Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 12 Ιούν 2012

 

Να σταματήσει η κοροϊδία του Ελληνικού λαού. Το χρέος της Γερμανίας είναι υπαρκτό, οφείλεται στο Ελληνικό Δημόσιο και έχει προκληθεί από την καταστροφή που προκάλεσαν οι κατακτητές στην οικονομία της Ελλάδας.

 

Την Κυριακή το βράδυ, σε μια πρωτόγνωρα μεγάλη, γεμάτη παλμό και προσδοκίες για το αύριο, προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας, ο Λαός της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων έστειλε ΗΧΗΡΟ μήνυμα ενάντια στον φασισμό, την φτώχεια και την υποτέλεια. Παρόντες και εισηγητές ήταν ο Μανώλης Γλέζος, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μαζί με τον Δημήτρη Βλαχοπάνο, φιλόλογο και συγγραφέα, από το μαρτυρικό Κομένο Άρτας και τον Σταύρο Ελληνιάδη, δημοσιογράφο. Παρόν στην εκδήλωση έδωσε και το μαρτυρικό Δίστομο, με μήνυμα του ποιητή Γιώργου Θεοχάρη, που διάβασε η Καλαβρυτινή Μαρία Κανελλοπούλου, υποψήφια στην Αχαϊα.

Την προεκλογική συγκέντρωση άνοιξε ο Ηλίας Κακαβάς, από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, που καλωσόρισε τους συγκεντρωμένους, ενώ ο Χαρίλαος Ερμείδης, πρόεδρος του Συλλόγου θυμάτων του Ναζισμού, τόνισε την ανάγκη «να καλλιεργηθεί η αντιφασιστική συνείδηση των νέων και να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων στις νέες γενιές»

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, εκ μέρους του ψηφοδελτίου Αχαΐας, τόνισε πως «ο οργανωμένος λαός, θα βρει την δύναμη να απεγκλωβίσει την χώρα από αυτή την δράκα συμφερόντων, που εξουσιάζει χρόνια την Ελλάδα» ενώ παρόντες ήσαν οι επίσης υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας, Χρήστος Λιαρομμάτης, Γιάννης Γκόβας, Μαρία Λιονάκη, Φίλιππας Βαρδάλος και Δήμητρα Σιαηλή.

«Η φράου Μέρκελ φαίνεται πως δεν μας συγχωρεί το γεγονός, ότι η πάλη του Ελληνικού λαού κατέρριψε το αήττητο του άξονα και ανέτρεψε τα σχέδια του Χίτλερ, ανακόπτοντας την προέλαση του Ναζισμού στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Γλέζος «και γι αυτό σήμερα, συμπεριφέρεται με σκληρότητα απέναντι στην Ελλάδα, θέλοντας να μας εκδικηθεί». «Το χρέος της Γερμανίας είναι υπαρκτό και οφείλεται στο Ελληνικό Δημόσιο» επεσήμανε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι «αυτό έχει δημιουργηθεί από την ληστρική συμπεριφορά των Γερμανών, που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας μας».

Το χρέος, κατά τον Μανώλη Γλέζο, έχει αποτιμηθεί από συμμαχική επιτροπή και με αδρούς υπολογισμούς φθάνει στο 1 τρις ευρώ, αλλά η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει ακόμη αποζημιωθεί από την Γερμανία. «Αποτελεί τεράστια ευθύνη των κυβερνήσεων, που δεν διεκδίκησαν ως τώρα την αποπληρωμή του χρέους της Γερμανίας και στην νέα Βουλή το θέμα αυτό θα τεθεί επιτακτικά, γιατί πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία του Ελληνικού λαού. Πιστεύω πως, τις επανορθώσεις θα τις πάρουμε πίσω αν διεκδικηθούν σωστά, διαφορετικά θα προτείνω να διακόψουμε διπλωματικές σχέσεις με την Γερμανία, όπως έκαναν κι άλλοι» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο Μανώλης Γλέζος είπε: «μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο αγώνα, γι αυτό και πρέπει κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να πάει πόρτα-πόρτα και να μεταφέρει το μήνυμα για την ανάγκη αλλαγής διακυβέρνησης του τόπου, να πείσουμε τον λαό πώς πρέπει να πάρει την εξουσία στα χέρια του, να πείσουμε τους Καλαβρυτινούς να μην δώσουν ούτε μία ψήφο σε αυτούς που έφεραν την Ελλάδα στην καταστροφή, ούτε μία ψήφο στην Χρυσή Αυγή. Πριν τις 6 Μάη έλεγα, πώς έχουμε την δυνατότητα να πάμε ψηλά. Τώρα λέω με βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε. Δεν θέλουμε απλά να βελτιώσουμε την κατάσταση, θέλουμε να την ανατρέψουμε, να την αλλάξουμε ριζικά».

Ο Στέλιος Ελληνιάδης, αναφέρθηκε με απλό και γλαφυρό τρόπο στο φαινόμενο του φασισμού και στον τρόπο που αυτό αναπτύσσεται στις κοινωνίες όπου υπάρχει ανασφάλεια, συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και γενικά έλλειψη Δημοκρατίας. «Ο Νεοφασισμός αποτελεί εργαλείο στα χέρια της Ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, προκειμένου να γονατίσει τις κοινωνίες» επεσήμανε χαρακτηριστικά και έθεσε το ερώτημα: «Σε ποιους οφείλονται τα δάνεια; Ποιοι είναι οι δανειστές; Γιατί είναι αφανείς;» για να δώσει αμέσως και την απάντηση: «Σκοτεινές δυνάμεις ελέγχουν το δημόσιο χρήμα και τους ενοχλεί που η Ελλάδα αντιστέκεται πρώτη στην Ευρώπη». Να πούμε σε όλους, κατέληξε ο Στέλιος Ελληνιάδης, «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ είναι η ελπίδα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, ο αγώνας θα συνεχιστεί προκειμένου ο τόπος να απαλλαγεί από την σήψη».

Ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, από το μαρτυρικό Κομένο Άρτας, μετέφερε με συγκίνηση και βιωματικό τρόπο το χρονικό του ολοκαυτώματος στις 16/8/43, για να τονίσει με παράπονο «το Κομένο άφησε την ιστορία του στα όρια του χωριού του, οι άνθρωποι ήσαν φιμωμένοι» και όπως επεσήμανε «οι πολίτες ανέλαβαν να σώσουν την ιστορία, που κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν κομμάτια». Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Βλαχοπάνος αναρωτήθηκε με πίκρα και οργή «Το έγκλημα στα Καλάβρυτα και το Κομένο, η κ. Μέρκελ πότε θα το πληρώσει;» για να επισημάνει ότι, «περιμένουμε εξέγερση των μαρτυρικών τόπων, εξέγερση κοινωνική και στήριξη εκλογική του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει, τότε αλλοίμονο στην Ελλάδα, αλλοίμονο στην ιστορία, αλλοίμονο στην Εθνική μας αξιοπρέπεια».

 

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου