Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 12 Ιούν 2012

 

Ο Τομεάρχης κ. Νίκος Νικολόπουλος προσκεκλημένος του προεδρείου της ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ επισκέφθηκε τα γραφεία της Ομοσπονδίας. Στην συγκέντρωση παρέστη και απηύθηνε χαιρετισμό ο κ. Γ. Βασιλόπουλος Πρόεδρος της ΟΜΕ ΕΛΤΑ.

Ακολούθως πήραν το λόγο οι εργαζόμενοι οι οποίοι και έθεσαν τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Στην συνέχεια ο κ. Νικολόπουλος απευθύνθηκε στους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ τονίζοντάς τους ότι:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ ενωπιόν σας με λύσεις εφαρμόσιμες. Με σχέδιο, με ευαισθησία, με ενδελεχή μελέτη ο Τομέας Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχοντας αφουγκραστεί τον θυμό, την αγανάκτηση και την αγωνία των εργαζόμενων είναι εδώ για να σταματήσει τον εφιάλτη της ανεργίας και της φτωχοποίησης.

Τα στελέχη του Τομέα Εργασίας σας απλώνουμε το χέρι σ΄ όλους τους εργαζομένους και σας καλούμε να προχωρήσουμε μαζί με μια νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης.

Κεντρικός πυρήνας αυτής της συμφωνίας είναι οκτώ κύριες επείγουσες δράσεις.

Δράσεις που απαντούν στα κρίσιμα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση στη χώρα μας, στις ανάγκες και των ανθρώπων και της αγοράς.

Η αλήθεια είναι ότι για να επιτύχει το κούρεμα ψηφίσαμε και πράγματα με τα οποία διαφωνούμε. Αλλά ποτέ δεν βγήκαμε να πούμε στον Ελληνικό λαό, ότι αυτά είναι σωστά. Αντίθετα δεν σταματήσαμε να λέμε στους δανειστές μας, πως για να πιάσουμε τους στόχους μας πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα από το πρόγραμμα. Να δώσουμε ανάσες στον Ελληνικό λαό και στην Ελληνική οικονομία.

Να φέρουμε την ανάκαμψη μια ώρα αρχύτερα. Να δώσουμε ελπίδα στους Έλληνες.

Αυτά λέγαμε από την αρχή. Αυτά επιμένουμε και σήμερα.

Και τώρα όλοι οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται πως το λάθος που έγινε στην Ελλάδα απειλεί και τους ίδιους. Σήμερα μπορούμε να λέμε και πράγματα που λίγο πριν δεν μπορούσαμε. Πρώτα απ’ όλα, η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη!

Αυτό δεν είναι πια ένα συνηθισμένο κλισέ. Τώρα πλέον είναι γεωπολιτική επιταγή!

Όλος ο περίγυρός μας αποσταθεροποιείται. Ακόμα και άλλα κράτη χωρίς τα δικά μας προβλήματα νιώθουν όλο και μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Αυτή τη στιγμή η κάλυψη της Ευρώπης, μας είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους της. Και θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να υπάρξει άμεσα Ανάκαμψη να δώσουμε την Ελπίδα στο λαό μας.

Υπάρχουν και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ που κερδοσκοπούν πάνω στην απελπισία του Ελληνικού λαού. Συγκρούονται μαζί μας, επειδή ακριβώς προσπαθούμε να δώσουμε διέξοδο και ΕΛΠΙΔΑ.

Είναι οι μόνιμοι προφήτες της συμφοράς που κάνουν εμπόριο δυστυχίας.

Τώρα που είναι απαραίτητο η χώρα να ορθοποδήσει, εκείνοι σπέρνουν τη σύγχυση και καλλιεργούν την απελπισία.

ΑΝΑΚΑΜΨΗ-ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Είναι οι τρεις προτεραιότητες της ΝΔ όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση του Οικονομικού προγράμματος με 18 μέτρα που όπως υποστήριξε θα επαναφέρουν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Η κρισιμότητα των στιγμών που διανύουμε είναι πρωτόγνωρη. Η κρίση που βιώνει η Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και συστημική. Είναι αποτέλεσμα της επικράτησης ενός σοβιετικού μοντέλου που απαξίωσε την επιχειρηματικότητα και ενοχοποίησε την ιδιωτική πρωτοβουλία. Είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών, όπου στη χώρα μας επικράτησε η εντύπωση ότι μπορούμε να έχουμε επενδύσεις χωρίς επενδυτές, εργαζόμενους χωρίς εργοδότες, αποτελέσματα χωρίς δουλειά. Με άλλα λόγια, δηλαδή, επιδιώξαμε να γίνουμε Ευρώπη χωρίς ευρωπαϊκές λογικές.

Κι αυτό το πρόβλημα σχετίζεται, για μένα, με το κρίσιμο διακύβευμα των εκλογών: Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη χώρα για να προχωρήσουμε οι Έλληνες μπροστά ή άλμα στο κενό και εθνική καταστροφή.

Aποφεύγοντας το δρόμο προς το κενό της Αριστεράς. Για μας η ανάπτυξη, που είναι η προϋπόθεση για την τόνωση της αγοράς, για την αύξηση της απασχόλησης, αλλά και για την βελτίωση των δημοσίων οικονομικών,

Τα 18 μέτρα που εμείς προτείνουμε μπορούν να κερδίσουν στήριξη στην Ευρώπη. Η μονομερής καταγγελία οδηγεί σε απομόνωση της ΕΛΛΑΔΑΣ.

΄΄Οι πολίτες από αυτές τις προτεραιότητες θα κερδίσουν θέσεις εργασίας, θέσεις που σημαίνει δουλειές, δουλειές, δουλειές’’ τονίζοντας ότι αυτό είναι ο κεντρικός άξονας της πολιτικής της ΝΔ.

Η ανάπτυξη, λοιπόν, είναι η μεγάλη εθνική πρόκληση αυτή την ώρα. Δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε, επιμένοντας στο δρόμο που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια. Δρόμο που οδηγεί στην ύφεση, τα λουκέτα και την ανεργία. Δεν μπορούμε, όμως, να τα καταφέρουμε ακολουθώντας το άλμα στο κενό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι κατά τη διάρκεια της πτώσης θα βγάλουμε φτερά. Δεν θα πάμε στην Ευρώπη μέσω Βενεζουέλας!

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου