Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 15 Ιούν 2012
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Κ. Αχαγιά
Κλίκ για μεγέθυνση
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Κ. Αχαγιά

Πάτρα, 8 Ιουνίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Κ. Αχαγιά, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, με ομιλητές τη βουλευτή Β’ Αθηνών Σοφία Σακοράφα και τους Βασίλη Χατζηλάμπρου και Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτές Αχαΐας. Τη συζήτηση συντόνισε ο Τάσος Γιακουμής, ενώ συμμετείχαν και οι υποψήφιοι βουλευτές Μαρία Αντύπα, Κώστας Σπαρτινός, Γιάννης Γκόβας και Χρήστος Λιαρομμάτης.

Σε μια πλούσια συζήτηση με του κατοίκους της περιοχής, αναπτύχθηκε διεξοδικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί για την πορεία της χώρας και της κοινωνίας, καθώς και για την προοπτική που ανοίγεται την επόμενη μέρα των εκλογών αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νικητής. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν, πως αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση και πραγματική δυνατότητα την επομένη των εκλογών η αριστερή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί με το λαό στο προσκήνιο και διαμορφωτή των εξελίξεων. Όλο αυτό το πολύμορφο λαϊκό κίνημα που αναπτύχθηκε τα δυόμιση αυτά χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης, με την αυτοοργάνωσή του, με τη γνώση και την εμπειρία του, αυτό το λαϊκό ρεύμα που χειραφετείται ολοένα και περισσότερο, πρέπει και μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, με Δημοκρατία, για μια Ελλάδα ανεξάρτητη.

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, η Σοφία Σακοράφα, μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισκέφτηκε την ΑΒΕΞ, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε πολύμηνη επίσχεση εργασίας, με τους οποίους συζήτησαν για πάνω από μία ώρα τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο τους αλλά και ειδικότερα στην επιχείρηση που τους έχει απλήρωτους για πολλούς μήνες. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί την ΔΕΥΑΠ όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους στην Δημοτική επιχείρηση.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα νοσοκομεία του Αγ. Ανδρέα και Ρίου και μίλησε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία.

ΣΤΗΝ 4η «επέτειο» από το σεισμό του 2008, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που αποτελούσαν η Σοφία Σακοράφα και οι υποψήφιοι Αχαΐας, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Τάσος Γιακουμής. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΑΖΑ-ΕΚΜ επισκέφθηκαν τους χώρους του Νοσοκομείου, πήραν «γεύση» από το κεντρικό κτίριο-γιαπί και συνομίλησαν με δεκάδες εργαζόμενους για τα προβλήματα που τους απασχολούν αλλά και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Κοσμόπουλο ο οποίος τους ενημέρωσε για την κατάσταση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου έγινε ενθουσιωδώς δεκτό από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και συζήτησε με τον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Απ. Λέτσιο τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, παρουσία των εργαζομένων.

«Η υγεία απαξιώνεται, δεν είναι πλέον δωρεάν και δεν είναι κοινωνικό αγαθό» τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον διοικητή του Νοσοκομείου.

Δήλωση Σακοράφα:

«Είναι επιεικώς απαράδεκτο ένα Νοσοκομείο όπως ο “Άγιος Ανδρέας” να λειτουργεί ακόμη διεσπαρμένο σε τρία διαφορετικά κτίρια με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς αλλά και το προσωπικό του Νοσοκομείου. Οι λειτουργίες των Νοσοκομείων δυσκολεύονται επιπλέον και από την μνημονιακή πολιτική της μείωσης των χρηματοδοτήσεων, της συρρίκνωσης των κλινικών και των κλινών, της ακύρωσης όλων των διορισμών των γιατρών και του λοιπού προσωπικού, που είναι απαραίτητοι για την απρόσκοπτη λειτουργία του, του περιορισμού των προμηθειών υγειονομικού υλικού, της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού, που λόγω συνταξιοδοτήσεων δεν αναπληρώνονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιμένει στην θέση του για δημόσια και δωρεάν περίθαλψη, για την διασφάλιση όρων που θα επιτρέπουν στον ασθενή να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και με ασφάλεια.»

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου