Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 20 Ιαν 2012

 

 

Αθήνα 16 Ιανουαρίου 2012

«Ο Υπουργός Επικρατείας του κ. Λουκά Παπαδήμου κ. Παντελής Καψής, μιλώντας στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε εάν οι αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων θα γίνουν και θέση της κυβέρνησης είπε: «ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ».

Φτάνει πια ο εμπαιγμός για τον 13ο, 14ο και για τον κατώτατο μισθό. Ποιον άραγε να πιστέψουμε;

Τον Υπουργό Εργασίας, τον Υπουργό Επικρατείας ή τον Πρωθυπουργό;»

 

 

 

 

Τα όρια της φαρσοκωμωδίας αγγίζει τα τελευταία 24ωρα το παιχνίδι που στήνεται από την πλευρά των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων.

 

Λίγο πριν την έναρξη του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το ασφαλιστικό και μισθολογικό κόστος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα καθώς και για την συνολική λύση στο πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και τα πρώτα σημάδια εξαπάτησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από την πλευρά των αρμοδίων Υπουργών είναι ήδη ορατά.

 

«Ενώ η Κυβέρνηση Παπαδήμου σε όλους του τόνους υποστηρίζει την αμεροληψία της και το σεβασμό της στις αποφάσεις της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, τη ΓΣΕΕ και τους εργοδότες, και μάλιστα μέσα από τα επίσημα χείλη του Υπουργού Εργασίας, την ίδια ώρα διαψεύδεται από τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού Παπαδήμου από το Βήμα της Βουλής και στη συνέχεια από τον Υπουργό Επικρατείας» αναφέρει χαρακτηριστικά και σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, τονίζοντας στην συνέχεια

«Ποιος τελικά ψεύδεται; Ο Ελληνικός λαός απαιτεί αλήθεια και ειλικρίνεια.»

 

Με μεγάλη άνεση και χωρίς κανένα δισταγμό ο Υπουργός Εργασίας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, στις 12-01-2012, δήλωνε ότι «τόσο η ΓΣΕΕ όσο και οι εργοδότες συμφωνούν ότι το μισθολογικό κόστος δεν επηρεάζουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα».

Την ίδια θέση άλλωστε είχε διατυπώσει και ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Σαχινίδης, λέγοντας ότι «η αγορά έχει αυτορυθμιστεί, και οι ήδη ψηφισμένοι νόμοι αρκούν για να ρυθμίσουν όλα τα θέματα».

Ο κ. Κουτρουμάνης εξ άλλου στην ίδια εκπομπή παραδέχτηκε ότι «η Κυβέρνηση θα κάνει σεβαστή την απόφαση των εταίρων» και δήλωσε μάλιστα ότι «η τρόικα δεν ενδιαφέρεται αποκλειστικά και επίμονα για το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού καθώς και για τα όρια του κατώτατου μισθού».

 

Ο κ. Νικολόπουλος σε άλλο σημείο της ερώτησής του τονίζει με τ’ επιτάσεως ότι «Και όμως όλες αυτές οι δηλώσεις, οι τοποθετήσεις και τα πύρινα λόγια του Υπουργού Εργασίας περί δήθεν κοινής προσπάθειας για εξεύρεση λύσης έρχονται να ανατραπούν με το χειρότερο δυνατό τρόπο μέσα σε 24ωρες.» και συνεχίζει λέγοντας χαρακτηριστικά :

« Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, στις 13-01-2011, στη Βουλή, ακυρώνει με τον ποιο αποκαλυπτικό τρόπο το Υπουργό Εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός τοποθετεί το ζήτημα της κοινωνικής ισορροπίας, της προστασίας των αδυνάτων και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας μόνο στο επίπεδο της μείωσης των μισθών…!!!.

Μιλά μεν για σεβασμό στις αποφάσεις της διαβούλευσης των κοινωνικών εταίρων, αλλά την ίδια ώρα δηλώνει ευθέως ότι η Κυβέρνηση ουσιαστικά έχει πάρει τις αποφάσεις της.

Δεν βλέπει άλλη λύση για ανοιχτές επιχειρήσεις παρά μόνο με μειώσεις στους μισθούς.»

 

Τελικά φαίνεται ότι η υποκρισία περισσεύει σε αυτό τον τόπο.

 

Κάποιος συστηματικά δεν κάνει καλά τη δουλειά του ή προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια από τον Ελληνικό λαό.

 

Ο Υπουργός Εργασίας ή ο Υπουργός Επικρατείας ή ο Υφυπουργός Οικονομικών ή ο Πρωθυπουργός;

 

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, κάλεσε τον Υπουργό Εργασίας να πει επιτέλους με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ποια είναι η επίσημη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης;

Αυτή που εκφράζει το Υπουργείο Εργασίας ή αυτή που δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Πρωθυπουργός;

Επιπλέον ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε επίμονα απάντηση για το αν ο κ. Υπουργός θα δώσει εξηγήσεις στους κοινωνικούς εταίρους και στους ψηφοφόρους, γι’ αυτό το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί.

 

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου