Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 02 Δεκ 2019
Ο Τσίπρας ζητά την αποπομπή Διαματάρη
Κλίκ για μεγέθυνση
A. Bonetti
02.12.2019, 22:55

Να αποπέμψει τον Αντώνη Διαματάρη καλεί τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών δεν είχε τον μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Columbia, παρότι στο βιογραφικό του αναφέρει ότι έχει σπουδάσει στο κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για σειρά ζητημάτων, κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης, της fake αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας».

«Περιμένω μια απάντηση σήμερα από τον Μητσοτάκη. Αν τον κρατήσει τον Διαματάρη... δεν έχουν ιερό και όσιο» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στην Αλεξανδρούπολη.

«Μετά τον κ. Πατέρα, ο οποίος αντάλλαξε την υποστήριξή του στη Ν.Δ. και στον κ. Μητσοτάκη για τη θέση του διοικητή σε Νοσοκομείο, έχουμε τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Διαματάρη, ο οποίος ψευδώς ανέφερε ότι ήταν κάτοχος πτυχίου από το Columbia», επισήμανε δηκτικά ο Αλ. Τσίπρας για να προσθέσει πως «οι προσδοκίες που είχε δημιουργήσει προεκλογικά η Ν.Δ. διαψεύδονται με μεγάλη ταχύτητα».

Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras @atsipras
Οι προσδοκίες που είχε δημιουργήσει προεκλογικά η ΝΔ διαψεύδονται με μεγάλη ταχύτητα. Έχουμε μια κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης, της fake αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας.

Όπως σημείωσε. «μία από τις πρώτες παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη ήταν να νομοθετήσει το «επιτελικό κράτος». Σήμερα έχουν διπλασιάσει τις θέσεις ενώ παρακολουθούμε ένα όργιο ρουσφετολογικών διορισμών σε καίριες θέσεις της δημόσιας διοίκησης».

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης είχαν ως κεντρικό προεκλογικό αφήγημα τη μεσαία τάξη και τις ελαφρύνσεις. Αντί για ελαφρύνσεις όμως, βλέπουμε επιβαρύνσεις και μια στοχευμένη πολιτική εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων», είπε ακόμα.

«Αδιέξοδη πολιτική κατευνασμού έναντι της Τουρκίας»

Παράλληλα, μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Δέλτα Τηλεόραση, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την «έλλειψη στρατηγικής και την αδιέξοδη πολιτική κατευνασμού έναντι της Τουρκίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ανυπόστατη», την πρόσφατη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης, προέβλεψε ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας θα συνεχιστούν και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει τη συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «θα πρέπει, όμως, να σταματήσει να κινείται με επικοινωνιακούς όρους και κυρίως θα πρέπει να ζητήσει από τις δυνάμεις εκείνες που έχουν επιρροή, όχι στην Τουρκία πια, αλλά στη Λιβύη, να δράσουν ώστε να ακυρώσουν στην πράξη αυτή την ανυπόστατη νομικά συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα στη Λιβύη και την Τουρκία, η οποία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, διότι θεωρεί ότι ένα νησί όπως η Κρήτη, ένα πολύ μεγάλο δηλαδή νησί, από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, δεν έχει δικαίωμα σε ΑΟΖ. Αυτό είναι πρωτοφανές».

Στηλίτευσε την «αδράνεια» της κυβέρνησης στο πεδίο των εθνικών θεμάτων, σημειώνοντας πως «εδώ και πέντε μήνες δεν έχει επιμείνει στο θέμα της ενεργοποίησης των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, που κέρδισε η προηγούμενη κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και επέκτασής τους για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα».

Ακολούθως υποστήριξε ότι ενώ η δική του κυβέρνηση ανέπτυσσε στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, τώρα «περάσαμε στο δόγμα της αδράνειας και στο δόγμα του κατευνασμού των γειτόνων μας. Κατευνασμού, γιατί; Γιατί έχουνε την αίσθηση ότι εάν σταματήσουμε να θέτουμε εμείς, φραστικά, την καταδίκη μας γι' αυτές τις ενέργειες, αν σταματήσουμε εμείς να ενεργούμε προκειμένου να δημιουργήσουμε συμμαχίες, αν δεν τους ενοχλούμε με δυο λόγια, θα είναι πιο διαλλακτικοί στο προσφυγικό και δεν θα φέρνουν περισσότερες ροές».

Όπως επισήμανε «αυτή η πολιτική του κατευνασμού είναι πολιτική καταδικασμένη να αποτύχει. Διπλά να αποτύχει: και σε ότι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, και σε ότι αφορά το προσφυγικό».

«Η κυβέρνηση να εγγυηθεί την Συμφωνία των Πρεσπών»

Αναφερόμενος συνολικότερα στην στάση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα και το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας είπε: «ο κ. Μητσοτάκης κέρδισε της εκλογές αξιοποιώντας την ακραία ρητορική και την ιδεοληψία του Σαμαρά. Και στα εθνικά θέματα και στο προσφυγικό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να εγγυηθεί τη συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι «επειδή βρισκόμαστε σε μια περίοδο ανακατατάξεων και έντασης στην ευρύτερη περιοχή, το αν η χώρα μας μπορεί να εγγυηθεί ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι κρίσιμο ζήτημα...Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να έχουμε σήμερα είναι αποσταθεροποίηση και με τους βόρειους γείτονές μας».

«Τι θα γίνει αν ο κ. Σαμαράς και ένα κομμάτι του κόμματός του και οι βουλευτές της επιρροής του που τον προτείνουν και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητήσουν την αποδέσμευση από την Συμφωνία… Αυτό που λέει ο κ. Σαμαράς είναι ολέθριο για τη χώρα επειδή θα δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης και στον Βορρά», επισήμανε.


 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου