Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 02 Ιούν 2021
Πως ο Γιάννης Στουρνάρας με την έκθεση της ΤτΕ ανάγκασε τους εμπνευστές της Προανακριτικής να τρέχουν και να μην φτάνουν …
Κλίκ για μεγέθυνση
 

 

Με την έκθεση της ΤτΕ , η οποία έπεσε βαριά σαν ταφόπλακα χθες στην Προανακριτική,  ο Γ. Στουρνάρας υπερέβαλλε εαυτόν. Γιατί το αίτημα της Επιτροπής δεν αφορούσε την κατάληξη του χρήματος, κάτι που ο κεντρικός τραπεζίτης έκρινε σκόπιμο -και σωστά- να συμπεριλάβει στην απάντησή του. Ωστόσο, η απάντηση αυτή δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες ούτε της ΝΔ, ούτε του μιντιακού μηχανισμού της. Γι΄ αυτό και έπρεπε να κατασκευαστεί το αφήγημα που δήθεν αποδομεί τους ισχυρισμούς του Νίκου Παππά ασχέτως κι αν ο μύχιος πόθος του Κυριάκου Μητσοτάκη για σώνει και ντε εμπλοκή του Κώστα Βαξεβάνη και του Documento δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με τίποτα.

Ο Γ. Στουρνάρας όμως, δεν μπορούσε παρά να προστατεύσει τον εαυτό του, αφού την επίμαχη περίοδο που τα 3 εκατ. ευρώ έκαναν το ταξίδι ΗΑΕ – Λονδίνο – Αθήνα καθόταν στην ίδια καρέκλα που ζεσταίνει και σήμερα. Το σχεδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στην έκθεση που απέστειλε στην Επιτροπή και σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών της ΤτΕ αναπαριστά πώς τα 3 εκατ. ευρώ ξεκίνησαν από εταιρία συμφερόντων Χούρι με έδρα το Άμπου Ντάμπι, πέρασαν στην Τοξότης, η Τοξότης τα μετέφερε μέσω πώλησης μετοχών στην Ιωάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας που διεκδικούσε τηλεοπτική άδεια και στη συνέχεια δεσμεύτηκαν από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας. Έπειτα από την αποδέσμευση του ποσού από το Δημόσιο και ενώ το Documento βρισκόταν ήδη τρεις μήνες στα περίπτερα, τα λεφτά επέστρεψαν στην Ι. Βλ. Καλογρίτσας, η οποία τα μετέφερε στην Τοξότης και από εκεί και πέρα -όπως σημειώνεται στην έκθεση- τα 3 εκατ. ευρώ «αναλώθηκαν στο παραγωγικό κύκλωμα» της κατασκευαστικής εταιρίας.

Το σχεδιάγραμμα:

Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό, η έκθεση του Γ. Στουρνάρα –μετά τα δημοσιεύματα από «Πρώτο Θέμα» και «Τα Νέα», τις δηλώσεις του Θ. Πλεύρη στο Mega και τις καταθέσεις Καλογρίτσα στην Προανακριτική- αποκρυσταλλώνει πως η εφημερίδα και ο εκδότης της ουδεμία σχέση έχουν με τα 3 εκατ. ευρώ των Λιβανέζων μεγιστάνων. Εξ ου και η αναδίπλωση της ΝΔ σε σχέση με την (μη) κλήση του Κ. Βαξεβάνη στην Προανακριτική. Να τον φωνάξουν να πει τι; Ότι ο Λασκαρίδης χρηματοδοτεί την πρωθυπουργική οικογένεια και τους αφοδεύει κι από πάνω; Μεγάλο το ρίσκο!

Η έκθεση καταρρίπτει, επίσης, μία από τις κατηγορίες του Νίκου Παππά και συγκεκριμένα αυτήν περί δωροληψίας. Εφόσον τα χρήματα διοχετεύτηκαν από τη μία εταιρία στην άλλη και εν τέλει έκλεισαν «τρύπες» και υποχρεώσεις της Τοξότης, πού είναι η δωροληψία και ποιο το όφελος του πρώην υπουργού; Έτσι κι αλλιώς, όσο κι αν κάνει ζάπινγκ κάποιος, ΣΥΡΙΖΑ Channel δεν θα βρει. Άλλωστε, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο γιος του εργολάβου κηρύχθηκε έκπτωτος υπερθεματιστής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Εν ολίγοις, η έκθεση της ΤτΕ βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Η υπόθεση για την οποία η ΝΔ ανήγαγε σε έγκυρη πηγή πληροφόρησης και αιτία συγκρότησης Προανακριτικής τον άλλοτε αφερέγγυο εργολάβο με τα βοσκοτόπια αποτελεί μία εξολοκλήρου ιδιωτική διαφορά. Διόλου τυχαίο ότι η πλειοψηφία επέλεξε συνειδητά να παραγνωρίσει τις δικαστικές αποφάσεις που υπάρχουν. Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά μπροστά στις μικροπολιτικές επιδιώξεις και ενώ στο τραπέζι υπάρχει το σενάριο πρόωρων εκλογών;

Πηγή: documentonews.gr / Άγγελος Προβολισιάνος

πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου