Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 21 Αύγ 2012
Ρατσιστικές - φασιστικές επιθέσεις στην Πάτρα
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Πάτρα, 21/08/2012

Με αφορμή τα περιστατικά επίθεσης με σπρέι στα μάτια μεταναστών, μεταξύ των οποίων έναν οικογενειάρχη από το Μπανγκλαντές και έναν νεαρό από την Τυνησία, την Κυριακή το απόγευμα, από θρασύδειλους «αγνώστους». Τα περιστατικά φασιστικής βίας έγιναν με διαφορά μικρής ώρα, ενώ και τα θύματα μεταφέρθηκαν στο 409 στο οφθαλμολογικό μισολιπόθυμοι όπου δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας δηλώνει τα ακόλουθα: Τα φαινόμενα αυτοδικίας σε βάρος ανυπεράσπιστων μεταναστών ολοένα και πληθαίνουν στην Πάτρα. Ίσως αποτελούν προπομπό της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που σκαρφίστηκε ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας. Η πολιτική που ακολουθείται, όχι μόνο δίνει την ευκαιρία αλλά και προτρέπει φασιστοειδή να υποκαθιστούν τις αρχές στο «έργο» τους, δρώντας ανεξέλεγκτα κατά το δοκούν, ενώ ταυτόχρονα καλύπτονται από ανάλογα στοιχεία που υπάρχουν μέσα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. Τα περιστατικά της Κυριακής είναι συνέχεια της ρατσιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής στις Ιτιές, του ξυλοδαρμού του Τυνήσιου στην Πολιτεία και συνέχεια όλων των επιθέσεων που έχουν σημειωθεί από μέλη των Νεοναζί πανελλαδικά τον τελευταίο καιρό, αλλά και της επίδειξης αυταρχισμού και υπερβολικής βίας από τις κυβερνητικές δυνάμεις καταστολής.

Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν στους παλιότερους τις παρακρατικές συμμορίες που δρούσαν μέχρι και την δεκαετία του εξήντα στην χώρα, συμβάλλοντας στην καταστολή του λαϊκού κινήματος και προετοιμάζοντας το δρόμο της Χούντας.

Η Κυβέρνηση με τις σπασμωδικές ενέργειές της σε βάρος των μεταναστών, «στρώνει το χαλί» σε αυταρχικές συμπεριφορές αυτόκλητων υπερασπιστών της … γνησιότητας της φυλής. Στην πραγματικότητα όμως ανοίγει δρόμους για τον εκφασισμό της κοινωνίας, με την δημιουργία τρόμου αλλά και ψευδαίσθησης ασφάλειας από υποκατάστατα προστατών. Προετοιμάζει το έδαφος για την εφαρμογή αυταρχικών, αντιδημοκρατικών πολιτικών είτε αυτοί είναι μετανάστες, είτε Ρομά, είτε διαδηλωτές στην Χαλκιδική, είτε οποιοσδήποτε διαφωνεί με την καταστροφική πολιτική του μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας και οι βουλευτές του Νομού, καταδικάζουν τις εγκληματικού τύπου ενέργειες σε βάρος των ανυπεράσπιστων μεταναστών και καλεί τους πολίτες κάθε συνοικίας, κάθε γωνιάς της Πόλης, να δημιουργήσουν τείχος προστασίας για τους ανυπεράσπιστους ανθρώπους, να δημιουργήσουν τείχος προστασίας των κατακτημένων με αγώνες δημοκρατικών δικαιωμάτων του Λαού.

Ο φασισμός δεν κάνει διακρίσεις, παρασύρει στην ιδεοληψία του κάθε έναν μη αρεστό στο εθνικιστικό - ρατσιστικό παραλήρημα και στην απαξίωση των δημοκρατικών κατακτήσεων που διακρίνει τα κατάλοιπα του Ναζισμού στην χώρα μας.

 

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου