Για να εξαιρεθεί ένας μαθητής από το μάθημα των θρησκευτικών θα πρέπει να δηλώσει ότι δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος, παρόλο που η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων γνωμοδότησε ότι δεν χρειάζεται καμία εξήγηση για να γίνει δεκτό ένα τέτοιο αίτημα.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπέγραψε μαζί με την υφυπουργό Ζέττα Μακρή μια αναχρονιστική απόφαση που ορίζει ότι:

«Μαθητές/τριες οι οποίοι/ες δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (δηλαδή αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι, άθρησκοι, άθεοι, αγνωστικιστές), δύνανται, εφόσον το επιθυμούν, να απαλλαγούν από την υποχρέωση παρακολούθησης του μαθήματος των Θρησκευτικών, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στον/στη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας». 

Το πρωί κατακεραύνωνε τον Μητροπολίτη Δωδώνης για το κήρυγμα μίσους εναντίον των "γυναικών που θέλουν και βιάζονται" και το απόγευμα έστελνε αυστηρό μήνυμα σε όσους δεν θέλουν να διδάσκονται θρησκευτικά χωρίς να δηλώνουν σε ποιον Θεό πιστεύουν ή αν πιστεύουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ν. Κεραμέως δείχνει ότι είναι περισσότερο υπουργός Εκκλησίας και λιγότερο παιδείας ούτε ότι ενδιαφέρεται λιγότερο για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των μαθητών και περισσότερο για την εύνοια των ιερέων.

Όμως τώρα δεν κατέβαλε καν προσπάθεια να κρατήσει προσχήματα  κάνοντας επίδειξη συντηρητισμού με το να αγνοήσει προκλητικά την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να προσφέρει καλές υπηρεσίες στην Ιερά Σύνοδο.

Και προφανώς δεν πρόκειται για προσωπική της απόφαση ερήμην του πρωθυπουργού. Ακόμη και αν δεν τον ενημέρωσε, ήξερε πολύ καλά ότι θα είχε την ευχή του. Γιατί είναι από τα λίγα ζητήματα στα οποία η ΝΔ έχει ακλόνητη συνοχή και ομοθυμία.

πηγη: https://tvxs.gr