Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 08 Δεκ 2019
“Οκτώ στους δέκα πολίτες αντί για Μέρισμα, θα πάρουν μόνο τις ευχές και τα Χρόνια Πολλά του Μητσοτάκη”
Κλίκ για μεγέθυνση
 
 
 
 

“Οκτώ στους δέκα πολίτες θα πάρουν μόνο τις ευχές και τα Χρόνια Πολλά του Μητσοτάκη – Κανένα Κοινωνικό Μέρισμα, πλήρης διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεών του”, επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Αμήχανοι οι παρουσιαστές της εκπομπής “Ακραία Φαινόμενα” παρακολουθούσαν ενώ ταυτόχρονα παρενέβαιναν στις τοποθετήσεις του κ. Παπαδημούλη σε μια μάταιη προσπάθεια να μην ακουστεί η τεκμηριωμένη άποψή του. Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε τα εξής

Για την αντίδραση της Ευρώπης στις προκλήσεις Ερντογάν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάρει μια απόφαση για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, κατά την διακυβέρνηση Τσίπρα, στις αρχές του καλοκαιριού, μετά από μια άρρηκτη συνεργασία της Αθήνας και της Λευκωσίας, του Τσίπρα και του Αναστασιάδη. Αυτή, όμως, η απόφαση δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί και δεν έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και ζητώ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή σ’ αυτά τα θέματα πρέπει να βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, να πιέσει αυτό το πλαίσιο που πέτυχε η κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με τον Αναστασιάδη, να εφαρμοσθεί.

Είναι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος όσων εμπλέκονται σε παράνομες γεωτρήσεις είτε στην ΑΟΖ της Κύπρου, είτε στην ΑΟΖ της Ελλάδας.

Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν υπόγειες αλλά ισχυρές αντιδράσεις ώστε να μεταφρασθεί αυτή η απόφαση σε μέτρα, από χώρες, όπου κυνικά οικονομικά τους συμφέροντα, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία. Επίσης το παζάρι με τις στρόφιγγες του μεταναστευτικού, κάνει αυτές τις χώρες στα λόγια να είναι σε μια γραμμή, αλλά στην πράξη να αναιρούνται.

Ο στόχος μας πρέπει να είναι να ακυρωθεί αυτή η παράνομη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, να μην έχει διεθνή υπόσταση και επανέρχεται ένα θέμα εκκρεμές από την εποχή Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, ο προσδιορισμός της υφαλοκρηπίδας.

Η Ευρώπη που κριτικάρω είναι η λιγότερη κακή απέναντι στην Ελλάδα. Το χειρότερο είναι το ΝΑΤΟ γιατί μας λέει να τα βρούμε με την Τουρκία αδιαφορώντας και ο Τραμπ κάνει πλάτες στον Ερντογάν.

Με βάση αυτά και με βάση ότι διαψεύστηκε και η αρχική προσδοκία του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν είδε τον Ενρτογάν στη Νέα Υόρκη που είπε “ότι βγαίνοντας από αυτή τη συνάντηση μπαίνουμε σε μια περίοδο πολύ καλύτερη”, έπεσε τελείως έξω σε αυτό που είπε, αυτά που έχουμε μπροστά μας ως δυνατότητες για να υπερασπιστούμε τα εθνικά δίκαια που είναι ένα το κρατούμενο για όλους μας, είναι: Πόλεμος, που προφανώς δεν το θέλουμε, διμερής συμφωνία με παζάρια με τον Ερντογάν, πολύ κακή λύση και το τελευταίο να πατήσουμε πάνω στο Διεθνές Δίκαιο που είναι το μόνο που στηρίζει τις θέσεις μας και ο Ερντογάν θέλει να το βάλει στην άκρη και να τ παραβιάσει.

Σ΄αυτή την περίπτωση ο δρόμος για τον Μητσοτάκη είναι ένας: Να μελετήσει αυτό που ξεκίνησε ο Κ. Καραμανλής το ’76 αλλά δεν προχώρησε, δηλαδή, το συνυποσχετικό για Χάγη και για ένα μόνο θέμα, τον προσδιορισμό της υφαλοκρηπίδας, κανένα άλλο θέμα δεν υπάρχει, με σταθερή  υπεράσπιση της ελληνικής θέσης ότι τα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα. Και να συγκαλέσει με αυτό το θέμα, Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής που με σοβαρότητα και χωρίς διαρροές και να ενημερώσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Χθές ήταν πρωθυπουργός ο Τσίπρας, σήμερα ο Μητσοτάκης, η Ελλάδα όμως και η ακεραιότητά της και τα δικαιώματά της απέναντι σε έναν επιθετικό και απρόβλεπτο γείτονα, είναι απαράγραπτα και σταθερά.

Αυτή τη στιγμή, δεν θεωρώ ότι η Τουρκία θα μας ακολουθήσει σε αυτήν την πρωτοβουλία, θα έχουμε όμως ένα επιχείρημα επιπλέον για να πάμε στην Ευρώπη και να ζητήσουμε άμεση ενεργοποίηση των κυρώσεων που αποφασίστηκαν επί Τσίπρα.

Για τα φορολογικά, για το Μέρισμα και το τέλος της προστασίας της Πρώτης Κατοικίας

Οκτώ στους δέκα πολίτες που πήραν πέρυσι Κοινωνικό Μέρισμα, φέτος θα πάρουν μόνο τις ευχές και τα Χρόνια Πολλά του Μητσοτάκη.

Αυτό που φταίει είναι:

  • Μείωση 10% του ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν ακίνητη περιουσία πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Δεν τους λες και μεσαία τάξη
  • Μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων που θα ωφεληθούν κυρίως οι μεγάλες επιχειρήσεις και όχι οι μικρές..
  • Δώρο στους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ όπου ο φόρος 45% για τις μεταγραφές μειώνεται στο 22%
  • Δώρο στους καναλάρχες

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης Τσίπρα υπήρχε προστασία της Πρώτης Κατοικίας. Το Eurogroup προχθές κάρφωσε για πρώτη φορά την ελληνική κυβέρνηση ότι δεσμεύθηκε σταθερά ότι τελειώνει η κάθε προστασία της Πρώτης Κατοικίας στο τέλος Απριλίου.

Αφού πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη  και τους φανέρωσαν τώρα το ομολογεί και το ΥπΟικ και έρχεται κύμα πλειστηριασμών για το οποίο ήδη προετοιμάζονται οι Τράπεζες.

Για την πολυδιαφημισμένη “ανάπτυξη” επί Μητσοτάκη

Η ΕΛΣΤΑΤ πριν από τρεις μέρες, ανακοίνωσε, αλλά δεν έπαιξε στα κανάλια, ότι αναθεωρήθηκαν οι εκτιμήσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2019 με κυβέρνηση Τσίπρα. 1,9% αντί για 1,4% για το πρώτο τρίμηνο, 2,8% και όχι 1,9% για το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό σημαίνει ότι όλη η θεωρία περί αναιμικής ανάπτυξης με κυβέρνηση Τσίπρα, πάει στα σκουπίδια με υπογραφή ΕΛΣΤΑΤ.

Για το 2020 που είναι η πρώτη καθαρή χρονιά προϋπολογισμού Μητσοτάκη, ενώ είχε τάξει 4% ανάπτυξη προεκλογικά, μόλις εξελέγη το έκανε 3%, στον προυπολογισμό το έγραψε 2,8% και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν γύρω στο 2%.

Πρόβλεψή μου, ο Μητσοτάκης όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα πέσει από την οικονομία, θα τον τιμωρήσει η μεσαία τάξη γιατί και τα λίγα που περισσεύουν τα δίνει στους ισχυρούς και όχι στους αδύναμους.

 
 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου