Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 15 Ιούν 2012

 

Η πολιτική εκδήλωση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο «περί τεχνών»

 

Αισιοδοξία για ένα επιτυχές αποτέλεσμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και ζωηρή συμμετοχή του κοινού με ερωτήσεις και σχόλια πάνω στις εισηγήσεις των ομιλητών χαρακτήρισαν την προεκλογική εκδήλωση – συζήτηση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Αχαΐας με θέμα «Κρίση, μνημόνιο, βιώσιμη οικονομία». Η εκδήλωση έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, στην αίθουσα «Περί τεχνών» με βασικό ομιλητή τον Θανάση Μακρή, μέλος του Πανελλαδικού συμβουλίου και περιφ. Σύμβουλο Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης. Από πλευράς ψηφοδελτίου Αχαΐας μίλησαν ο πρώτος και η δεύτερη στην λίστα υποψήφιοι Νίκος Ζαφειρόπουλος και Θηρεσία Πολίτου.

 

Ο Θανάσης Μακρής, μιλώντας για την ανάγκη μιας βιώσιμης οικονομίας, τόνισε: Η αντιπρόταση στην πολιτική της λιτότητας για τους πολλούς και ανοχής της φοροδιαφυγής των εχόντων, ύφεσης στην παραγωγική οικονομία και παντοδυναμίας του χρηματιστικού τομέα είναι η βιώσιμη οικονομία. Μια οικονομία «κύκλος» που σέβεται την αντοχή των φυσικών πόρων, συγκρούεται και φορολογεί τα χρηματιστικά παιχνίδια και κινείται στον αντίποδα λογικών ληστρικής επιδρομής στο περιβάλλον στο όνομα της βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης Το μοντέλο που προτείνεται από τις πολιτικές δυνάμεις που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία αλλά και από κάποιες λαϊκίστικες εμφανιζόμενες ως «αντιμνημονιακές» δυνάμεις, υπηρετεί την αυταπάτη ότι είναι ανάπτυξη ανεξέλεγκτες και καταστροφικές εξορύξεις πρώτων υλών, φαραωνικά “all inclusive” τουριστικά συγκροτήματα, αποκομμένα από την τοπική οικονομία, νέο κύμα τσιμέντου με 700.000 τουριστικές κατοικίες, και ασφυκτική οικοδόμηση ελεύθερων χώρων όπως το Ελληνικό.

Αν προχωρήσουμε με αυτή την λογική, σημείωσε, η Ελλάδα του 2020 θα θυμίζει περισσότερο Λατινική Αμερική του ΄70, υποταγμένη στις πολιτικές του ΔΝΤ, παρά ευρωπαϊκή βιώσιμη χώρα.

Απέναντι σ΄αυτήν την καταστρεπτική προοπτική οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ παλεύουμε για μια βιώσιμη παραγωγική οικονομία που θα στηρίζεται στην στροφή στην καινοτομία, την ενεργειακή απεξάρτηση από πετρέλαιο και λιγνίτη, στο πλαισιο της μάχης για αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, την αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών ως απάντηση στον υπερκαταναλωτισμό, την αναζωογόνηση της υπαίθρου με σεβασμό στο περιβάλλον.

 

Η Θηρεσία Πολίτου μιλώντας ειδικότερα για την πρόταση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ σχετικά με την αναγκαία αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, χωρίς διακινδύνευση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας υπογράμμισε ότι, σε συνδυασμό με την ουσιαστική σύλληψη της φοροδιαφυγής, αλλαγή που την χρωστάμε στον εαυτό μας, τα κύρια πεδία διεκδίκησης οφείλουν να είναι:

το πάγωμα νέων εισπρακτικών μέτρων στα πλαίσια ενός εναλλακτικού σχεδίου εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών, το πάγωμα των διατάξεων που πλήττουν τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις, ένα αναγκαίο πακέτο επενδύσεων με «πράσινη» λογική στηριγμένο σε ευρωπαϊκά κεφάλαια, ρεαλιστικοί στόχοι για πλεόνασμα και έλλειμμα (4,5% πλεόνασμα που προβλέπει το μνημόνιο είναι εκτός πραγματικότητας), ο πραγματικός έλεγχος των «γκρίζων» περιουσιών, ευρωπαϊκή εγγύηση συνόρων για να είναι εφικτή μείωση των στρατιωτικών δαπανών, κάλυψη απωλειών των ταμείων από το «κούρεμα» των ομολόγων.

 

Ο Νίκος Ζαφειρόπουλος, μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής, είπε: οι εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν επιτρέπεται να οδηγήσουν είτε σε παράταση των αδιεξόδων, είτε σε ασταθείς, αδύναμες κυβερνήσεις.

Χρειαζόμαστε κυβέρνηση συνεργασίας ισχυρή, ικανή να διαπραγματευθεί μια νέα σχέση με τους δανειστές μας, που να μην χειροτερεύει την ύφεση και να μην επιβάλλει δυσβάστακτες υποχρεώσεις στον ελληνικό λαό.

Η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους είναι αυτή που μπορεί να κάνει τη διαφορά, διευκολύνοντας συνθέσεις και αποτρέποντας ακρότητες και λαϊκισμούς.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι μια απαραίτητη φωνή στην κρίσιμης σημασίας νέα βουλή, κατέληξε.

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου