Σφοδρή επίθεση προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «θεσμική και συνταγματική εκτροπή» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παριστάνει τον ανήξερο».

Παρέθεσε  μάλισταένα δημοσίευμα εφημερίδας: «Κάποτε υπήρξε ένα ερώτημα σε εφημερίδα. Ένοχος ή βλαξ. Επιλέξατε αυτοβούλως τη δεύτερη εκδοχή» τόνισε. Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι βλαξ, ένοχος είναι για την εκτροπή με τις υποκλοπές».

«Για όλους και για όλα έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της κρίσης. Έξι μήνες τα κάνατε όλα κύριε Μητσοτάκη ότι περνούσε από το χέρι σας για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή. Συγκαλύψατε εκβιάσετε τρομοκρατήσατε παρανομήσατε όλα τα κάνατε. Και να όμως που παρόλα όσα κάνατε σήμερα είστε πάλι εδώ ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι πρόκειται «για μία προφανή συνταγματική και θεσμική εκτροπή. Δεν μπορείτε να αρνείστε ότι συμβαίνει να παριστάνετε τον ανήξερο και δεν μπορείτε γιατί το σκοτάδι που κάνατε τα πάντα για να επιβάλλεται τελικά νικήθηκε. Γιατί η δημοκρατία μας και οι θεσμοί της φάνηκε τελικά πολύ πιο ανθεκτική απ' όσο μπορούσατε να φανταστείτε. Και πλέον είστε απόλυτα εκτεθειμένος».

«Δεν υπάρχουν δημοσιεύματα πληροφορίες και εικασίες σήμερα υπάρχουν αποδείξεις από την πιο επίσημη αρχή του κράτους για την δράση του παρακράτους. Από την αρχή που το Σύνταγμα ορίσει να διαφυλάσσει το απόρρητο των επικοινωνιών. Και απέναντι σε αυτές αποδείξεις, αλλά και της θλιβερή στάση έξι μήνες χρωστάτε απαντήσεις και εξηγήσεις» επεσήμανε συνεχίζοντας.

Απευθυνόμενος δε στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Ακόμα κι αν επιχειρήσετε να το βάλετε στα πόδια όπως έκαναν οι υπουργοί και οι βουλευτές σας, δεν είχατε το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης, οφείλετε να απαντήσετε συγκεκριμένα αν δεν το κάνετε θα είναι άλλη μία ομολογία ενοχής»

πηγη: https://tvxs.gr