Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 13 Αύγ 2020
Χαμός στη ΝΔ: Ποια ξένη προσωπικότητα σκέφτεται να υπουργοποιήσει ο Μητσοτάκης και γιατί; Ποιο υπουργείο θα πάρει ο...
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
 
Γράφει ο mitsos175

Στην οικονομία τα πράγματα είναι χειρότερα κι από τον τομέα της δημόσιας υγείας, όπου έχουμε γεμίσει κρούσματα, αφού αφήσαμε τους τουρίστες χωρίς κανένα έλεγχο.

Χειρότερα ακόμα και από το φιάσκο της εξωτερικής μας πολιτικής, καθώς απολέσαμε την κυριαρχία όχι μόνο των νησιών, αλλά κι ολόκληρης της χώρας!

Το πρωτογενές έλλειμμα ξεπερνά τα 8.000.000.000 (οκτώ δισεκατομμύρια) ευρώ! Έχει διπλασιαστεί από τότε που έληξε η καραντίνα δείχνοντας το μέγεθος της λεηλασίας που έκαναν εις βάρος μας.
Το συνολικό έλλειμμα μάλιστα αγγίζει τα 12.000.000.000 (δώδεκα δισεκατομμύρια) ευρώ.

Η ύφεση θα είναι πάνω από 10%, κι ούτε οι ίδιοι οι κυβερνώντες γνωρίζουν που τελικά θα φτάσει.

Με πεθαμένο τον τουρισμό και τα “κανόνια” στην αγορά να “ρίχνουν ομοβροντίες”, τα πράγματα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

Ακόμα χειρότερα το χρέος ξεπέρασε το 257% και βαδίζει ολοταχώς για 300% ίσως και μέσα στο χρόνο! Όπως είναι ολοφάνερο πάμε για νέο, σκληρότερο Μνημόνιο.

450.000.000.000 (τετρακόσια πενήντα δισεκατομμύρια) δολάρια είναι αδύνατον να εξοφληθούν.

Η ανεργία στο μεταξύ καλπάζει. Οι άνεργοι αυξήθηκαν δραματικά εξ αιτίας των αποφάσεων της κυβέρνησης. Εκατοντάδες χιλιάδες έχασαν τη δουλειά τους, ενώ ακόμη περισσότεροι μετατράπηκαν σε δουλοπάροικους δουλεύοντας όσο θέλει το αφεντικό, χάνοντας παράλληλα τουλάχιστο το 20% του μισθού τους.
Αυτό το -20% σε συνδυασμό, με το κούρεμα των αναδρομικών και το βατερλό στον τουρισμό έχει ολέθριες επιπτώσεις στο συνολικό τζίρο των καταστημάτων.

Τα σκάνδαλα είναι μια ακόμα πληγή της οικονομίας. 20.000.000 πχ δόθηκαν μόνο για διαφημίσεις οι οποίες κανονικά έπρεπε να είναι δωρεάν! Άλλα 21.000.000 των οφειλόμενων δόσεων για τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων χαρίστηκαν στα κανάλια, χώρια οι φοροαπαλλαγές και τα υπόλοιπα δώρα.

Στο μεταξύ γνωστά λαμόγια πιέζουν ώστε να ξαναρχίσει ένας νέος γύρος εξοπλισμών, όπου θα θησαυρίσουν από τις μίζες των Αμερικανικών Αεροπλάνων και των Γαλλικών πλοίων.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, έτσι ο Πρωθυπουργός αναγκάζεται να αναζητήσει το κατάλληλο πρόσωπο για να διαχειριστεί το μπάχαλο στην Οικονομία.

Το πρόσωπο αυτό πιστεύουν πως δεν πρέπει να είναι πολιτικός. Δεν πρέπει να έχει εμπλακεί σε κανένα οικονομικό σκάνδαλο, ενώ θα πρέπει να είναι έτοιμος να συγκρουστεί με τα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο. Κυρίως θα πρέπει να έχει πείρα από δύσκολες καταστάσεις.
Βέβαια κάτι τέτοιο έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ.
“Αυτός είναι όντως ειδικός στην καταστροφή” είπε με νόημα γνωστός εσωκομματικός αντίπαλος της Αργίας Οικογένειας των Δρακουμέλ μόλις άκουσε το όνομα.

“Σίγουρα όμως έχει διεθνές κύρος, ενώ κυριολεκτικά είναι ατρόμητος και δυναμικός. Ότι χρειαζόμαστε αυτή τη δύσκολη στιγμή” ανταπαντούν άλλοι.

Το πρόσωπο αυτό δεν είναι άλλος από το γνωστό... Godzilla! Όχι το φαγητό στο στρατό (αυτός είναι απλός δεινόσαυρος), τον ψηλό Γιαπωνέζο με το χαμόγελο που σκοτώνει.

Αφού τα έκαναν όλα ρημαδιό τουλάχιστο ας βάλουν κάποιο υπουργό που ταιριάζει με την απόλυτη καταστροφή.

Άλλωστε πόσο πιο χάλια θα τα κάνει ένα τέρας από τα καθάρματα που μας λεηλατούν καθημερινά και έκαναν poutana όλα;

 

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 | 8:59 π.μ.

πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου