Στο σκάνδαλο των υποκλοπών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όφειλε να έχει παραιτηθεί, καλώντας ωστόσο και την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τοποθετηθεί για το θέμα, ειδικά για την άρση του απορρήτου.

Αφήνοντας αιχμές για τη στάση της μέχρι σήμερα, τόνισε πως «με ρωτάτε επίσης αν θα θέσω θέμα στην ΠτΔ. Τι να θέσω; Το θέμα έχει τεθεί ήδη από την ίδια την πραγματικότητα. Αυτό που περιμένουμε είναι μια ελάχιστη τοποθέτηση για την υπόθεση. Για την επίκληση του απορρήτου, που εξευτελίζει τη δημοκρατική λειτουργία και τους θεσμούς της Βουλής».

Συνολικά για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ανέφερε πως «πρόκειται για ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την ίδια τη Δημοκρατία. Για αυτό μιλάμε και εμείς και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για αντιδημοκρατική εκτροπή που παρόμοια δεν έχουμε ξανασυναντήσει από τη μεταπολίτευση και μετά. Σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν θα καθόταν στη θέση του πρωθυπουργός που θα είχε πιαστεί να παρακολουθεί πολιτικούς. Εκτός από την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη, έχουμε και την παρακολούθηση Σπίρτζη. Μετά από όλα αυτά δεν είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να ρίχνει την ευθύνη μόνο στον ανιψιό του. Πρόκειται για πολιτική δειλία» και συνέχισε:

«Σε κάθε άλλη χώρα θα είχαμε την παραίτηση του πρωθυπουργού και την αντικατάστασή του. Δεν θα με συνέφερε εμένα αυτό. Εγώ θέλω να πάω σε εκλογές έχοντας τον κ. Μητσοτάκη απέναντί μου, ως πολιτική μου αντίπαλο».

πηγη: https://tvxs.gr