Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 02 Ιούν 2012

 

 

Επίσκεψη Νίκου Νικολόπουλου στο Π.Γ.Ν.Π.

 

«Όχι απλά δεν σκοπεύουμε σε απολύσεις στον χώρο της Υγείας, αλλά απεναντίας θα επιδιώξουμε με κάθε δυνατό τρόπο να ενισχύσουμε αυτόν τον ευαίσθητο και κρίσιμο χώρο, στο οποίο αποδεδειγμένα, υπάρχουν πολλές ελλείψεις».

 

Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και συνομίλησε με εκπροσώπους των εργαζομένων. Ο Αχαιός πολιτικός, μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, θα αντιμετωπίσει το δημόσιο σύστημα υγείας μετά τις εκλογές, εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και οργάνωσης:

 

«Δεν είναι στόχος μου να ακούγομαι ευχάριστος. Η κατάσταση στην Υγεία είναι σε κρίσιμη κατάσταση και το γνωρίζετε πολύ καλά εσείς, αλλά και οι πολίτες που ψάχνουν την υγειά τους ή την υγειά των δικών τους ανθρώπων σε ένα περιβάλλον μιζέριας, εγκατάλειψης και ανοργανωσιάς. Θαύματα δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη, κυρίως όταν υπάρχει σημαντική έλλειψη πόρων. Σίγουρα όμως μπορούν να γίνουν πολλά. Κυρίως ως προς τον εξορθολογισμό και την αναδιοργάνωση του συστήματος. Και ας… ξεβολευτούν ορισμένοι, δεν πειράζει. Εκείνο που πειράζει, είναι να εξακολουθεί να υπάρχει οποιοσδήποτε δυσκίνητος και γραφειοκρατικός μηχανισμός στον δημόσιο τομέα. Πειράζει, ο πολίτης να μην απολαμβάνει τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη και που δικαιούται, αλλά απεναντίας, να αντιμετωπίζεται ως… ενοχλητικός που θέλει να ξυπνήσει το σύστημα από την μακαριότητά του».

 

Αναλύοντας περισσότερο τις θέσεις της ΝΔ, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως όραμα της παράταξης είναι ένα ευέλικτο και ποιοτικό δημόσιο σύστημα υγείας. «Θέλουμε να βάλουμε σε εφαρμογή το Εθνικό Σύστημα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, χωρίς τις προχειρότητες και τις αβλεψίες του σημερινού ΕΟΠΥΥ, ο οποίος καθημερινά αποδεικνύεται ένας γίγαντας με πήλινα πόδια. Θέλουμε, κάθε πολίτης να μπορεί να επιλέγει ελεύθερα τον γιατρό του, μέσα από ένα ισχυρό ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα διασφαλίζει το αδιάβλητο των αμοιβών και της συνταγογράφησης φαρμάκων. Θέλουμε άρτια εκπαιδευμένους, ικανούς και αποτελεσματικούς επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας. Θέλουμε ενίσχυση κυρίως της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Θέλουμε να ισχύσει στην Ελλάδα για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, ό,τι και στις πιο προηγμένες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες έχουν πολύ σοβαρά συστήματα περίθαλψης και προστασίας της δημόσιας υγείας. Μάλιστα, οι πολίτες που παίρνουν σταθερά κάποια αγωγή, θέλουμε να μην τρέχουν κάθε μήνα στον γιατρό για τα φάρμακά τους, αλλά να υπάρχουν τρίμηνες, εξάμηνες ή ακόμα ετήσιες συνταγές…».

 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ Νικολόπουλος τόνισε: «Θέλουμε πολλά. Πρέπει να κάνουμε αυτά που εφόσον είχαν γίνει πριν 10 ή και 20 χρόνια δεν θα είχε φτάσει η χώρα στη σημερινή κατάσταση. Η διαφορά είναι πως τώρα δεν πάει άλλο… Φτάσαμε στο τέλος της αφελούς μας πορείας ως κράτος. Το ξέρουμε πως δεν μπορούν να γίνουν όλα αμέσως. Μπορούμε όμως να πετύχουμε πολλά χωρίς νέες περικοπές και “ανθρωποθυσίες”, ειδικά αν έχουμε την δική σας βοήθεια. Και φυσικά, την βοήθεια της κοινωνίας… Πιστεύω πως μπορούμε. Και πρέπει να προσπαθήσουμε. Εξάλλου, ας βάλουμε όλοι στο μυαλό μας πως ό,τι κάνουμε σήμερα, δεν το κάνουμε μόνο για εμάς, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας. Για να ζήσουν αυτά σε έναν καλύτερο τόπο».

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου