Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 15 Νοέ 2022
Πολίτης σε Τσίπρα / «Σε αδίκησα - Αγαπάς την πατρίδα και δεν είσαι λαμόγιο»
Κλίκ για μεγέθυνσηΘερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι πολίτες της Σέρρες στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε περιοδεία στην περιοχή. «Αλέξη θυμήσου, οι Σέρρες ειν' μαζί σου», «Αλέξη μπροστά, πάμε δυνατά», «Να τος, να τος ο πρωθυπουργός» φώναζαν και τον ακολουθούσαν στην περιοδεία του στην πόλη. «Αλέξη γερά,  ΣΥΡΙΖΑ μπροστά», «Είσαι η ελπίδα μας» ήταν μερικά ακόμη από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε ένας 67χρονος ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε αδικήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Σας αδικήσαμε. Και εγώ σας αδίκησα. Λέω ο Τσίπρας είναι εθνικόφρονας με την καλή έννοια, αγαπά την πατρίδα και το κυριότερο δεν είναι λαμόγιο. Αυτήν την εκτίμηση έχω κάνει εγώ στα 67 προς 68 μου χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Κατά την περιοδεία του στην κεντρική αγορά των Σερρών, ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες για τις ακραίες ανατιμήσεις και την ακρίβεια στην ενέργεια, τα καύσιμα και το σούπερ μάρκετ, καθώς και για τη δραματική μείωση των εισοδημάτων και του τζίρου που αυτές επιφέρουν, που μαζί με τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους φέρνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις μπροστά σε νέα αδιέξοδα.

Μετά την περιοδεία του στην αγορά της πόλης, ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρεθεί κανείς, αντιμετωπίζει την ίδια ανασφάλεια, την ίδια απόγνωση από τους πολίτες, από τους ανθρώπους της αγοράς που στενάζουν απέναντι σε αυτό το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας. Και δυστυχώς, δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας, διότι η κυβερνητική πολιτική θέλει να συνεχίζεται αυτή η λεηλασία, προκειμένου να στηρίζονται κάποιοι λίγοι και ισχυροί.

Το δόγμα της κυβέρνησης είναι να τα παίρνει από την μία τσέπη μέσω του ΦΠΑ από τους καταναλωτές και να τα δίνει στην τσέπη των καρτέλ μέσω των επιδοτήσεων.

Αυτή η κατάσταση όμως δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο έτσι. Μέσα στις πρώτες 15 ημέρες εξαντλείται το εισόδημα των πολιτών, ενώ αντίκρισα σήμερα και πολλούς επαγγελματίες που είναι μπροστά στον κίνδυνο του λουκέτου στα μαγαζιά τους.

Η χώρα βυθίζεται στην ανασφάλεια, στην αβεβαιότητα και στον ζόφο των αποκαλύψεων, των άρρωστων αποκαλύψεων που αφορούν τις παρακολουθήσεις.

Δεν με απασχολεί καθόλου να βρω σήμερα να δώσω απαντήσεις στο χθεσινό παραλήρημα ενός πανικόβλητου και ένοχου πρωθυπουργού. Αυτό που με απασχολεί είναι πώς θα δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Στα προβλήματα των πολιτών, που επαναλαμβάνω, βυθίζονται στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα. Και πιστεύω ότι απαντήσεις υπάρχουν. Υπάρχει εναλλακτική για να σταθεί όρθια η κοινωνία.

 

Με επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και χτύπημα στα καρτέλ και στην αισχροκέρδεια στην ενέργεια, στα καύσιμα στα τρόφιμα. Με μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία.

Με αύξηση του μισθού στα 800 ευρώ και τιμαριθμική αναπροσαρμογή, για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός, ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα. Με στήριξη και προστασία της πρώτης κατοικίας της μεσαίας τάξης που απειλείται σήμερα από τους κάθε λογής Πάτσηδες που εφορμούν στους δανειολήπτες με τις εισπρακτικές τους εταιρείες. Με μέτρα που θα στηρίξουν έμπρακτα την κοινωνία και θα δώσουν ελπίδα απέναντι στην σημερινή απόγνωση.

Γι αυτό βρίσκομαι εδώ, και γι αυτό δουλεύουμε. Κι όσο πιο γρήγορα έρθει η ελπίδα μέσα από την πολιτική αλλαγή και σταθεί στα πόδια της η κοινωνία και αποκατασταθεί το κράτος δικαίου και η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, τόσο το καλύτερο θα είναι όχι μία παράταξη στον τόπο, τόσο το καλύτερο θα είναι για την χώρα συνολικά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο κ. Τσίπρας απάντησε:

«Από τη μία τσέπη θα παίρνουμε το ΦΠΑ από τους καταναλωτές για να τα δίνουμε στην τσέπη των καρτέλ μέσα από τις επιδοτήσεις; Η διατήρηση του ΦΠΑ στα υψηλά επίπεδα με πληθωρισμό πάνω από 10% έχει οδηγήσει αυτή τη στιγμή το ελληνικό Δημόσιο να έχει αυξημένα έσοδα πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ στο πρώτο 9μηνο. Άρα λοιπόν υπάρχει δυνατότητα, αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση να χτυπηθούν τα καρτέλ και τα κέρδη κάποιων ολίγων».

Σε συζήτηση που είχε νωρίτερα με ιδιοκτήτη κρεοπωλείου, που περιέγραφε την αδυναμία των πολιτών να ψωνίσουν, ο κ. Τσίπρας σημείωσε σκωπτικά πως «έχει γίνει κοσμηματοπωλείο το κρεοπωλείο», υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να σταματήσουμε να τροφοδοτούμε τα καρτέλ, να μειωθεί ο ΦΠΑ, για να ανασάνει ο κόσμος, για να μπορέσει να έρθει να ψωνίσει».πηγη: https://www.avgi.gr


 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου