Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, το απόγευμα, ο Κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να πείσει το κομματικό ακροατήριο ότι ο τυφώνας του σκανδάλου των υποκλοπών δεν πρόκειται να σαρώσει το κυβερνών κόμμα αν διατηρηθεί η ομοψυχία και αν δοθεί συντεταγμένα η παραταξιακή μάχη.

Θα επικαλεστεί το παράδειγμα της Novartis, για να υποστηρίξει ότι στήνεται μια ανάλογη σκευωρία που είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει, θα εμφανιστεί ως θύμα εκβιασμών και ως στόχος οικονομικών, εκδοτικών και γεωπολιτικών συμφερόντων, θα διαβεβαιώσει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις παρακολουθήσεις και θα διακηρύξει ότι θα κάνει τα πάντα για να χυθεί άπλετο φως και να μην ανακοπεί η πρόοδος της χώρας από λασπομαχίες.

Αυτό που ήδη γνωρίζει είναι ότι έχει χάσει τον έλεγχο της πληροφορίας και επομένως δεν έχει την πρωτοβουλία στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας, ότι οι φίλοι του λιγοστεύουν εκτός και εκτός ΝΔ και ότι δεν υπάρχει πια καλό σενάριο για τον ίδιο.

Ρευστότητα, αιφνιδιασμός, ανησυχία είναι τρεις λέξεις που αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ. Ολοι αγωνιούν, όλοι αναρωτιούνται για τη συνέχεια και κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτα σχετικά με την ατομική και τη συλλογική προοπτική.

Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, με την εξαίρεση του Αδ. Γεωργιάδη σιωπούν και περιμένουν. Ακόμη και ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας, που έχει φιλοδοξίες και υψηλή δημοτικότητα, και που η παρακολούθησή του αναδείχθηκε όχι μόνο από το Documento αλλά και από το BHMA, παραμένει -για την ώρα- ήσυχος και ακίνδυνος για το Μέγαρο Μαξίμου.

Βουλευτές, όπως ο Ν. Κακλαμάνης, που παίρνουν αποστάσεις από τους χειρισμούς του Κ. Μητσοτάκη, δεν μπορούν να του δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν δρουν οργανωμένα και σε συνεννόηση με άλλους.

Οι περισσότεροι βουλευτές περιμένουν το σύνθημα από τον Κ. Καραμανλή και τον Αντ. Σαμαρά, για τους οποίους συνομιλητές τους μεταφέρουν ότι δεν έχουν πρόθεση να να προκαλέσουν ισχυρούς εσωκομματικούς κραδασμούς αυτή τη στιγμή.

Το γεγονός ότι ο πανίσχυρος σύμμαχος του Κ. Μητσοτάκη, ο Β. Μαρινάκης, έχει περάσει απέναντι και μέσω των εφημερίδων του εκθέτει το Μέγαρο Μαξίμου, προκαλεί μεγάλο άγχος στο επιτελείο του πρωθυπουργού που δεν έχει μάθει να κινείται χωρίς απόλυτη μιντιακή προστασία.

Δεν ξέρουν ούτε πόσο θα ξετυλιχτεί ακόμη το κουβάρι, ούτε για πόσο θα διατηρηθεί η εύθραυστη ηρεμία στο εσωτερικό της ΝΔ. Υπουργοί και βουλευτές ακυρώνουν συνεντεύξεις και αρνούνται να εμφανιστούν σε πάνελ και εκδηλώσεις για να μη χρειαστεί να πάρουν θέση και για να κερδίσουν χρόνο μέχρι να διαμορφωθεί πλήρως η εικόνα και να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Στο μεταξύ, είναι άγνωστο ποιοι και πόσοι έχουν πρόσβαση  στο υλικό των παρακολουθήσεων και πώς θα καταλογιστούν οι ευθύνες για το σκάνδαλο όταν πέσει η σκόνη των αποκαλύψεων που αυτή τη στιγμή σκεπάζει τα πάντα.

Είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα για τον Κ. Μητσοτάκη που δεν θα μπορούσε να έχει έτοιμη την ομιλία του για την Πολιτική Επιτροπή από χθες, πριν δηλαδή διαβάσει σήμερα ΤΑ ΝΕΑ... 

πηγη: https://tvxs.gr