Τα βέλη του κατά τους ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., που εκλέχθηκε στο 14ο Συνέδριο του κόμματος την περασμένη Κυριακή. Παράλληλα ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών για την διαχείριση της κρίσης.

Συγκεκριμένα, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει, ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ως «τολμηρή» την πρόσφατη κυβερνητική παρέμβαση για την ενεργειακή κρίση και να ισχυριστεί ότι με τον τρόπο αυτό γίνεται «διαχειρίσιμο» ένα οξύ πρόβλημα. Υποστήριξε ότι αυτή αλλά και άλλες κυβερνητικές παρεμβάσεις θα επαναφέρουν σε «κατάσταση ισορροπίας» τον ισολογισμό των νοικοκυριών.

Παράλληλα, ουσιαστικά υπερασπίστηκε το ψαλίδισμα των υπερκερδών που έχουν οι εταιρείες ενέργειας με τον ισχυρισμό της «τεχνοκρατικά άρτιας αλλά και νομικά στέρεης» διαδικασίας.

Στο ίδιο πνεύμα, υποστήριξε ότι «η θέση της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια ενισχύθηκε γεωπολιτικά, αμυντικά, οικονομικά». Νωρίτερα, είχε κάνει αναφορά για τη συζήτηση (και την αναμενόμενη κύρωση) τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας της χώρας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφέρει την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας μάλιστα πως θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα. Έτσι, μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «απέναντί μας θα έχουμε μία αντιπολίτευση η οποία θα οξύνει τους τόνους, η οποία θα παίξει το τελευταίο της χαρτί, διαστρεβλώνοντας τα πάντα, επενδύοντας σε ψεύδη και πολώνοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό το πολιτικό κλίμα», ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν η χειρότερη «που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά», ενώ δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα εμπλακεί «στην τοξικότητα και στη χυδαιότητα των πολιτικών μας αντιπάλων».

πηγη: https://tvxs.gr