Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 13 Απρ 2014

 

 

Η σημερινή κυρίαρχη δομή, οι παράγοντες και οι σχέσεις που αναπτύσσονται, δρουν και βρίσκονται σε αλληλεπίδραση μεταξύ τους, στο κατεστημένο διαβαθμιδικό Τοπικό Αυτοδιοικητικό Σύστημα (ΤΑΣ), καθιστούν ασύμβατη πλέον τη συμμετοχή μου σε αυτό.

Κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική του κατεστημένου ΤΑΣ είναι η συντηρητική επιλογή της παραμονής στην εξουσία, με τη στήριξη, εναλλαγή, υποταγή και ενσωμάτωση θυλάκων της άλλοτε πανίσχυρης κομματικής και πολιτικά αλλοπρόσαλλης δημοσιοϋπαλληλικής νομενκλατούρας. Το κατεστημένο ΤΑΣ ως πολιτικό οικοσύστημα αντί να λειτουργεί με όρους βιωσιμότητας και ανάπτυξης, (υπο)λειτουργεί διαβαθμιδικά ως εκκρεμές που ταλαντώνεται απεριοδικά μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης και στην φυσική και τεχνική του έκφραση λειτουργεί ως μηχανισμός. Συνεπώς πρέπει να αλλάξει, άλλως είναι καταδικασμένο -σύμφωνα με το Νόμο του Νεύτωνα- στην πτώση και συντριβή.

Η άρνησή μου να συμβιβαστώ και να αποδεχτώ τη συμμετοχή μου στο κατεστημένο ΤΑΣ ως μέρος του κυρίαρχου Συστήματος ακόμα και με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ηλείας -όπως πλειόνως μου προτάθηκε- είναι πράξη καθαρά πολιτική και συμβατή με την πολιτική μου διαδρομή και αξιοπρέπεια. Αποτελεί βαθιά μου πίστη ότι η ανάδειξη των πολιτικών προσώπων σε οποιοδήποτε Δημόσιο αξίωμα θα πρέπει να αποσκοπεί στο Δημόσιο Συμφέρον, την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του Τόπου με όρους όμως Δημοκρατικής λειτουργίας και όχι με όρους θεσιθηρίας, πελατειακών σχέσεων, ομηρίας και υπαγωγής σε καθεστώς ¨αναγκαστικής πολιτικής απαλλοτρίωσης¨.

Αποτελεί αταλάντευτη πολιτική επιλογή η συμμετοχή και ένταξή μου στην ευρεία κοινωνική βάση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου για την αλλαγή και ανατροπή του κατεστημένου, που ευθύνεται για την εμμονή στην εφαρμογή του αποτυχημένου «πολικού - κεντροβαρικού» μεταπολεμικού μοντέλου ανάπτυξης, που για δεκαετίες εφαρμόστηκε στη χώρα και οδήγησε σε μια άναρχη, στρεβλή και καταστροφική πορεία την Ελληνική Περιφέρεια και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Βασικά έργα υποδομής όπως είναι:

o Η Ολυμπία Οδός

o Ο Σιδηρόδρομος

o Το Αεροδρόμιο Ανδραβίδας

o Ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός: Περιοχών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων, Περιοχών Ειδικών Χωρικών Παρεμβάσεων – Ανασυγκρότησης πυρόπληκτων περιοχών κ.λ.π, Περιοχών Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης και Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης,

βρίσκονται σε πλήρη απαξίωση από τις κατεστημένες δυνάμεις του Πολικού Συστήματος Εξουσίας.

Η αλλαγή Περιφερειακής Πολιτικής προς την κατεύθυνση της ισόρροπης Περιφερειακής Ανάπτυξης του Περιφερειακού Δυτικού Ελλαδικού Χώρου αποτελεί διακύβευμα αλλά και επιδίωξη των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας στις προσεχείς εκλογές του Μάη του 2014. Αποτελεί μονόδρομο η εφαρμογή ενός νέου μοντέλου Περιφερειακής Πολιτικής, του μοντέλου της ενδογενούς, βιώσιμης και ολοκληρωμένης Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τέλος, επιθυμώ να εκφράσω προς όλους ανεξαιρέτως τους Πολίτες της Π.Δ.Ε. και ιδιαίτερα της Π.Ε. Ηλείας, τις θερμές ευχαριστίες μου για την τιμή και εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει μέχρι τώρα. Δεσμεύομαι να συνεχίσω να υπηρετώ τους κοινούς μας στόχους στο παρόν και το μέλλον με κοινούς αγώνες ως ενεργός πολίτης. Εκφράζω επίσης τις ευχαριστίες μου προς τον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας.

 

Πύργος 07.04.2014 Ευγένιος Ν. Μπαλκάμος

Πολιτικός Μηχανικός

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου