Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 25 Ιαν 2023
Γιατί ο Μητσοτάκης φοβήθηκε να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ σε ψήφο εμπιστοσύνης
Κλίκ για μεγέθυνση

 


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε το ασφαλές περιβάλλον των κομματικών στην Κρήτη από το να απαντήσει στη πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ενώ γνώριζαν άπαντες πως το κυρίαρχο σενάριο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μαζί με τις αποκαλύψεις των προσώπων που βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση της ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη να υποβάλλει και πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης, και παρότι υπήρχαν σχετικές εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για την μετατροπή της σε ψήφο εμπιστοσύνης, επελέγη η fast track διαδικασία με την ελπίδα να γλιτώσει το επί μακρόν σφυροκόπημα και τον περιορισμό των αποκαλύψεων του Αλέξη Τσίπρα από τη δημόσια σφαίρα.

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Ήδη από το απόγευμα της Τρίτης είχε διαφανεί η αγωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη να δραπετεύσει από τις ευθύνες και τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων σε βάρος του. Από το απόγευμα της Τρίτης, που το Μέγαρο Μαξίμου έκανε γνωστό πως παρά τις πρωτοβουλίες Τσίπρα και την προαναγγελία παρέμβασης στη Βουλή, εκείνος πραγματοποίησε κανονικά το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Κρήτη. Ο πρωθυπουργός άφησε πίσω τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να αρχαιολογεί και να νομικολογεί, δίνοντας μία πρόγευση του πως θα αντιμετωπίσει τελικά την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πληροφορίες του documentonews.gr αναφέρουν πως ο Κυρ. Μητσοτάκης σκοπεύει την Τετάρτη να μείνει κρυμμένος στην Κρήτη όπου το απόγευμα έχει προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση, ώστε βολικά και σε ασφαλές γαλάζιο ακροατήριο να δώσει τις «απαντήσεις» του, στον τόνο που έδωσε ο «αντ’ αυτού» που άφησε στο πόδι του στη Βουλή. Όπως διαφάνηκε, την ώρα που οι καταιγιστικές αποκαλύψεις πιστοποιούν με τον πιο απόλυτο τρόπο την αντιδημοκρατική εκτροπή και τις ευθύνες που βαραίνουν το Μέγαρο Μαξίμου για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, οι κυβερνητικοί θα μιλούν για τον Καλογρίτσα των Ειδικών Δικαστηρίων και άλλα πτηνά.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός πως οι πληροφορίες ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και οι εισηγήσεις που δεχόταν ο πρωθυπουργός ήταν να την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης, τελικά επελέγη μία fast track διαδικασία. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον φόβο και τον τρόμο που υπάρχει για το γεγονός πως θα έπρεπε να μεσολαβήσουν 48 ώρες πριν συνεχιστεί η διαδικασία, με τις αποκαλύψεις που κράδαινε ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής να μονοπωλούν το ενδιαφέρον στα Μέσα και τον Κυρ. Μητσοτάκη να σφυροκοπείται ανελέητα.

Ένας ακόμα λόγος για να αρχίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ διαφάνηκε από τα γαλάζια έδρανα της Βουλής, που και μισοάδεια ήταν και κάθε άλλο παρά ζωηρά. Προφανώς, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν δώσει διαπιστευτήρια πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα και τώρα που αποκαλύφθηκε με τεκμήρια από τη Δικαιοσύνη πως παρακολουθούσε τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, τον αρχηγό του στρατού Κωνσταντίνο Φλώρο και άλλους στρατιωτικούς, πιάνοντας τον αριθμό των δέκα πιστοποιημένων παρακολουθήσεων. Όμως τα χλιαρά χειροκροτήματα και οι απουσίες δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Επιπροσθέτως, υπήρχε το ταξίδι του Κυρ. Μητσοτάκη και μίας κουστωδίας επιχειρηματιών στην Ιαπωνία που είναι προγραμματισμένο εδώ και σχεδόν δύο μήνες, το οποίο ο πρωθυπουργός δεν ήθελε επ’ ουδενί να χάσει. Προτίμησε λοιπόν για μία ακόμα φορά να μην χαλάσει το πρόγραμμά του, ακόμα και στην περίπτωση που οι αποκαλύψεις καίνε για τα καλά τη γούνα του, βασιζόμενος και πάλι στην μιντιακή ασυλία που του προσφέρεται.

Με λίγα λόγια, δεν φτάνει που ο πρωθυπουργός γνώριζε από εχτές το βάρος των αποκαλύψεων στις οποίες θα προχωρήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά προτίμησε να φύγει. Σκοπός του για το τριήμερο που ξεκινάει το απόγευμα της Τετάρτης είναι να νοθεύσει παντελώς τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας για τα πεπραγμένα του στις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ σε μία γενική αντιπαράθεση για καλογριτσιάδες. Όμως το σκάνδαλο θα τον βαραίνει ακόμα και μετά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Την παραχάραξη της πραγματικότητας και τις μεθοδεύσεις για την αλλαγή της βαριάς και ζοφερής ατζέντας σε βάρος του επιβεβαίωσε άλλωστε και ο ίδιος από την Κρήτη, όταν έμαθε για την πρόταση δυσπιστίας. «Τον προκαλώ πολύ καιρό να το κάνει. Είναι μια ευκαιρία όχι μόνο να επιβεβαιώσουμε τη συνοχή της κοινοβουλευτικής μας ομάδας αλλά να συγκρίνουμε πεπραγμένα 4ετίας» ανέφερε επιβεβαιώνοντας το παρελκηστικό του σχέδιο για «γενική σύγκριση» πίσω από την οποία σκοπεύει να κρύψει τις εκκωφαντικές αποκαλύψεις, δηλώνοντας παράλληλα πεπεισμένος πως άπαντες οι βουλευτές του θα βρεθούν στο πλευρό του. Για το τελευταίο δεν είχαμε καμιά αμφιβολία…

πηγη: https://www.documentonews.gr 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου