Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 02 Ιούν 2021
Ο Μητσοτάκης ο οποίος παρά τις υποσχέσεις του βύθισε στα χρέη το κόμμα του θα ανορθώσει τα οικονομικά της Ελλάδας;
Κλίκ για μεγέθυνσηΑκρως ενδιαφέρουσα η είδηση που διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Documento. Και αυτό γιατί δεν μας δείχνει απλώς ότι οι τραπεζίτες οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα τις διαδικασίες με τους πλειστηριασμούς να πετάξουν στον δρόμο χιλιάδες συνανθρώπους μας, οι οποίοι δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τα τοκογλυφικά τους δάνεια και για το καταχρεωμένο κόμμα της Ν.Δ., αδιαφορούν.  

 

Μας αποδεικνύει και πόσο ανίκανος και ψεύτης είναι ο "ανέμελος" πρωθυπουργός. 

Πριν αναφερθούμε στην είδηση που αναφέραμε και η οποία τιτλοφορείτε "Τρομάζει το χρέος της Νέας Δημοκρατίας που διαρκώς αυξάνεται", να κάνουμε μια αναδρομή, στις δηλώσεις του Μητσοτάκη όταν πριν τέσσερα χρόνια περίπου επικρατούσε -με την στήριξη του Αδωνι Γεωργιάδη- στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ, υπερτερώντας καθαρά του αντιπάλου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αναλάμβανε την αρχηγία της Ν.Δ.

Μια απ' τις πρώτες φιέστες που οργάνωσε σαν αρχηγός της Ν.Δ., o Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Εκεί απευθυνόμενος στο κομματικό του ακροατήριο ανέλυσε το όραμά του και τους στόχους που είχε θέσει σαν προτεραιότητα. Ενας απ' αυτούς, σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του, ήταν η εξυγίανση των οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.

 "Τα χρέη της ΝΔ είναι ασφυκτικά, καθώς ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ περίπου", μας είχε πει τότε και άρχισε να εφαρμόζει το "νοικοκύρεμα"  των οικονομικών της παράταξης του.

Μετακόμισε τα κεντρικά γραφεία της από τη Συγγρού στο Μοσχάτο, για να υπάρχει χαμηλότερο ενοίκιο, απέλυσε 120 υπαλλήλους της, έθεσε σε εφαρμογή την συνδρομή μελών της.

Οταν λοιπόν ανέλαβε την αρχηγία του κόμματος του, ο Κ. Μητσοτάκης, τα χρέη της Ν.Δ., ήταν 200 εκατι, ευρώ! 

Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα που αναφέραμε "σύμφωνα με τον ισολογισμό, ο οποίος σήμερα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ν.Δ, στο τέλος του 2020 εμφανίζει χρέος (κατά κύριο λόγο προς τις τράπεζες) ύψους 342.950.583,94 ευρώ. Μάλιστα σε σχέση με το 2019 αυτή η οφειλή προς τις τράπεζες αυξήθηκε κατά 34,28 εκατομμύρια ευρώ"!

Δηλαδή από τότε που ανέλαβε επικεφαλής της σημερινής κυβερνητικής παράταξης ο Κ. Μητσοτάκης και παρ' όλο τις απολύσεις που έκανε σε εργαζόμενους του κόμματος και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που έλαβε, το χρέος της Ν.Δ., όχι απλώς δεν μειώθηκε αλλά από τα 299 εκατ. ευρώ εκτοξεύτηκε στα 342 εκατ. ευρώ!  

 "Όλα τα παραπάνω συνηγορούν ότι με βάση τον εν ισχύ πτωχευτικό κώδικα ( που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε και έθεσε σε ισχύ) θα πρέπει οι πιστώτριες τράπεζες να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη (όπως θα κάνουν για την πρώτη κατοικία πολλών οφειλετών) ώστε να ζητήσουν τη πτώχευση του κόμματος που ηγείται ο Κ. Μητσοτάκης και είναι εκ των τεράστιων μπαταχτσήδων του τραπεζικού δανεισμού!", σημειώνεται στο δημοσίευμα. (Γράφουμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα θα έπρεπε να προσθέτει το κείμενο).

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αυτονόητο: Τι μπορεί να περιμένει ο ελληνικός λαός από έναν τύπο που παρά τις υποσχέσεις του βύθισε στα χρέη το κόμμα του; Οτι θα ανορθώσει τα οικονομικά της Ελλάδας;Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021 | 10:21 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου