Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 06 Απρ 2024
Μηδενικό ΦΠΑ στα βασικά αγαθά προτείνει ο Κασσελάκης
Κλίκ για μεγέθυνση


«Ο αγώνας μας έχει αρχίσει, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχουμε μήνυμα, έχουμε κίνημα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με πολίτες στο κέντρο του Ηρακλείου είχε την ευκαιρία να μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, που συνεχίζει την τετραήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη. «Έχει έρθει η στιγμή το ελληνικό κράτος να γίνει παρεμβατικό, αποδοτικό και να λύσει τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού λαού», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασελάκης, κατά τη σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με φορείς. 

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ πρότεινε όσες επιχειρήσεις έχουν κερδοφορία κάτω από 220.000 ευρώ, να πληρώνουν 17% φόρο εισοδήματος και οι επιχειρήσεις με κερδοφορία πάνω από 220.000 ευρώ να πληρώνουν 24%, υπενθυμίζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία που παρουσίασε πριν λίγες ημέρες. 

Απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους στην Πλατεία του Αγίου Τίτου, ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, λέγοντας ότι αυτό είναι που του δίνει δύναμη να συνεχίσει. «Σας ευχαριστώ για την υποδοχή. Όπως σας έχω πει πολλές φορές, αυτό είναι το μόνο το οποίο με εμπνέει και μου δίνει τη δύναμη για να συνεχίσουμε. Γι' αυτό δεν θα σας προδώσω ποτέ. Δεν θα σας προδώσω σημαίνει πρώτα απ' όλα ότι θα συνεχίσω να ακούω τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τη βάση δηλαδή του κόμματος» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για «λάσπη προπαγάνδας της ΝΔ» και προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρα» του ίδιου «όπως είχαν προσπαθήσει να κάνουν και με τον Αλέξη Τσίπρα».

Eurokinissi

«Οι Ευρωεκλογές είναι το έναυσμα, για την εναλλακτική προοδευτική λύση που ζητάει ο τόπος, με έναν ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ, με μία ομάδα η οποία θα μπορεί να επιδείξει ενσυναίσθηση, ηθική και τεχνοκρατική επάρκεια», τόνισε. «Ο λαός δεν είναι πρόβατα στο μαντρί, σαν τους 157 βουλευτές της Ν.Δ που χειροκροτούσαν ξεδιάντροπα τον Κώστα Καραμανλή όταν εκείνος παρίστανε και έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό, ότι δεν υπήρχαν προειδοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών». είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

Αναφερόμενος στους έμμεσους φόρους είπε: «Η χώρα μας στην πληρωμή έμμεσων φόρων είναι η δεύτερη μετά τη Σουηδία» και πως την ίδια ώρα η «ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει το ελληνικό δημόσιο δεν ανταποκρίνεται στο κόστος αυτό»

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι «η χώρα μας καταδικάστηκε από την Ευρώπη για το κράτος δικαίου, όχι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να πείσει και να κινητοποιήσει 330 ευρωβουλευτές , αλλά επειδή η υπόλοιπη Ευρώπη, βλέπει αυτό το οποίο βιώνει ο Έλληνας πολίτης κάθε μέρα».

Για την ενέργεια, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και σε ότι αφορά συγκεκριμένα τις ανεμογεννήτριες τόνισε ότι αυτό που προωθείται είναι «ανεμογεννήτριες για τους λίγους» σχολιάζοντας αντιδράσεις που εκφράζουν οι τοπικές κοινωνίες. «Θέλουμε πράσινη μετάβαση και γρήγορα, αλλά με τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών» είπε ο Στ. Κασσελάκης και αναφερόμενος στην ακριβή ενέργεια σημείωσε: «Ας νομοθετήσει η κυβέρνηση, ας βάλει πλαφόν 5% στο ηλεκτρικό ρεύμα, για να μπορεί να παταχθεί η αισχροκέρδεια».

Συμπλήρωσε ότι «πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά στο 0% για να μειωθεί ο ρυθμός φτωχοποίησης του Έλληνα πολίτη και να μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα στον υπερμειωμένο συντελεστή που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι δυνατόν στη χώρα μας, η βενζίνη που διυλίζεται στην Ελλάδα, να πωλείται πιο ακριβά από την ίδια βενζίνη στην Κύπρο».

Ο Στ. Κασσελάκης επισήμανε ότι «θέλουμε ένα κράτος, μία κοινωνία με ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς αστερίσκους» ενώ τόνισε ότι ζητούμενο είναι και η ισότητα στην ευκαιρία «να μπορεί δηλαδή ένα παιδί το οποίο γεννιέται εδώ στην Κρήτη, να έχει παρόμοιες ευκαιρίες με όποιον και όποιαν γεννιέται στην Αθήνα».

Eurokinissi

Σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική είπε ότι «θέλουμε μία χώρα με εγκρατή εξωτερική πολιτική, η οποία ναι μεν θα ανήκει στη δύση, αλλά δεν μπλέκει σε περιπέτειες της Αμερικής χωρίς έλεγχο και χωρίς λογοδοσία στον Έλληνα πολίτη» και επιπλέον μία χώρα με ασφάλεια.

«Η εγκληματικότητα στη χώρα μας έχει ξεφύγει» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, συμπληρώνοντας ότι «η ελληνική αστυνομία δομικά χρειάζεται ανασυγκρότηση» ενώ επανέλαβε την πρόταση η ηγεσία της Αστυνομίας να αποφασίζεται από την Βουλή των Ελλήνων «για να μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ πολίτη και Αστυνομίας».

Σε ότι αφορά την αμυντική ασφάλεια είπε ότι με το ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα υπάρχει σπατάλη στις αμυντικές δαπάνες όπως με την Ν.Δ» επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη είναι αδιαπραγμάτευτη» και συμπλήρωσε ότι «όποιος αμφιβάλει για αυτό, ας δει τη θητεία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό 'Αμυνας τον Ευάγγελο Αποστολάκη, που με τιμάει με την παρουσία του εδώ», σχολίασε.

«Δεν μπορεί να έχει ρευστότητα, όταν οι τράπεζες της Ελλάδας οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο τόσες φορές, είναι από τις πιο κερδοφόρες στην Ευρώπη. Με μεγάλες χρεώσεις στις συναλλαγές, με μηδενικά επιτόκια στις καταθέσεις. Πρόκειται για μία κοροϊδία με περιτύλιγμα νεοφιλελεύθερο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ πρόσθεσε ότι «ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα ενδοιασμό είναι υπέρ των ανοιχτών αγορών».

Σε ότι αφορά τις Ευρωεκλογές, τις χαρακτήρισε σημαντικές, αφού η Ευρώπη όπως τόνισε επηρεάζει άμεσα τις ζωές και των Ελλήνων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «χρειάζεται να έχουμε μία Ευρώπη που θα είναι κοινωνική, όσον αφορά τη δημοσιονομική της πολιτική» όπως επίσης ότι αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές «καθώς θα καθορίσουν την προοπτική για μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Eurokinissi

Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Πέντε χρόνια μνημονίων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άφησαν μηδέν ευρώ στα ταμεία της χώρας. Πέντε χρόνια διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ άφησαν 37 δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της χώρας» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, ενώ ζήτησε τη στήριξη των κρητικών στις επερχόμενες εκλογές.

«Με σεβασμό στη δημοκρατική ιστορία αυτού του τόπου, ζητώ τη στήριξή σας στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να γίνει μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη του τόπου μας, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ολοκληρώνοντας το σύντομο χαιρετισμό του διευκρίνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην κοινωνία και για το λόγο αυτό «έχουμε ανοίξει το ψηφοδέλτιό μας σε εσάς , στους φίλους και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για να επιλέξετε εσείς ποιον επιθυμείτε να εκπροσωπήσει το ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο μας για τις ευρωεκλογές και όχι η κλίκα του προέδρου».

Καταλήγοντας ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «ο αγώνας μας έχει αρχίσει, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχουμε μήνυμα, έχουμε κίνημα». Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνοδευόμενος από τον βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, τον βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη αλλά και τοπικά στελέχη του κόμματος, συνέχισε τη βόλτα του στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνομιλώντας με πολίτες.

από:  https://www.efsyn.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου