Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος έκοψε, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Γιάννης Μπούγας έραψε και, τελικά, οι ανεμβολίαστοι βουλευτές θα υποστούν περιορισμούς σε σχέση με την παρουσία τους στη Βουλή.

Στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ο Γ. Μπούγας πρότεινε τον αποκλεισμό τους από τις συνεδριάσεις της Βουλής.

Συγκεκριμένα,  εισηγήθηκε οι μη εμβολιασμένοι βουλευτές, ανεξαρτήτως του κόμματος στο οποίο ανήκουν, να μην μπορούν να παίρνουν το λόγο, είτε στην Ολομέλεια είτε στις επιτροπές και η οποιαδήποτε παρέμβαση τους να γίνεται από το σπίτι ή από το γραφείο τους, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε πρώτη φάση ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ πρότεινε να υπάρξει σύσταση στους βουλευτές που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους και σε δεύτερη, να τους απαγορευτεί η φυσική παρουσία στις εργασίες της Βουλής.

Την ιδέα είχε ρίξει πρώτος στο τραπέζι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών με το Κίνημα Αλλαγής υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε θέσει προς την κυβέρνηση το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο για να προσθέσει απευθυνόμενος στο προεδρείο της Βουλής: «Η εθνική αντιπροσωπεία δεν ξέρω αν θα κληθεί να συμβάλλει υιοθετώντας κάποια τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά δεν μπορεί να Βουλή να είναι κατά πλειοψηφία θετική στο μέτρο αυτό και να έχει βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί. Είναι απαράδεκτο σε αυτό το βήμα και με αυτούς τους όρους να ανεβαίνουν άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί αν και θα μπορούσαν. Μιλώ για όσους δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας που επιβάλλει τον μη εμβολιασμό τους. Όμως την ώρα που η Βουλή στέλνει μήνυμα εμβολιασμού και υποχρεωτικότητας όσοι βουλευτές αρνούνται να εμβολιαστούν θα πρέπει να μιλούν από το σπίτι τους και όχι από εδώ. Δεν προσωποποιώ, δεν ξέρω ποιοι είναι αλλά δεν μπορεί να υπάρξει βουλευτής που δεν έχει εμβολιαστεί και η Βουλή να τον κοιτάει. Αυτή η επικίνδυνη ακαταστασία πρέπει να λυθεί».

Στο μεταξύ, ο Θάνος Πλεύρης της ΝΔ και η Ν. Γιαννακοπούλου του ΚΙΝΑΛ έκαναν παρατήρηση στον Π. Πολάκη στη Βουλή ζητώντας του να βάλει τη μάσκα του, συντηρώντας το κλίμα που πρώτος καλλιέργησε ο Α. Λοβέρδος.

Κάπως έτσι, η συνέργεια του Α. Λοβέρδου με τη ΝΔ απέδωσε καρπούς. Είχε προηγηθεί ένα retweet από τον διευθυντή γραφείου τύπου της ΝΔ Ν. Ρωμανό δημοσκόπησης που έδειχνε τον πρώην υπουργό να έχει προβάδισμα στη μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Το retweet αυτό προκάλεσε πολλά σχόλια και εντός ΝΔ και εντός ΚΙΝΑΛ γιατί υποτίθεται ότι το κυβερνών κόμμα δεν αναμιγνύεται στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων και δεν στηρίζει την υποψηφιότητα του Α. Λοβέρδου όπως πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν.

Ο "Μικροπολιτικός" στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ γράφει ένα χαριτωμένο παρασκήνιο:

"Λύθηκε το «μυστήριο» της ανάρτησης του Νίκου Ρωμανού για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Τους ενώνει το ζαχαροπλαστείο. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ είχε ανεβάσει, θυμίζω, στο Twitter μια είδηση για πρωτιά του Λοβέρδου σε δημοσκόπηση για τις εσωκομματικές προεδρικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Η οποία, όπως καταλαβαίνετε, προκάλεσε και σχόλια και μουρμούρα και ενόχληση. Απάντησε ο Λοβέρδος λοιπόν ότι δεν μπορεί να εξηγήσει την ανάρτηση και δεν ξέρει τον Ρωμανό. Ξέρει όμως, εξήγησε, «ότι έχει ένα εξαιρετικό ζαχαροπλαστείο, καφετέρια, εδώ στα βόρεια που εγώ συχνάζω» και συμπέρανε πως «μπορεί να με συμπαθεί ως έλληνα πολίτη», ευχαριστώντας τον δημόσια γι' αυτό «όπως ευχαριστώ οποιονδήποτε άνθρωπο με επαινεί».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει fans στο εσωτερικό της ΝΔ. Δεν είναι λίγοι όσοι χάρηκαν το διάλογο που είχε με τον Νίκο Παππά στη Βουλή. Σύμφωνα με παριστάμενους βουλευτές, όπως γράφει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, οι δύο άντρες σχεδόν λογόφεραν με αφορμή την υποψηφιότητα του κ. Λοβέρδου για το ΚΙΝΑΛ και τις επιθέσεις του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που μίλησαν στα ΝΕΑ, ο διάλογος έχει ως εξής:

  • Νίκος Παππάς: θα μιλήσεις και για εμάς;
  • Ανδρέας Λοβέρδος: Κάτι θα πω. Αφού εσείς έχετε 32% και δεν ξέρετε τι να το κάνετε.
  • Νίκος Παππάς: Θα μας το πάρεις;
  • Ανδρέας Λοβέρδος: Και θα σας το πάρω και ξέρω τι θα το κάνω.
πηγη: https://tvxs.gr