Σε διαφορετική «γραμμή» από το επίσημο αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου-όπως διατυπώθηκε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη- περί συλλογικής ευθύνης όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για την τραγωδία των Τεμπών εμφανίστηκε ο Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος σε πρωινό πάνελ του Mega την Κυριακή στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, επεσήμανε πως συμφωνεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, που την Παρασκευή υπογράμμισε ότι «η αποποίηση της ευθύνης, η διάχυση της ευθύνης, οι συμψηφισμοί είναι απόπειρα συγκάλυψης».

«Νομίζω πως είναι μία από τις λίγες φορές που συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα. Η διάχυση των ευθυνών οδηγεί σε μια ατιμωρησία και συγκάλυψη. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να αποδοθούν οι ευθύνες δίκαια και ονομαστικά. Τα συστηματικά λάθη του παρελθόντος για να διορθωθούν, πρέπει να υπάρξει μία σοβαρή μελέτη από τους ειδικούς και μία κοινή συνισταμένη στο πολιτικό μας σύστημα για να είναι ασφαλής ο σιδηρόδρομος», είπε αρχικά ο ίδιος.

«Τις ευθύνες ο Κώστας Καραμανλής τις πήρε. Όσο περνάνε οι μέρες και έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι διάλογοι για το πώς έγινε το δυστύχημα, βλέπουμε πως όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας ήταν λάθος, και τι τελικά λειτουργούσε και τι όχι. Θέλω να υπάρχουν άμεσες, δίκαιες και ονομαστικές ευθύνες, αλλά δεν μου αρέσει το τσουβάλιασμα. Πρέπει να λύσουμε όλα τα συστημικά θέματα μαζί με τα άλλα κόμματα», συμπλήρωσε.

 

πηγη: https://tvxs.gr