Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 13 Νοέ 2022
Θύελλα στη ΝΔ μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές-Αναζητούνται απαντήσεις Μητσοτάκη στα γαλάζια στελέχη ενόψει Πολιτικής Επιτροπής-Αγωνία για τη στάση των πρώην πρωθυπουργών
Κλίκ για μεγέθυνση

 


 
 
 

Μπροστά στην πλέον κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος των τελευταίων μηνών φαίνεται πως βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία. Με το κόμμα να κλυδωνίζεται υπό το βάρος των νέων αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο αρχηγός του, Κυριάκος Μητσοτάκης και ενορχηστρωτής του σκανδάλου, καλείται αύριο Δευτέρα 14 Νοεμβρίου εν μέσω θυέλλης να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις στα στελέχη του, πολλά από τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των παρακολουθήσεων.

Εκτός από τη νέα λίστα παρακολουθήσεων (περιλαμβάνονται άλλα 38 άτομα), στο κάδρο του σκανδάλου υποκλοπών μπήκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ ένα από τα πρόσωπα κλειδιά της υπόθεσης, Γιάννης Λαβράνος, μίλησε για πρώτη φορά. Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η επιβεβαίωση της παρακολούθησης του Νίκου Δένδια, με το «Βήμα της Κυριακής» να δείχνει ξεκάθαρα το Μέγαρο Μαξίμου.

Η συγκυρία είναι ιδιαίτερη κρίσιμη για τον πρωθυπουργό καθώς για αύριο έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας όπου θα κληθεί να δώσει απαντήσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι επανέρχονται τα σενάρια εκλογικής απόδρασης, καθώς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ζητούν να στηθούν οι κάλπες νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ώρα φαίνεται να μην αλλάζει χρόνο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εκλογών, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος όσο οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και σφίγγουν ολοένα και περισσότερο τον κλοιό γύρω του.

Πηγή αγωνίας για το επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη αποτελεί η στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών της παράταξης έναντι των αποκαλύψεων στο κεφάλαιο των υποκλοπών. Το ερχόμενο Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, ο Κώστας Καραμανλής θα δώσει το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή της εφημερίδας Εστία και βιογράφου του Μανώλη Κοττάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να λάβει τον λόγο κάνοντας νύξη στις καυτές πτυχές της επικαιρότητας. Όπως κατέδειξε στην ομιλία του στο πολιτικό μνημόσυνο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, κινείται στον αντίποδα της κυβερνητικής επιχείρησης οχύρωσης πίσω από το απόρρητο. Ο τίτλος μάλιστα του βιβλίου -«Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή»- προδιαθέτει για μια τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού που θα ηχήσει δυσάρεστα στο Μαξίμου. Πολλοί δε υποστηρικτές του στη Ν.Δ. θεωρούν ότι ο Κώστας Καραμανλής «χρωστά μία απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη» με αφορμή τη διαφωνία που εξέφρασε ο πρωθυπουργός (στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ) για τα όσα ειπώθηκαν στα Ανώγεια.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 7 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του «Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Παλλάς με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό, που συγκαταλέγεται στη λίστα των παρακολουθούμενων. Ο Αντ. Σαμαράς ακόμα δεν έχει προβεί σε σχετική τοποθέτηση. Επιμένει μόνο να υπενθυμίζει στον Κ. Μητσοτάκη -για τα ελληνοτουρκικά- ότι «διάλογο με πειρατές δεν κάνουμε». Γαλάζια στελέχη επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που εξαπολύσουν αιχμές οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, θα καταρριφθεί και το πρόταγμα του Κ. Μητσοτάκη να μην κυλήσει η πολιτική ζωή της χώρας στον βούρκο.

Σιγή ιχθύος των γαλάζιων παρακολουθούμενων
Η παρατεταμένη, επίσης, σιωπή της μεγάλης πλειονότητας των κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. που τέθηκαν στο στόχαστρο του Predator συμπληρώνει το παζλ της δυσπιστίας στις τάξεις της παράταξης. Σε αυτό το φόντο, ο Κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ασκήσεις εμψύχωσης του στελεχιακού δυναμικού στο πλαίσιο της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., με πολλά στελέχη της Ν.Δ. ωστόσο να θεωρούν ότι πλέον «η κυβέρνηση δεν διαμορφώνει τις εξελίξεις, αλλά σύρεται πίσω από αυτές προς το άγνωστο».

Με πληροφορίες από avgi.gr
πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου