Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 30 Μάι 2021
Γιατί απέχουν οι γιατροί από την εκστρατεία εμβολιασμού;
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής Στο Κόκκινο, μια κυρία επωνύμως έστειλε το εξής μήνυμα: «Η πιθανότητα να πεθάνεις από κορωνοϊό σε μικρή ηλικία είναι μικρότερη από το να πάθεις θρόμβωση από το εμβόλιο». Πρόκειται για μια φήμη τρομερά επικίνδυνη, καθώς είναι απόλυτα ψευδής. Υπάρχει μάλιστα η πληροφορία πως μερίδα γιατρών διαδίδουν αυτή τη φρικιαστική φήμη.

Θα εστιάσουμε στον γυναικείο πληθυσμό, γιατί αυτή φαίνεται να είναι η ομάδα που διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Τα μαθηματικά και οι πιθανότητες λένε το εξής:

- Σε σύνολο περίπου 62.246 καταγεγραμμένων κρουσμάτων γυναικών ηλικίας 18-39 ετών στην Ελλάδα, έχουν πεθάνει 18. Πρόκειται για το 0,4%. Για τις ηλικίες 40-64 το αντίστοιχο ποσοστό εκτοξεύεται σε 11,6% (στοιχεία ΕΟΔΥ για τις 26/5/2021). Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το ακριβές ποσοστό για τις γυναίκες 30-44 ή για 30-49, αλλά σίγουρα είναι μεγαλύτερο από 0,4%.

- Η πιθανότητα μια γυναίκα «νεαρής ηλικίας» να πάθει θρόμβωση από το εμβόλιο, για το οποίο υπάρχουν ικανοποιητικά δεδομένα, φέρεται να είναι περίπου 1 στις 50.000, σύμφωνα με τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις - ποσοστό 0,002% (Αθηνά Λινού, επικαλούμενη στοιχεία που δημοσίευσε ο Guardian). Το να πεθάνει μια τέτοιας ηλικίας γυναίκα από θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό είναι 1 στις 250.000 - ποσοστό 0,0004%.

Αν πάρουμε τα πιο μικρά διαθέσιμα ποσοστά που υπάρχουν για τους θανάτους από κορωνοϊό, έχουμε το εξής:

Το να πεθάνει μια νεαρή γυναίκα από κορωνοϊό είναι 200 φορές πιο πιθανό από το να πάθει θρόμβωση μετά το εμβόλιο και 1.000 φορές πιο πιθανό από το να πεθάνει με θρόμβωση από το εμβόλιο.

Όποιος γιατρός συνεχίζει να υποστηρίζει επί της ουσίας ότι το εμβόλιο είναι πιο επικίνδυνο από τον κορωνοϊό είναι εγκληματίας.

Και πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουμε για το ότι ο ιατρικός κλάδος στην Ελλάδα έδειξε τρομερή ατολμία στο να υποστηρίξει τον εμβολιασμό και άφησε χώρο σε διάφορους κομπογιαννίτες να πανικοβάλλουν τον κόσμο. Αντίθετα με το τι έκανε -έστω αποσπασματικά- για να προωθήσει τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των lockdown, δεν έχει εμφανιστεί καμία καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού.

Τι εμπόδισε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να προωθήσει τον εμβολιασμό; Έβαλαν σε προτεραιότητα κάποια συντεχνιακά συμφέροντα για να μην χάσουν ψήφους οι συνδικαλιστές; Ή μήπως επέλεξαν να μην μπουν μπροστά στη σημαντική αυτή υπόθεση επειδή δεν έλαβαν μερίδιο από το εμβολιαστικό πρόγραμμα;

Δεν ανησυχεί η ηγεσία των Ιατρικών Συλλόγων για τα μέλη των ενώσεών τους που εμφανίζονται είτε κακά εκπαιδευμένοι είτε μοιάζουν επιτήδειοι; Σε άλλες χώρες της Ευρώπης οι γιατροί ενημέρωναν προσωπικά τους ασθενείς τους, έκλειναν ραντεβού γι' αυτούς, τους παρακολουθούσαν στενά. Στην Ελλάδα γιατί έχουν κάτσει οι γιατροί σε μια γωνιά και δεν προσφέρουν τις γνώσεις τους και την επιστημοσύνη τους;
πηγη: https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου