Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 30 Δεκ 2012

Συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση στον ΒΗΜΑ FM, που δόθηκε πριν από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, για την αλλοίωση της αρχικής λίστας Λαγκάρντ με την αφαίρεση στοιχείων που αφορούν συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

 

Για τους χειρισμούς στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τις δηλώσεις του Λ. Γρηγοράκου στον BHMA FM

Πρόκειται για μια υπόθεση -και δεν μιλώ για τη λίστα Λαγκάρντ μόνο, αλλά και για τις δηλώσεις που έκανε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής- η οποία έχει ένα στοιχείο γελοιότητας, ένα στοιχείο φαιδρότητας και βεβαίως καταπιάνεται με δυο πάρα πολύ σοβαρά θέματα. Το στοιχείο της γελοιότητας και της φαιδρότητας είναι όσα είπε εν γνώσει του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, στενότατος συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο κ. Γρηγοράκος, σχετικά με το ότι χρησιμοποίησε πληθυντικό ότι ξέραμε για τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό είναι ψευδέστατο. Είναι μια χαμηλότατου επιπέδου εμετική προσπάθεια συκοφάντησης και δικής μου και όλων όσων περιλαμβάνει στον ανεμιστήρα του ο στενότατος συνεργάτης του κ. Βενιζέλου. Η πρώτη φορά που και εγώ, αλλά, αν δεν κάνω λάθος, και η μεγάλη πλειοψηφία των μελών των Υπουργικών Συμβουλίων εκείνης της εποχής, μάθαμε για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ επίσημα ή ανεπίσημα, ήταν όταν ο κ. Βενιζέλος δημοσίως (δηλαδή τον Οκτώβριο του 2012) παραδέχθηκε ότι έκρινε τον Αύγουστο του 2011, χωρίς να ενημερώσει κανέναν μας ότι δεν μπορούσε να την αξιοποιήσει σε καμία απολύτως περίπτωση. Ομολογία που εμένα με ανάγκασε εγώ να αποχωρήσω στις 3 Οκτωβρίου από το ΠΑΣΟΚ, επειδή εκείνη τη στιγμή έκρινα ότι δεν μπορούσα δημοσίως να ζητήσω την παραίτηση του, όπως κανονικά θα έπρεπε να είχα κάνει μετά την ομολογία του εκείνη. Και υπάρχει σε εξέλιξη και το δεύτερο μεγάλο θέμα, που δεν είναι η μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και το ενδεχόμενο αυτή η λίστα καθαυτή να έχει αλλοιωθεί στην πορεία της, στην αρχή της, στο ξεκίνημα της ή στο τέλος της. Πράγμα που δεν ξέρουμε, γνωρίζει η Δικαιοσύνη και περιμένουμε να μάθουμε. Εξίσου πολύ σοβαρό θέμα και αυτό και προφανώς δεν μπορεί κανείς να το θεωρεί υποδεέστερο του πρώτου, δηλαδή της μη αξιοποίησης της λίστας.

 

Για το αν γνώριζε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Παπανδρέου την ύπαρξη της λίστας, όπως δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος

Ποτέ και κανένας δεν γνώριζε. Είναι ένας εμετικός συκοφάντης ο κ. Γρηγοράκος, που έριξε αυτή τη λάσπη στον ανεμιστήρα. Μπορεί να είναι φαιδρή η περίπτωση όλων όσων είπε ο κ. Γρηγοράκος, αλλά ούτε η τιμή ούτε η υπόληψη μου αντιμετωπίζεται από εμένα ως κάτι υποδεέστερο ή ως κάτι δευτερεύον. Εάν ο κ. Γρηγοράκος επιμείνει ή επαναλάβει οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο μου ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν σας κρύβω ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα για να υπερασπιστώ και την τιμή και την υπόληψη μου. Θα το μετανιώσει πάρα πολύ πικρά ο κ. Γρηγοράκος, που τολμάει τέτοιες μέρες να διαπράττει αυτές τις συκοφαντικές εμετικές αθλιότητες με αυτά που είπε σήμερα, τα οποία επαναλαμβάνω γνωρίζει ότι είναι ψευδέστατα. Και όλα αυτά, από τον υπερβάλλοντα ζήλο ο πρώην συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου να προστατεύσει τον κ. Βενιζέλο από κάτι που δεν προστατεύεται. Διότι ο κ. Βενιζέλος έχει δημοσίως παραδεχθεί ότι τον Αύγουστο του 2011, όταν μας εισηγήθηκε να αποφασίσουμε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, είχε τη λίστα στα χέρια του και έκρινε ότι δεν μπορούσε να την αξιοποιήσει. Πράγμα που είχαν κάνει ένα σωρό κράτη σε όλον τον κόσμο και ένα σωρό κυβερνήσεις και μάλιστα με κάποια σημαντικά αποτελέσματα φορολογικών εσόδων από την αξιοποίηση τέτοιων λιστών.

 

Για το αν πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση και από τη Βουλή

Για εμένα, δεν υπάρχει όριο πολιτικό πρωτίστως και θεσμικό στην διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος επιβίωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο οι ίδιοι δημοκρατικοί θεσμοί, που είναι εντεταλμένοι από το Σύνταγμα για να επιλαμβάνονται τέτοιων υποθέσεων, να μην εξαντλήσουν όλα τα όρια του Συντάγματος και των νόμων για να φέρουν την πάσα αλήθεια στο φως. Βεβαίως, όποιος έχει ευθύνη για αυτή την υπόθεση, να υποστεί και τις συνέπειες των επιλογών και των αποφάσεων του. Αν η ίδια η δημοκρατία και οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν λειτουργήσουν με τέτοιο άτεγκτο τρόπο, δεν θα μείνει τίποτε όρθιο στη χώρα.

 

http://www.ragkousis.gr/teleutaia-nea/sunenteukseis/856/sunenteuksh-tou-giannh-ragkoush-ston-vhma-FM--28_12_2012/

email: info@ragkousis.gr

website: www.ragkousis.gr

Γιάννης Ραγκούσης

 

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου