Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 11 Μάρ 2024
Τέμπη: Καρέ καρέ το «μπάζωμα» του εγκλήματος
Κλίκ για μεγέθυνση
Τέμπη: Καρέ καρέ το «μπάζωμα» του εγκλήματος

Το φωτογραφικό υλικό αποδεικνύει ότι στα Τέμπη ο κρατικός μηχανισμός έδρασε ταχύτατα για να αλλοιώσει κάθε κρίσιμο στοιχείο

Ο ίδιος ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος σε τηλεοπτικό αέρα λίγες μέρες μετά την τραγωδία μίλησε για σχέδιο αποκατάστασης του χώρου, ενώ η πυροσβεστική αλλά και οι τεχνικές εταιρείες που πληρώθηκαν από την κυβέρνηση (μία εκ των οποίων μάλιστα δεν υπήρχε καν όταν της ανατέθηκε το έργο και συστάθηκε αργότερα) κάνουν λόγο για αναγκαία επιχειρησιακή δράση. Η αλήθεια είναι ότι στον χώρο μετά τα πρώτα 24ωρα έγιναν εκχωμάτωση και μπάζωμα. Σκάφτηκε δηλαδή το έδαφος και απομακρύνθηκαν τόνοι υλικών για να μπαζωθεί μετέπειτα ο χώρος με χαλίκια και πίσσα.

Διαβάστε επίσης – Αποκάλυψη Τέμπη: Χημική νέφωση οδήγησε στην έκρηξη – 28 από τα θύματα απανθρακώθηκαν από την πυρκαγιά

Η αποκάλυψη

Την πρώτη ημέρα διασώστες, ασθενοφόρα και γερανοί επιχειρούν στο σημείο της τραγωδίας. Οπως υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους χειριστές μηχανημάτων, «ρίχναμε χαλίκια για να πατήσει ο γερανός, επειδή δεν είχε πρόσβαση λόγω της λάσπης, προκειμένου να πάρει τα βαγόνια του τρένου».

Οπως φαίνεται όμως από τη φωτογραφία 01, πουθενά δεν υπάρχουν χαλίκια και οι γερανοί επιχειρούν κανονικά από το μέρος το οποίο οι χειριστές μηχανημάτων στις καταθέσεις τους ονομάζουν «πλατεία αριστερά από το ατύχημα», η οποία καθαρίστηκε προηγουμένως. Τα χαλίκια δεν φαίνονται διότι δεν υπάρχουν, αλλά ακόμη κι αν υπάρχουν, στρώθηκαν, όπως εξομολογήθηκαν στο Documento χειριστές που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μόνο σε μικρές ποσότητες και μόνο κάτω από τις βάσεις των γερανών.

 

Πριν καταλαγιάσει ο καπνός

Από το απόγευμα της πρώτης μέρας έχουν ήδη έρθει γερανοί που επιχειρούν από την εθνική οδό, γεγονός που καταρρίπτει το επιχείρημα περί πρόσβασης των εν λόγω μηχανημάτων.

Την τρίτη μέρα σηκώνουν βαγόνια ώστε να απομακρύνουν συντρίμμια και να βοηθηθούν περαιτέρω οι έρευνες. Πουθενά δεν βλέπουμε να έχει τσιμεντωθεί ο χώρος ή να έχει πέσει πίσσα.

Φτάνοντας στην τέταρτη ημέρα υπάρχει πληθώρα φωτογραφιών με εκσκαφείς που εκχωματώνουν, για να έρθει τις επόμενες ημέρες η ολοκληρωτική αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος. Η τελευταία φωτογραφία είναι η τρανή απόδειξη. Μπαζώνουν τον χώρο ενώ όλα τα συντρίμμια έχουν πλέον απομακρυνθεί. Η τελευταία πράξη του εγκλήματος είναι ότι πάνω από το τσιμέντο χτίζουν ένα μικρό εκκλησάκι. Πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία έχουν χαθεί οριστικά.

2/3/2023

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το πρωί, ενώ από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας γερανοί επιχειρούν από την εθνική οδό, γεγονός που καταρρίπτει το επιχείρημα ότι το μπάζωμα έγινε για επιχειρησιακούς λόγους

3/3/2023

Τα βαγόνια απομακρύνονται από τον χώρο της τραγωδίας, ενώ ο χώρος παραμένει ακόμη στην πρότερη κατάστασή του

4/3/2023

Μηχανήματα σκάβουν και μετακινούν τόνους χώματος και πολύτιμων στοιχείων, τα οποία μεταφέρονται σε άλλα οικόπεδα

5-9/3/2023

Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που τραβήχτηκε στο διάστημα μεταξύ 5 και 9 Μαρτίου αποδεικνύει ένα προς ένα τα ψέματα. Τα συντρίμμια έχουν απομακρυνθεί και προφανώς δεν μπορούν να βρεθούν επιζώντες. Μόνο και μόνο τότε μπαζώνουν απροκάλυπτα τον χώρο όπου πριν βρισκόταν πρασινάδα, όχι για να πατήσουν γερανοί αλλά για να συγκαλύψουν τα πάντα

9/3/2023

Στο μνημόσυνο των θυμάτων συγγενείς και παριστάμενοι στέκονται πάνω στο μπαζωμένο έδαφος, κάτω από το οποίο θάφτηκε η αλήθεια, ενώ λίγο καιρό μετά στο σημείο χτίστηκε κι ένα εκκλησάκι

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου