Το φακέλωμα της πολιτικής δραστηριότητας φοιτητών ζητά η αστυνομία, όπως αποδεικνύεται σε έγγραφο της πρυτανείας του ΑΠΘ.

Ειδικότερα, στο έγγραφο φαίνεται ότι το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου της Γενικής αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ζητά εγγράφως από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ βάσει των τελευταίων φοιτητικών εκλογών.

 

Μάλιστα ο πρύτανης αρχικά φάνηκε να αποδέχεται την απαίτηση της αστυνομίας με έγγραφο που κοινοποίησε. Ωστόσο, λίγο αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε πίσω, σημειώνοντας ότι «δεν απαιτείται η αποστολή των στοιχείων των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ. Το εν λόγω ερώτημα θα απαντηθεί από την Πρυτανεία χωρίς κανένα στοιχείο».

 

       

«Φοβάστε τους νέους της χώρας μας… τους τρέμετε»    
   
Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στις πρακτικές της εξαπέλυσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης καταγγέλλοντας την «επαναφορά» του «φακελώματος στο φοιτητικό κίνημα και τη νεολαία». «Πόσο πιο χαμηλά;» διερωτάται ο Χρήστος Σπίρτζης και συμπληρώνει, «το επιτελικό του κράτος, δεν μπορεί να ξεφύγει από τις βαριές ιστορικές αντιδημοκρατικές παραδόσεις της δεξιάς. Φοβάστε τους νέους της χώρας μας… τους τρέμετε, παρατηρεί.

Πιο συγκεκριμένα ο Χρήστος Σπίρτζης σχολιάζει καυστικά ότι «περιήλθε σε γνώση μας έγγραφο (*) του Πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Ν. Παπαϊωάννου, που ζητά από τον Κοσμήτορα και τους Προέδρους των Τμημάτων του ΑΠΘ, τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ, που ζητά το Γραφείο Γενικής Αστυνόμευσης του Αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου.

Το προς ενέργεια έγγραφο μάλιστα κοινοποιείται και στο Γραφείο Γενικής Αστυνόμευσης Θεσσαλονίκης. Δεν θα σχολιάσω την πράξη του πρύτανη, λόγω του θεσμικού του ρόλου. Θα τον κρίνει η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ. Όμως την ώρα που το οργανωμένο έγκλημα δρα ανενόχλητο σε όλη τη χώρα και οι δολοφονίες διαδέχονται η μία την άλλη, την ώρα που το έγκλημα συγκλονίζει τις γειτονιές των πόλεων της χώρας, Την ώρα που η ανασφάλεια του πολίτη βρίσκεται στο μέγιστο βαθμό, το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, ασχολείται με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και μέχρι να υλοποιήσει τις ρουσφετολογικές προσλήψεις, δεν χάνει χρόνο και ασχολείται με τα στοιχεία των εκλεγμένων φοιτητών του ΑΠΘ».

Την ίδια ώρα αναρωτιέται «γιατί ζητά η ΕΛΑΣ, τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων;» και ζητάει δημόσιες απαντήσεις. «Ποια εισαγγελική παραγγελία και ποιο τμήμα της ΕΛΑΣ μπορεί να αναζητά τα στοιχεία των φοιτητών των παρατάξεων όλων των τμημάτων του ΑΠΘ και για ποιο θέμα; Ποιος μπορεί να απαντήσει με ονόματα φοιτητών και σε ποιες παρατάξεις ανήκουν και γιατί; Ποιος Πανεπιστημιακός δάσκαλος θα απαντήσει σε τέτοιο έγγραφο;»

Καταλήγοντας ο Χρήστος Σπίρτζης σημειώνει ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος, δεν μπορεί να ξεφύγει από τις βαριές ιστορικές αντιδημοκρατικές παραδόσεις της δεξιάς». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι «Όποτε προσπαθήσατε να τρομοκρατήσετε τους φοιτητές και τη νεολαία, Όποτε προσπαθήσατε να απομειώσετε την δημοκρατία, η Δημοκρατία, η νεολαία και ο προοδευτικός κόσμος σας  έδωσε την απάντηση και θα σας τη δώσει και τώρα».


πηγη: https://tvxs.gr