Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 28 Δεκ 2012

Κύριον

Ευάγγελο Μειμαράκη

Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων

Κύριε Πρόεδρε,

Σε δύο εικοσιτετράωρα φεύγει ένας πολύ κακός χρόνος για την πατρίδα, τον Ελληνικό λαό μα και για το κύρος του κοινοβουλίου μας.

Στο χρόνο αυτό δόθηκαν πολλές ευκαιρίες σε σας να αντιδράσετε και να ανακόψετε αυτήν την κατρακύλα, που οδηγεί στην καταρράκωση των κοινοβουλευτικών μας θεσμών.

Σας θυμίζω για παράδειγμα, την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου των 750 σελίδων που ήρθε υπό την μορφή ενός άρθρου και ψηφίσθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που καταβαραθρώνουν την Βουλή, την απόρριψη της εξεταστικής επιτροπής για την έλευση του ΔΝΤ, την λίστα Λαγκάρντ και άλλα πολλά, εξίσου σοβαρά.

Κύριε Πρόεδρε μια ακόμα ευκαιρία παρουσιάζεται με την σημερινή αποστολή από την Δικαιοσύνη στην Εθνική αντιπροσωπία της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ.

Αποτελεί ίσως μια τελευταία ευκαιρία για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος αλλά και για την αναστήλωση του κύρους του τρίτου πολιτειακού παράγοντα, που είσθε εσείς, ο Πρόεδρος του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Κύριε Πρόεδρε, ο λαός συναντά παντού τη κρατική φαυλότητα.

Διαβάζει και ακούει ιστορίες για τη διαπλοκή της πολιτικής και οικονομικής ελίτ με διασφαλισμένη την ασυλία. Για παράδειγμα και μόνο, σήμερα το πρώτο θέμα είναι στα «ΝΕΑ»: «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙΕΙ Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ». Αισθάνομαι λοιπόν, ότι ο λαός ζητάει σήμερα από εσάς να δώσετε εντολή, να αναρτηθεί άμεσα στο site της Βουλής των Ελλήνων η «λίστα Παπακωσταντίνου-Βενιζέλου» και δίπλα η «λίστα Πεπόνη- Μουζακίτη».

Έτσι να μπορεί να δει ο κάθε πολίτης με τα δικά του μάτια να συγκρίνει και να κρίνει, εάν κάποιος εκ των συγκυβερνητών είναι ή όχι ένοχος εγκληματικών πράξεων εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού δημοσίου. Έτσι μόνο θα σταματήσουν οι ψίθυροι και θα αποδειχθεί ότι εσείς ως Πρόεδρος της Βουλής των πληρεξουσίων του λαού δεν θέλετε να αποκρύψετε τίποτα απ’ τον κυρίαρχο λαό.

Είμαι βέβαιος ότι συμφωνείτε πως ενδεχόμενες διαπιστωμένες τροποποιήσεις στο περιεχόμενο της λίστας θα δρομολογήσουν απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις. Επίσης είμαι σίγουρος πως θα έχετε πληροφορηθεί ότι η συνάδελφος Νάντια Βαλαβάνη (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε, ότι η αυθεντική λίστα περιλαμβάνει ονόματα περισσότερα από αυτήν που παρέδωσε ο κ. Βενιζέλος.

Είπε, δηλαδή, ότι η «λίστα Παπακωσταντίνου-Βενιζέλου» είναι παραποιημένη…

Για να μην κυκλοφορούν φήμες που θολώνουν την κατάσταση και δημιουργούν σύγχυση στην κοινωνία, είναι αναγκαίο να δώσετε την δυνατότητα στον κάθε πολίτη να αντιπαραβάλλει τα στοιχεία, πριν περιμένει την Εισαγγελική έρευνα που μπορεί να αργήσει.

Είμαι σίγουρος πως συμφωνείτε ότι αυτός είναι ο ξεκάθαρος και τίμιος τρόπος για να μην σέρνεται η υπόθεση και για να μην αφήνει σκιές για ενδεχόμενες παραλήψεις ή παράνομες ενέργειες των συγκυβερνητών και άλλων πολιτικών στελεχών. Εσείς έχετε την υποχρέωση σήμερα και μπορείτε εσείς να βάλετε οριστικό τέλος στο θέμα των διαρροών, ως παραλήπτης από την Δικαιοσύνη της πρωτότυπης «λίστας Λαγκάρντ».

Το σίριαλ της λίστας Λαγκάρντ πρέπει να λάβει τέλος! Με τον πιο άμεσο και ξεκάθαρο τρόπο.

Φαντάζομαι πως συμφωνούμε όλοι, ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι όσοι παρανόμησαν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, όποιοι και αν είναι, όσο «βαριά» ονόματα και αν έχουν.

Εξάλλου, δεν υπάρχει τίποτα πιο «βαρύ» σήμερα από την αλήθεια, την πολιτική εντιμότητα και… την ανέχεια που πλήττει τον λαό, την ίδια ώρα που κάποιοι μπορεί να αισθάνονται ακόμα ασφαλείς και άτρωτοι μέσα στον γυάλινο πύργο της παρανομίας και της ματαιοδοξίας τους.

Άλλωστε, και μόνον η χθεσινή ατάκα του Θ. Πάγκαλου κυνικώ τω τρόπω, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ερωτηθείς αν πρέπει να διερευνηθεί ή όχι η υπόθεση, απάντησε: “Τι θέλετε, να διερευνηθεί, να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά και να ανέβει ο Τσίπρας;”, αρκεί για να σας οδηγήσει στην δημοσιοποίηση και των δύο καταλόγων των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.

Κύριε Πρόεδρε,

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης του Ευρωβαρόμετρου που διενεργείται και στις 27 χώρες τις Ε.Ε κατ’ εντολήν της Κομισιόν, είναι εύγλωττα και προκαλούν τρόμο σε όποιον τα διαβάσει.

Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται κανέναν απολύτως από τους θεμελιώδεις θεσμούς του πολιτεύματος, ενώ δεν θεωρούν ούτε καν δημοκρατική τη λειτουργία του. Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση με τα πολιτικά κόμματα όπου δεν τα εμπιστεύονται στο αδιανόητο για Δημοκρατία ποσοστό του 94%. Μόλις το 11% κρίνει ικανοποιητική τη λειτουργία της Δημοκρατίας, ενώ το 89% όχι. Ασύλληπτο είναι και το ποσοστό του 91% που δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονται την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου- Κουβέλη.

Τέλος, πρέπει να ενεργοποιηθεί, επιτέλους, η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών για κάθε πρόσωπο εις βάρος του οποίου προκύψουν στοιχεία ή ακόμα και αποχρώσες ενδείξεις ενοχής ή ανοχής ή συγκάλυψης στην διαφθορά και τον παράνομο πλουτισμό.

Κύριε Πρόεδρε, η καταρράκωση του πολιτεύματος και των θεσμών του καθιστά εκρηκτική την κατάσταση και άκρως αναγκαία την παρέμβασή σας.

Δεν δικαιούστε να σιωπήσετε και να μείνετε απαθής θεατής.

Η ευθύνη σας είναι τεράστια και ιστορική

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας

Εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και

συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου