία του λαού και όχι των δανειστών
  • Τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης
  • Την επεξεργασία και προώθηση μιας Εθνικής Στρατηγικής με σκοπό να ενισχυθεί η θέση, η ασφάλεια και ο γεωπολιτικός ρόλος της χώρας.
  • Την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος και του κράτους, μέσω μιας βαθιάς ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης των δημοκρατικών αντιπροσωπευτικών θεσμών και της δημόσιας διοίκησης προς όφελος των πολιτών.
  • Τον αγώνα για μια προοδευτική Ευρώπη, μέσα από πολυεπίπεδες συμμαχίες με άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

 

Σε συνέχεια της Ιδρυτικής Διακήρυξης, η Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου αναμένεται να εξειδικεύσει το πολιτικό στίγμα της «Κοινωνικής Συμφωνίας», τις διαχωριστικές γραμμές από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική καθώς και τους βασικούς πυλώνες της εναλλακτικής πολιτικής για την έξοδο από την κρίση.

 

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του συνεδρίου

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

30/11/2013

 

08:00-09:30                                     Διαπιστεύσεις

09:40-10:00                            Έναρξη συνεδρίου από Γενικό Γραμματέα  Λ. Μίχο - Εκλογή Προεδρείου

10:05-10:25                            Πολιτική Εισήγηση Προέδρου Λούκας Τ. Κατσέλη

10:30-11:00                            Χαιρετισμοί Κομμάτων

11:00-11:15                            Διάλειμμα

11:15                            Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

(11:20-13:00                            Αμέσως μετά την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής Υποβολή Υποψηφιοτήτων για Πολιτική Γραμματεία)

11:20-11:40         Εισήγηση Καταστατικού από Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Μ. Κυριακοπούλου

11:40-14:45                            Τοποθετήσεις συνέδρων

14:45-15:00                            Έγκριση Καταστατικού

(15:00-19:00                            Ψηφοφορία για εκλογή Πολιτικής Γραμματείας)

15:00-18:00                            Τοποθετήσεις Συνέδρων (συν.)

18:00                            Έγκριση πολιτικής εισήγησης – Ψηφίσματα

18:30                            Δευτερολογία Προέδρου

20:45                            Ανακοίνωση εκλεγμένων μελών από Εφορευτική Επιτροπή

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου