Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 02 Ιούν 2012
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ: «Να σταματήσουμε τον κατήφορο, να αναβαθμίσουμε το Δημόσιο Υγειονομικό Σύστημα»
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Παρουσία δεκάδων στελεχών του υγειονομικού χώρου αλλά και απλών πολιτών έγινε στην Πάτρα, στο θεατράκι της Μαρίνας, η συγκέντρωση των υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας με κεντρικο ομιλητή τον γιατρό Γιάννη Μπασκόζο, αντιπρόεδρο του ΠΙΣ και υπεύθυνο του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Παρόντες στην συγκέντρωση ήσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος, τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΠ Βάκης Κασταμονίτης και Δημήτρης Κωστακιώτης, ο γραμματέας της ΕΙΝΑ και υποψήφιος βουλευτής Τάσος Γιακουμής, εκπρόσωποι του Συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οδοντίατροι Ηλίας Γρηγόρης, Τάκης Γκίκας και Ηρα Κουρή, καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλης Χατζηλάμπρος, Γιάννης Γκόβας, Γιώργος Κοκκινάρης, Μαρία Λιονάκη, Μαρία Αντύπα, Κώστας Σπαρτινός, Χρήστος Λιαρομμάτης και άλλοι.

''ΕΙΝΑΙ αναγκαίο να αναδειχθεί στις 17 Ιούνη μία Κυβέρνηση της Αριστεράς που θα ανακόψει την πορεία της χώρας προ τον γκρεμό'' επεσήμανε ο Γιάννης Μπασκόζος. ''Όλοι γνωρίζουν και γνωρίζουμε'', συνέχισε ''ότι η υγεία στη χώρα μας δεν ήταν καλή και πριν το μνημόνιο, αλλά τώρα με το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους, τα πράγματα έγιναν χειρότερα από ποτέ. Η υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων οδηγεί σε διάλυση τις λειτουργίες τους, που επιδεινώνονται και από την μείωση του προσωπικού που παρατηρείται, αλλά και από την εκχώρηση λειτουργιών όπως καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη κλπ, στον ιδιωτικό τομέα, σε αμφιλεγόμενης ποιότητας εργολαβίες. Η αλλοπρόσαλλη πολιτική φαρμάκου που ακολουθείται, ανάγκασε τους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους το κόστος των φαρμάκων, αλλά το χειρότερο είναι ότι ο ασθενής και ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες όπως οι καρκινοπαθείς, δεν βρίσκουν την κατάλληλη στιγμή τα φάρμακα που απαιτούνται για την θεραπεία τους''

Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΟΠΥΥ τόνισε: ''Έκαναν τον ΕΟΠΥΥ όχι για να ενοποιήσουν τις υπηρεσίες υγείας αλλά για να περιορίσουν τις παροχές και γενικά την συμμετοχή του κράτους στις δημόσιες δαπάνες. Το χρέος του ΕΟΠΥΥ έφθασε τα 4 δις ευρώ και δεν έχουν προβλέψει οι μέχρι τώρα κυβερνώντες, πως θα εξοφληθεί αυτό το χρέος και πως θα εισπραχθούν τα απαραίτητα χρήματα, για να εξοφληθούν οι οφειλές του οργανισμού και των ταμείων που το συναποτελούν, προς τους φαρμακοποιούς''.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ απαντώντας στο ερώτημα ''πως θα εξασφαλίσουμε πόρους'', είπε χαρακτηριστικά: πρέπει να γίνει αναδιανομή των φόρων ανάλογα με την ικανότητα καθενός και υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθούν μεσοπρόθεσμα πολιτικά μέτρα για την διάσωση των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων, με μείωση της ανεργίας, με πολιτικές ανάπτυξης αλλά και με το χτύπημα της φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής, εισφοροκλοπής, φαινόμενα που παρατηρούνται στη χώρα μας και μένουν ατιμώρητα''.

''Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ'' κατέληξε ο Γιάννης Μπασκόζος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, ''καλείται να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, γι' αυτό ζητάει δύναμη από τον λαό για να κυβερνήσει με στόχο την αναβάθμιση του δημόσιου υγειονομικού συστήματος, το οποίο πρέπει να παρέχει δωρεάν, υψηλές υπηρεσίες υγείας. Για μας αποτελεί πρώτιστη επιταγή και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε ως Κυβέρνηση της Αριστεράς''.

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου