Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 27 Μάι 2012

 

 

Τις οκτώ δράσεις επείγοντος χαρακτήρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και για την ανάσχεση της ανεργίας, παρουσίασε ο Τομεάρχης Εργασίας και βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, το Σάββατο 26 Μαΐου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 

Όπως τόνισε ο κ. Νικολόπουλος κάθε μία από τις οκτώ δράσεις απαντάει και σε ένα από τα κεντρικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση στη χώρα μας, πλήττοντας καίρια τον κοινωνικό ιστό. Μεταξύ των δράσεων που παρουσίασε ο Αχαιός πολιτικός, η νέα κοινωνική συμφωνία για την μη περαιτέρω υποχώρηση των κατώτατων μισθών, την επαναφορά της μετενέργειας στους έξι μήνες, την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

 

Επίσης, το «σύμφωνο για την απασχόληση των νέων» με δράσεις που θα ενθαρρύνουν την απασχόληση των νέων ανθρώπων, το εθνικό σχέδιο δράσης για την στήριξη των ανέργων και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, η καταπολέμηση του αποκλεισμού και της φτώχιας με ιδιαίτερη μέριμνα για την παιδική φτώχια, τα νέα «κοιτάσματα» απασχόλησης σε τομείς όπως η κοινωνική οικονομία που παραμένουν παντελώς ανεκμετάλλευτοι στην Ελλάδα, αλλά και το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που στοχεύει στην συγκέντρωση και ορθολογική διαχείριση με πλήρης διαφάνεια, όλων των πόρων για την κοινωνική πρόνοια.

 

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Νικολόπουλος στον εξορθολογισμό του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. «Σήμερα λέμε υπεύθυνα όχι σε νέες περικοπές συντάξεων» τόνισε ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως το σύστημα οφείλει να παραμείνει δημόσιο, με τριμερή χρηματοδότηση αλλά και στηριζόμενο στην αρχή της αλληλεγγύης των γενεών. Πρόσθεσε πως η ΝΔ προτείνει τη διασφάλιση μίας Εθνικής Σύνταξης που θα κυμαίνεται πάνω από το όριο της φτώχιας και από εκεί και έπειτα, ένα αναλογικό σύστημα που θα προσφέρει στον κάθε εργαζόμενο ανάλογα με τις εισφορές του, ώστε το σύστημα να γίνει αντικειμενικότερο και πιο ανταποδοτικό.

 

«Για κάθε μαγαζί που κλείνει και ένας Έλληνας ή μια ολόκληρη ελληνική οικογένεια της οποίας καταστρέφεται η ζωή. Για κάθε επιχείρηση που κατεβάζει ρολά, δεκάδες άνεργοι στο δρόμο. Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να απλώσουμε το χέρι στο ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες ανέργους και στους εργαζόμενους που παλεύουν να διασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές παρόν και μέλλον για την οικογένειά τους και τα παιδιά τους. Να απλώσουμε το χέρι στους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες, που με νύχια και δόντια αγωνίζονται για την διατήρηση των επιχειρήσεων τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος.

 

Ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. εξέφρασε την πίστη του ότι ο τόπος μπορεί να κάνει μια νέα αρχή. «Είμαστε ένα έθνος που ξέρει να αναγεννιέται και ένας λαός που ξέρει να πολεμά για την πατρίδα του» επεσήμανε, προσθέτοντας πως για τη Νέα Δημοκρατία, η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και ευνομίας

είναι η λυδία λίθος, ώστε ο λαός μας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, τα ελληνικά κεφάλαια που βρίσκονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν, αλλά και νέα ξένα κεφάλαια να επενδυθούν στην Ελλάδα.

 

«Το κόμμα μας, πιστεύω ακράδαντα, στις 17 Ιουνίου θα κληθεί από τον λαό να δώσει σάρκα και οστά στη νέα ελπίδα. Και εμείς, έχουμε το σχέδιο και τη θέληση να το κάνουμε» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου