Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 19 Φεβ 2021
Ο Μητσοτάκης στο κάδρο της δυσώδους υπόθεσης Λιγνάδη
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 | 4:16 π.μ.

 

 


Χρειάστηκε να ξεσηκωθούν κι οι πέτρες, να υπάρξουν δεκάδες επώνυμες τοποθετήσεις και πάρα πολλά δημοσιεύματα που στιγμάτιζαν την αφωνία και ουσιαστική την κάλυψη που έδινε προσωπικά ο πρωθυπουργός στον φίλο και δάσκαλο ορθοφωνίας του Λιγνάδη, για να αποφασίσει το Τσίπρας να βάλει στο κάδρο της δυσώδους αυτής υπόθεσης και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Πριν να αναφερθούμε σ' αυτό, όμως, να θυμίσουμε κάτι που περνά απαρατήρητο. Και εννοούμε τις πολύχρονες φιλικές σχέσεις Μητσοτάκη -Λιγνάδη. 

Οπως έχει γραφτεί -στην εφημερίδα Documento- και δεν έχει διαψευστεί από την Ν.Δ., γι' αυτό το επικαλούμαστε, η φιλική σχέση που διατηρούσαν ο "καταξιωμένος σκηνοθέτης" και ο αρχηγός του κυβερνητικού κόμματος είναι μακρόχρονη. Γνωρίστηκαν στο Κολέγιο Αθηνών, όπου ο Λιγνάδης δίδασκε Θεατρική Αγωγή και πριν ακόμα από τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες ανέδειξαν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, ο παιδοβιαστής είχε αναλάβει να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στον Μητσοτάκη "για την  δημόσια παρουσία του, διδάσκοντας του πώς να στέκεται, να μιλά και κυρίως να εκφέρει σωστά τον λόγο, αφού ο νυν πρωθυπουργός είχε ένα έντονο θέμα συριγμού", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το δημοσίευμα.

Και μετά αυτό το ιστορικό όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν αναμενόμενο να τοποθετήσει τον Δ. Λιγνάδη διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Δάσκαλος του πρωθυπουργού γαρ. (Αυτονόητο γιατί αυτή την "λεπτομέρεια" την αποκρύπτουν τα Πετσωμένα ΜΜΕ)

 Εστώ και με αντανακλαστικά Ραν ταν πλαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε. Και σίγουρα θα δημιούργησε πονοκέφαλο στον Μητσοτάκη. Τώρα πια είναι μονόδρομος στον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί, αφού μάλιστα η τοποθέτηση Τσίπρα αποτελεί κεντρικό θέμα στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αναγκαστικά οι δημοσιοκάφροι θα αναφερθούν σ' αυτό με την ανάγνωση των εφημερίδων, και έτσι θα το πληροφορηθούν οι τηλεθεατές.  Ετσι το Μαξίμου δεν έχει άλλη επιλογή παρά να τοποθετηθεί.

 Στο συγκεκριμένο τώρα. Χτες ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε σε διαδικτυακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Οι ηθοποιοί στον καιρό του covid-19 και του #metoo».

Εκεί, λοιπόν έκανε εκτενή αναφορά στην περίπτωση του παιδοβιαστή λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ζήτησα την παραίτηση της κυρίας Μενδώνη γιατί για δύο εβδομάδες συγκάλυπτε τις καταγγελίες μέχρι την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Ενάμιση χρόνο ο Μητσοτάκης έχει αδειάσει τους μισούς υπουργούς φόρα παρτίδα. Είναι η πρώτη φορά που μία υπουργός αδειάζει τον κύριο Μητσοτάκη. Η Μενδώνη είπε ότι δεν τον ήξερε. Φορτώνει τις ευθύνες στον Μητσοτάκη. Άρα την ηθική και πολιτική ευθύνη της όποιας συγκάλυψης την έχει ο επιτελάρχης του επιτελικού κράτους και όχι η κυρία Μενδώνη.

Επί 20 ημέρες δεν βγαίνει ο πρωθυπουργός μπροστά και να πει ότι ως ο πρώτος πολίτης της χώρας “ενθαρρύνω όλους να βγουν να μιλήσουν”. Δεν μπορούν τέτοια ζητήματα να τα αντιμετωπίζουμε με όρους συγκάλυψης ή ενοχής. Πρέπει να είμαστε καθαροί και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μαθαίνω ότι πολλοί και πολλές δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα, πρέπει όλοι εμείς να βγούμε μπροστά και να στηρίξουμε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται κάποιοι που έχουν κακοποιήσει πρέπει να δικαστούν και αν είναι ένοχοι να προχωρήσει η υπόθεση».

Πέρα ότι επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι έχει στηθεί ένας μηχανισμός που απειλεί να μην γίνουν αποκαλύψεις γι' αυτή την υπόθεση αυτή η βαρύτατη  μπηχτή που αφήνει προσωπικά για τον Μητσοτάκη ότι φέρεται στο συγκεκριμένο θέμα με "όρους συγκάλυψης ή ενοχής" δεν έχει προηγούμενο. Εστω και διπλωματικά του λέει ότι είτε πάει να συγκαλύψει τον Λιγνάδη, είτε είναι και ο ίδιος ένοχος, άρα κάποια εμπλοκή έχει στην όλη ιστορία. Ετσι δεν μεταφράζεται αυτή η αποστροφή του Τσίπρα;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 | 4:16 π.μ.

Πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου