Πάλι κάποιοι θα «έπεσαν από τα σύννεφα» με την εμπλοκή πολύ ισχυρών ονομάτων της αθηναϊκής κοινωνίας στην υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου και της «Μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού». Μια υπόθεση που δείχνει ότι τα όρια του «υποκόσμου» και της «καλής κοινωνίας» είναι δυσδιάκριτα, σε αντίθεση με τα όρια της υποκρισίας, που για ορισμένους είναι απλώς ανύπαρκτα.

Τον θόρυβο έκανε η σύλληψη του δικηγόρου και πρώην βουλευτή της ΝΔ Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Μαζί του συνελήφθη και ο δικηγόρος Θοδωρής Παναγόπουλος. Συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης.  Το τεκμήριο αθωότητας είναι αδιαμφισβήτητο, ωστόσο ανεξάρτητα της εμπλοκής των δύο δικηγόρων, η υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» έχει οδηγήσει στη φυλακή δύο ακόμη δικηγόρους και σχετίζεται με τη δολοφονία  Ζαφειρόπουλου, την απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου και την  υπόθεση Energa-Hellas Power με πρωταγωνιστή τον Αριστείδη Φλώρο.
*

Η υπόθεση σε διάφορες πτυχές της έχει και «γαλάζιες» αποχρώσεις, με εμπλοκή ακόμη και στελεχών της κυβέρνησης Σαμαρά. Όμως η Νέα Δημοκρατία  δεν βρήκε ούτε μια λέξη, ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν για άλλες υποθέσεις, για την εγκληματική δραστηριότητα με έδρα το Κολωνάκι, ενώ μιλάει διαρκώς για την «ανομία» λίγα μέτρα πιο κάτω, στο «άβατο» των Εξαρχείων. 

Όπως φαίνεται για ορισμένους «άριστους» πρόσωπα «ευυπόληπτα» που κατηγορούνται,  σε συνεργασία με κοινούς ποινικούς,  ενέχονται σε δολοφονίες, απόπειρες, συμβόλαια θανάτου, εκβιασμούς και τεράστιες οικονομικές απάτες δεν συνιστούν έγκλημα.

https://tvxs.gr