Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 13 Δεκ 2011

 

ΓΙΑ "ΕΚΡΥΘΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΜΙΛΑ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ

 

Για "άκρως δυσάρεστη κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής των μνημονίων" μιλά ο Πολιτευτής της ΝΔ στην Αχαία Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μετά και τις ανησυχίες των ένστολων, πως με τα οικονομικά μέτρα τα οποία και απορρέουν από αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ, "τρίζουν τα θεμέλια της άμυνας και της ασφάλειας της πατρίδας" , πολύ δε περισσότερο όταν "η σημερινή κατάσταση έχει ρίξει το ηθικό των στρατιωτικών όλων των βαθμίδων, οδηγώντας σε απρόβλεπτες εξελίξεις" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο Α' Επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ, μετά τις συναντήσεις που είχε με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αχαία, άκουσε με ενδιαφέρον μια σειρά από σοβαρά θέματα του κλάδου τους,για τα οποία οι αρμόδιοι δεν έχουν ως όφειλαν σταθεί αλληλέγγυοι, με κορυφαίο αυτό των οικονομικών τους απολαβών που έχει οδηγήσει ακόμα και σε "εξαθλίωση", αφού ουδείς φρόντισε να εξαιρέσει - ως ένα βαθμό - τους "φύλακες" της εθνικής μας άμυνας από την λαίλαπα της Τρόικας, "ισοπεδώνοντας χρόνια υπηρεσίας, προσφοράς, μετακινήσεις από περιοχή σε περιοχή και με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση κλίματος μιζέριας, κατήφεια και τραγικών αδιεξόδων που αποπροσανατολίζουν τους ένστολους από το βαρυσήμαντο έργο τους", όπως υπογραμμίζει ο Αχαιός πολιτικός.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στη δημόσια αυτή παρέμβασή του ο κ.Τριανταφυλλόπουλος, στις επιβεβαιωμένες πλέον πληροφορίες που θέλουν την φυσική ηγεσία των Ε.Δ να έχει δώσει εντολή σε πολλές στρατιωτικές μονάδες για βολιδοσκόπηση υπαξιωματικών και αξιωματικών,για την πιθανότητα παροχής καθημερινού συσσιτίου στα στρατόπεδα, ως απόρροια της οικονομικής αδυναμίας τους να τα βγάλουν πέρα, κάτι που αν μη τι άλλο,ασχέτως του εάν θα είναι εντελώς δωρεάν ή με κάποιο μικρο αντίτιμο,"προσβάλλει βάναυσα τους υπερήφανους στρατιωτικούς, παραπέμπει δε σε εποχές κατοχής, δυστυχίας και πολέμου, που μόνο και μόνο σαν μέτρο προσκρούει στο υποσυνείδητό τους, επηρεάζοντας αρνητικά την ψυχολογία τους", επισημαίνει ο υπ. βουλευτής.

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μεταφέρει μάλιστα και τον εμφανή κίνδυνο, σαν "μέτρο" αυτό να μεταφερθεί σε Ελληνική Αστυνομία και Πυροσβεστικό Σώμα, με τις ίδιες αρνητικές συνέπειες που θα έχει διαφορετικά από τα προβλεπόμενα αποτελέσματα που αναμένουν οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του ο Πολιτευτής Αχαΐας ΝΔ - ο οποίος τις προσεχείς ημέρες θα συναντηθεί και με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο - υπογραμμίζει:

"Ορισμένοι απ' αυτούς που φέρουν γυαλιστερά γαλόνια και κάθονται στα γραφεία τους - συμπαρασύροντας πολλές φορές και τις πολιτικές τους ηγεσίες - δεν έδειξαν και δεν επιδεικνύουν ακόμα τη δέουσα προσοχή για τους κατωτέρους τους, που βρίσκονται σε "μάχιμα" πόστα. Δεν παρεμπόδισαν την οικονομική καταρράκωση των υπαξιωματικών και αξιωματικών των Ε.Δ, τους αντιμετώπισαν ως απλούς δημοσίους υπαλλήλους και τώρα σκοπεύουν να τουςετάξουν ...κι ένα "ξεροκόμματο ψωμί" για να τους γλυκάνουν! Με τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει τους στρατιωτικούς σε πλήρη αβεβαιότητα για το μισθολογικό τους μέλλον και τα "μπαλώματα" που επιχειρούν τώρα, θα καταφέρουν να παρεκτρέψουν τα πράγματα επικίνδυνα και εθνικά επιζήμια. Οι πολιτικοί με γνήσιο εθνικό σθένος και ουσιαστική πολιτική σκέψη κι όχι οι πολιτικοί με νοοτροπία κάποιων "στρατηγών" που "βλέπουν τους κατωτέρους τους ως "μυρμήγκια" , οφείλουν να σταθούν στο ύψος των σημερινών περιστάσεων, διαφυλάσσοντας το αξιόμαχο των Ε.Δ με κάθε θυσία και μέτρο" !

 

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου